Șoimii Lipova

Poiană și Himcinschi, în căutarea liniștii de a se antrena și a progresa: „Valoarea Lipovei e de locurile fruntașe”





Exceptându-l pe juniorul arădean, Raul Iova, Șoimii Lipova a mai operat două transferuri până la această dată a pregătirii de iarnă. Ambii fotbaliști au caracter ofensiv și vin de la Școlar Reșița, unde, după cum o spun chiar ei, parcă intraseră într-un punct mort al carierei lor și își doreau o nouă provocare.

Poiană: „Să-mi ajut echipa cu goluri și pase utile!”

Pentru Cristian Poiană lucrurile au fost ceva mai simple, în sensul în care era binecunoscut de antrenorul Flavius Sabău, de pe vremea când cei doi au colaborat la Sebiș. Acum mijlocașul central a ajuns sub comanda fostului „secund” al Naționalului și are planuri mari în tricoul „alb-albastru”. „Am ținut legătura cu antrenorul Flavius Sabău de pe vremea când l-am avut <<secund>> la Sebiș și a dorit mult să lucrăm din nou împreună. Am vorbit în pauzele competiționale, dar de abia acum am reușit să ajung aici. Îmi doresc să joc cât mai mult, să-mi ajut echipa, să marchez și să ofer pase utile colegilor, pentru a ne bucura de cât mai multe victorii. Lotul Lipovei este foarte valoros, nu cred că este doar de poziția pe care o are acum în clasament și trebuie să dovedim asta, prin a urca în retur pe locurile fruntașe. Mă bucur că vom merge într-un cantonament în Ungaria unde condițiile sunt deosebite. În ultima vreme, nu am mai fost decât la Herculane pentru un stagiu centralizat, în rest am făcut pregătiri pe plan local. Sunt convins că după acest sejur vom sta foarte bine cu pregătirea fizică și tactică pentru returul ce ne așteaptă”, ne-a declarat Poiană.

Himcinschi: „Consider că mai am multe de arătat, am toate condițiile să-mi văd de treabă”

După Adrian Piț, plecat de la echipă chiar în această iarnă cu direcția Crișul, Lipova și-a asigurat serviciile unui alt fotbalist care a activat la o grupare de primă ligă italiană. Fabian Himcinschi a fost jucătorul lui Empoli, dar și a fost component al echipei naționale Under 17. „Puteam să mă retrag spre casă, la Alba iulia, dar am simțit că nu e momentul. Am considerat că mai am multe de arătat și am căutat o echipă care să-mi ofere liniștea de a mă antrena și a progresa. Am auzit lucruri bune despre Lipova, am vorbit cu  domnul președinte și cu antrenorul Flavius Sabău și nu mi-a fost prea greu să mă conving că e bine să semnez cu Șoimii. Îmi doresc să înscriu, să avem rezultate și să ne poziționăm cât mai sus.  Din vară sper să fie altfel situația, să pornim mai bine campionatul și să fim acolo sus. Am întâlnit niște băieți buni la Lipova, pe unii dintre ei îi cunoșteam, căci am mai jucat contra lor în meciuri amicale și oficiale. M-am integrat destul de bine, chiar mă simt bine la Arad, am toate condițiile să îmi văd de treabă, adică exact ceea ce căutam”, susține atacantul de 23 de ani.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button