UTA Arad

Ce spunea Manea în 2015 despre UTA se potrivește și astăzi, plus o coincidență legată de antrenor: „M-aș bucura foarte mult să se întoarcă Todea, care e arădean”





Fiul lui Nae Manea, impresarul Florin Manea, a intenționat să o preia pe UTA și în vara lui 2015, când  echipa a promovat în Liga 2-a. Agentul a spus atunci, în emisiunea ”Fluier final”, de la Sport Total FM, că intențiile sale au fost criticate de cei care dețin clubul, însă a precizat ca avea business plan-ul, avea oamenii cu care să lucreze și își dorea să promoveze imediat în Liga 1.

Interesant este că în cei doi ani și jumătate ce au trecut de atunci, lucrurile se pezintă aproximativ la fel. Aradul nu are un stadion adecvat, clubul e organizat tot sub forma ONG-ului, iar singurul patrimoniu rămân fotbaliștii de perspectivă, fie de la echipa mare, fie de la cele de juniori. Sunt, totuși, și două diferențe importante, în sensul că Primăria a triplat suma promisă pe proiecte în vara anului 2015, iar antrenorul principal al echipei este deja Cristian Todea, cel pe care Manea spunea în 2015 că l-ar dori la Arad. Cei doi au fost colegi chiar la UTA în sezonul 1998-1999 și au avut o relație bună.

Dar iată un scurt remember al declarațiilor date pentru sptfm.ro de Florin Manea în vara lui 2015, ce se cam potrivesc și în momentul de față:

Au fost niște reacții ale unor oameni referitor la caracterul meu și integritatea mea. M-a deranjat că am fost comparat cu cei care au fost înaintea mea, cu domnul Marțian, cu domnul Gio, cu domnul Bara. Meseria de bază a domnului Gio este bucătar. Nu știu dacă putea să reușească la fotbal. Domnul Marțian a încercat, dar business-ul lui de bază nu e fotbalul.

Mi s-a cerut o sumă de bani pentru UTA, în condițiile în care palmaresul, sigla și culorile sunt la liga suporterilor, stadionul nu e al nostru, n-au autocar, n-au echipament, n-au mingi. Pentru ce dau bani? Pentru aerul din Arad. Practic nu cumpăr nimic. Un ONG cumpăr. A fost o discuție. Primăria sponsorizează prin anumite proiecte cu o sumă de bani, care este infimă.

Dacă vreau să vin cu o societate nouă, durează până se schimbă forma juridică. Eu am zis că preiau majoritar acest ONG până se schimbă lucrurile. Și lumea a sărit, să bag și eu bani, 500-600-700 de mii-1 milion. Păi ce facem? Conduceți voi pe banii mei?

Eu pot fi judecat după prestația mea ca manager sau ca impresar. Am lucrat cu cluburi de top, nu cred că ele acceptau să lucreze cu mine dacă furam bani de la primăria din Arad. Eu am jucat un an de zile la UTA. Singurul lucru pe care mi l-a lăsat tatăl meu e numele. Mă numesc Manea. Nu pot să mă fac de râs pentru 5, 6, 7 lei. UTA este a arădenilor. Nu iau UTA și fug cu ea la București. Dacă iau un brand ca UTA, vreau să fie în orașul în care e cel mai puternic.

Am un business plan. Am un staff de 14-15 inși care vin cu mine. Luca Cattani vrea să vină să lucreze la mine. Luca Cattani a fost scouter la Palermo și a fost dat afară pentru că l-a adus pe Dybala acolo pentru 9 milioane. Dybala a ajuns zilele astea la Juventus.

I-am cerut un sfat lui Giampaolo Pozzo (n.r. – proprietarul cluburilor Udinese, Watford și Granada). Mi-a spus să nu depășesc bugetul pe care l-am făcut.

La un moment dat, echipa trebuie să se autofinanțeze. Dar acolo sunt oameni care nu dau niciun ban și se cred patroni. Nu mi se pare normal să comanzi, dacă nu riști niciun leu. Când mi-am făcut planul, nu mă bazam pe niciun ban de la primărie sau sponsori. Sponsorii vor veni dacă apar rezultatele.

Eu am vrut să fiu patronul unei echipe. Aș fi vrut să fiu managerul unei echipe, să nu dau eu bani. Am fost chemat la o discuție, ca să fiu managerul echipei. Am vrut să-l dau afară pe antrenor și mi s-a zis că nu se poate. Atunci de ce să fiu manager dacă nu pot lua decizii?

Vreau să vin să fac departament de scouting, de relații cu publicul… Nu mă interesează să vând la Pandurii, la Petrolul… Eu am un plan de cinci ani. Eu mă duc acum, n-au bază de antrenament, n-au birouri, n-au fan shop, n-au nimic. Din lotul actual, nu mă bazez decât pe cațiva.

În fotbal nu merge doar pe prietenii. Și eu mi-aș dori ca toți arădenii să fie angajați la UTA, dar nu toți sunt competenți.

M-aș bucura foarte mult să se întoarcă Todea, care e arădean. Am jucat și eu cu el. Cât timp bag eu bani, pot să pun pe cine vreau eu antrenor.

În nebunia mea, vreau să ajung în cupele europene, să mă bat la campionat. Niciun club din Romania nu are departament de scouting. Eu îmi fac departament de scouting și-mi trimit oamenii să caute jucători. Gigi Becali a recunoscut că nu se pricepe la jucători și cumpără doar fotbaliști din România. Dar e mai bine să-l iei gratis pe Tade decât să dai 500.000 pe el.

Eu aveam două alegeri, Rapid și UTA. La Rapid aș fi mers cu sufletul, dar înclin spre UTA din punct de vedere al business-ului”, a declarat Florin Manea, pe 9 iunie 2015 la Sport Total FM.

43 comentarii

  1. Mare grija utisti! Asta, daca preia clubul, o sa ne bage intr-o buda mai mare decat cea in care ne-a bagat Martean!!!!!

    0
    0
    1. Nu poate fi controlat? Cei de la SCU nu pot impune un plafon? La ce sperăm, la menținerea în liga 2?.Acum e mai bine? Sunt doar câteva întrebări!

      0
      0
  2. „Mi s-a cerut o sumă de bani pentru UTA, în condițiile în care palmaresul, sigla și culorile sunt la liga suporterilor, stadionul nu e al nostru, n-au autocar, n-au echipament, n-au mingi. Pentru ce dau bani? Pentru aerul din Arad. Practic nu cumpăr nimic. Un ONG cumpăr. A fost o discuție. Primăria sponsorizează prin anumite proiecte cu o sumă de bani, care este infimă.
    Dacă vreau să vin cu o societate nouă, durează până se schimbă forma juridică. Eu am zis că preiau majoritar acest ONG până se schimbă lucrurile. Și lumea a sărit, să bag și eu bani, 500-600-700 de mii-1 milion. Păi ce facem? Conduceți voi pe banii mei?”

    Cam acestea ar fi cuvintele pe care le-ar spune orice persoană interesată să investească acum la AFC UTA. „La”, nu „în”, pentru că într-un ONG nu poți investi, nici să vrei… Până la urmă, fotbalul profesionist este un business. Dacă nu se dorește așa ceva, nicio problemă, se poate juca și în liga a 3-a, eventual cerându-le jucătorilor să-și spele singuri echipamentul…

    0
    0
    1. Avea dreptate omul si te intreb pe tine Lucian tot o dam cu pepiniera CE jucatori a DAT uta in ultimi 5 ani in fotbalul adevarat in afara de man so partial petre care e in liga 2 din Danemarca unde joaca si nu joaca

      0
      0
        1. Si unde in lumea asta ai mai pomenit ca palmaresul sigla si culorile unui club sa fie pe mana unor birtasi

          0
          0
          1. Mai bine pe mana „unor birtasi” decat pe mana „unor hoti” sti ce zic…

            0
            0
  3. Fratilor….omul nu spune prostii si ,,cine plateste comanda muzica!”….dar intai plateste !

    0
    0
  4. Manea chiar vrea cu adevarat sa preia clubul UTA
    Doamne ajuta sa avem o echipa puternica
    UTA este viata mea????

    0
    0
  5. Ne trebuie un om cu bani care sa vina sa tina clubul cu bani de la primărie mereu vom juca maxim liga2

    0
    0
  6. NU INTELEG ChiaR in Arad NU SUNT OAMENI POTENTI FINANCIAR!? Unde este D-l Blidaru sau cum il cheama, cel ce a preluat fosta Uzina de Vagoane?! Sau poate ca nu-i place fotbalul,eu sunt convinns ca daca UTA ar fi o societate deschisa ar fi destui amatori in a investi in aceasta echipa simbol a ARADULUI si nu Numai,este totusi CAMPIOANA PROVINCIEI .Stiu vor spune multi ca acest titlu s-a invechit insa totusi istoria ramane si chiar cine nu are istorie nu poate avea nici VIITOR! Daca s-a organiza in societate pe actiuni si sa fie cotata la bursa ar fi foate multi suporteri care ar investi in cumpararea de actiuni! Chiar nu se trezeste nimeni in frumosul oras de pe Mures, sa readuca bucuria acest sport care in anii 60-70 ne aducea atata si atata bucurie si mandrie?!Eu totusi sper ca odata terminat Stadionul in oras se va creea o emulatie fantastica [VEZI CAZUL DE LA Craiova}i lumea va reveni la arena sa sustina echipa Aradului,pentru ca acest lucru sa se intample cat mai repede este nevoie si de -o vointa POLITICA,,nu se poate fara aceasta nici macar la acest sector! Treziti-va ARADENI PANA NU VA FI PREA TARZIU! FITI UNITI SI VOM INVINGE! HAIDE UTA,CAMPIONA PROVINCIEI!

    0
    0
  7. Florea, cel mai bun jucător al nostru,cel pe care n-am fost in stare să-l mai ținem, negociază cu ASU Poli…
    Realizați cât de jos suntem?
    Stadion nu avem, perspective de viitor, lafel…dar dăm cu pietre in primul care iși arată intențiile de-a prelua clubul…asta inainte de-a ne da seama dacă are sau nu un proiect serios.
    Unde-s Țucudean, Verbiță, Joița?
    Dinamo, a doua echipă din România, nu se poate vinde pe 5 milioane de euro și noi avem pretenții să ne preia Abramovici?

    0
    0
    1. Esti pe aproape!Florea asteapta un contract din strainatate,dintre multe oferte pe care le are si abia apoi ar negocia cu suporterii ASU,dar din informatii,mai sunt 3 echipe din Liga 1,care il doresc.Ce zici Johnny Popa?Adevarat?.Ce ma mira,ca ei au bani sa-l plateasca din chete si la UTA nu a putut fi tinut.
      Si mai interesant este faptul ca si Lusamba,de la OLI,este cu un picior in curtea lui Poli,ASU.Bun atacant!

      0
      0
  8. Bă mai terminați cu bufonul ăsta. E din ăla ce sta înauntru cu șaoca din aia din material de pantaloni si cu ochelarii de soare pe sapca haha. Știți stilul si genul de oameni care adopta mode din astea, da? Va vine in minte vre-o persoana? Eu unu sunt lamurit. Treziți-vă.

    0
    0
      1. Imi pare rau, dar l-am mirosit si pe Martian exact din prima zi de cand a venit la Arad, prietenii mei stiu. In timp ce voi ăștia stateați la rand sa-i dați fiecare cate o limbă, doua, trei.
        Imi doresc sa fiu eu ăla cel mai prost de aici si sa gresesc, si o sa fiu primul care isi cere scuze.

        0
        0
        1. @Darthept!Ma alatur!Sa fim noi amandoi prosti si sa ne cerem scuze!Nu in 2023,ci dupa cateva luni,in cazul unui episod Manea.
          Iti aduci si tu aminte,parca erau din acelasi film…Tatonari,niste declaratii prin presa,pus botul,preluat,executat!Cam cum venea la Arad?Pe cai mari,ca face,drege,ca aduce,ba asociati,ba pe MUTU,care a aparut insantaneu in presa ca se disociaza de Martipan,ca se certasera din cauza unei investitii intr-o rafinarie de combustibil BIO,adevarul fiind ca dupa o noapte de betie crunta,s-au luat la bataie prin Bucuresti.
          Lapte si miere era Martipan,dar venea la Arad insotit de bodyguarzi,cu hainele de pe el!Si atat!Cafeaua consumata,era trimis „Dorel cu muschi”,ca sa o cumpere de la alimentara din colt!
          Cati dintre voi ati fost prezenti la statul fata in fata,in fata stadionului,cand a scos portofelul din buzunar?Dar ne asigura ca a lasat in birou,diplomatul plin de bani?
          Parca aceeasi Marie,cu alta palarie!Mai Florin Manea….sapa mai incolo,aici nu ai loc!Nu vrei sa fi baiatul lui tata,dar mereu in declaratii cu asta incepi,sa ne explici ca numele tau nu doresti sa-l asociezi cu tatal tau!
          Dar Manea sr. a purtat pana la moarte in inima,o singura echipa:Rapid si tot respectul pt.Nae.
          Din ce cauza nu vrei sa le preiei?Sunt vre-o patru.Ai de unde alege…
          Ti s-a casunat UTA?

          0
          0
          1. Nu sunt rau intentionat, si mie mi ar plăcea sa vina cineva cu bani. Insa doar nu vreau sa fim iar târâți prin noroi…

            0
            0
        2. Si eu ma alatur. Acest individ nu este investitorul potrivit pt UTA! De fapt nici o persoana care declara ca vrea sa se bate ci becali nu este investitorul potrivit. Mintea ii duce la UTA, nu inima, declara Manea. Normal, cei 1 milion de euro de la primarie. Daca ei dispar dispare si el. Poate cu tot cu milionul de euro. Voi fi primul sa cer scuze dupa 5 ani daca preia echipa si face performanta, dar vorbele lui sunt povesti fantastice pt mine

          0
          0
          1. Stati voi atunci cu Meszar si cu Demolatorul ca doar de pe vremea lui martipan ii pupati in cur…o sa mai dureze pana vine omul care sa va puna covorul rosu ca il lasati sa isi bage banii in echipa…

            0
            0
  9. Decat cu asa „investitori” mai bine stam in Liga2. Daca vine asta in cel mult 2 ani o luam iar de la 0.

    0
    0
      1. @Nick,adica posibil in buletin Neculai a lui Asmandaritei,sau „A”-l cui apartii,este un comentariu rasist?Daca l-ar fi chemat „strudel”,era neamt?Sau daca „Pizza”era italian?Si daca nu s-ar fi numit Meszar ci Mamaliga cu branza,erai mai fericit?
        Treci la tuci!Se prinde pe fund malaiul!Mai invarte pe acolo!
        O intrebare pt tine,quizz:din ce cauza Stafan cel Mare nu manca mamaliga?Astept raspunsul tau!
        La Arad nu mai vreau sa vad comentarii rasiste!Este mai grav decat anumite injurii personale!Neculaiule…adica Nick…
        Mai Sarma!Astazi ai conditii mult mai bune de a calatori „visza,hazafele”,de acolo de unde ai venit pe la Combinatul Chimic!Aici nu mai ai ce sa mananci.Ti-a dat Ceausescu apartament in Micalaca,pe care l-ai amanetat..Du-te si vezi-ti de taraba ta.Ai si acolo fotbal!De calitate!Mai scuteste-ne,rasistule!

        0
        0
        1. wow, bravo Giro! Nu as fi fost asa de dur cu el, dar merita. Ca sa raspund la intrebarea lui: cred ca mai mult timp decat cu Manea!

          0
          0
          1. @utacm.Accept orice fel de injurii,chiar si directe,personale.Dar nu accept rasism!Niciodata!M-am nascut,am crescut si imbatranesc intr-un oras ca si Arad,in care parerile puerile si jignirile etnice nu si-au avut NICIODATA locul!
            Cine a infiintat UTA?Ce etnie avea?Carui jucator de pe atunci i se termina numele cu „escu”?Si asta pana pe la sfarsitul anilor 50.Nu numai la noi ci si la alte echipe din vestul Romaniei!Ia vezi si la Timisoara.Deci despre ce vorbim?Acum s-a gasit asta sa apara cu declaratii rasiste!
            @utacm,nu am fost dur,ma mir ca sport arad,nu l-a suspendat,dar sa nu ma provoace,pt ca eu nu sunt rasist,dar daca va continua cu asemenea postari,voi cere o derogare din partea lui Lucian,doar pt 5 minute si vei vedea ce as avea sa-i spun.Sa o lasam asa deocamdata.

            0
            0
        2. Iertare domnule giro dar unde vezi rasism in comentul meu .am sa te ascult si am sa merg la fotbalul meu din rădăuți si nu mai vb de uța voastră si am sa mănânc mămăligă cum nu ii plăcea lui ștefan adică rece

          0
          0
          1. @Nick-ulae!Du-te linistit la Radauti!Stefan cel Mare nu avea cum sa manance mamaliga!Nici macar cartofi!Timpul tau a expirat.”Vrei sa fii milionar?”Imposibil.Ai cazut testul!Porumbul si cartofii nu existau in Europa,prin acei ani ai secolului XV.Au fost aduse mult mai tarziu,dupa descoperirea „Lumii Noi”,de catre Cristofor Columb sau ma rog,dupa altii de catre Amerigo Vespucci!
            Deci Neculae…cum era mamaliga lui Stefan cel Mare?Rece sau calduta,asa cum spune Lucian?Dar Barabule manca Maria-sa?De unde?
            Hai sa ne mai destindem putin.Ha,ha,ha!

            0
            0
        3. Nu manca mamaliga din faina de malai, dar termenul de mamaliga mai este folosit uneori pt acea fiertura, acel terci din hrisca sau mei.

          0
          0
      2. Nick, asta e cel mai penibil comentariu. Ce sens au comentariile rasiste? Unde era UTA daca nu se baga d-nul Meszar? Plus de asta, UTA a fost infintata de un evreu pe nume Francisc von Neuman! TOT respectul pentru ei !

        0
        0
        1. @Flavius Anghel.Am crezut ca sunt singurul care am vazut acest rasist ..Neculae acesta,adica @Nick,mai are putin si il va distruge si pe Tisza,pt ca este ungur.Atunci sa continuam in aceeasi nota…
          O intrebare din nou pt toti(bineanteles banc):
          Din ce cauza ar fi murit Stefan cel Mare?Pai nu stiati?Nu scrie pe Wiki sau google?Nu ati cautat suficient.Insistati!
          ” Nu de ciuma ci de ciuda!Pt.ca a vrut sa faca din moldoveni zimbrii,dar nu a reusit decat niste boi!”
          Daca Neculae ma provoaca cu rasismul sau,promit ca in fiecare zi sa-i scriu bancuri cu si despre moldoveni!Dar mai bine sa ne limitam pana aici!

          0
          0
  10. Nici nu se pune problema…e criza de știri, ce să bage și sportaradul..manea asta nu are bani nici să preia curticiul, la fel că Marius Stan ar vrea sa conducă pe banii primăriei, daca se poate sa și vanda jucători și să-i intre lui în jeb banii! A zis clar și falcă aseară la tvarad că UTA e un club privat, și el nu are putere de decizie acolo..

    0
    0
    1. unde am afirmat noi ca nu are Manea bani??? citeste articolul, nu comenta inainte de a citi …
      ai dreptate cu uta club privat, Falca nu are putere de decizie, el doar l-a infiintat dupa cum a declarat, asigura 1 milion de euro pe an de la primarie, construieste 2 stadioane și o baza de antrenament pentru ei … maruntisuri cum ar veni, deci nu are putere de decizie …

      0
      0
        1. eu asa am inteles din fraza aia complicata, cu alea doua puncte care nu stiu ce inseamna 🙂 … tu ce ai inteles ca a vrut sa zica? ca ii facem reclama pozitiva sau negativa la Manea? 🙂 ca e criza de stiri, zice el … asa o fi? nu avem stiri?

          0
          0
        2. @Tai Pan….Doar acest Manea afirma peste tot,pe toate sit-urile,ca are bani,pe la televiziuni,pe la ziare.Dar astazi afirma una,ca are englezi,apoi vine cu italieni si canadieni.Hopa asa!Este doar purtator de cuvant,comisionar.Cam cat ar vrea?20-25%?Si cand va seca putul?
          In ultimul timp,piata on line,debordeaza de frustrati.Nu toate stirile sunt gratuite.Pe la Miticia,costa mult!Radoi este acum in top,numarul 1!Nu poti accesa nici macar o revista dedicata chiar femeilor,ca dai de Florin Manea,sau de Radoi!
          Despre ce vorbim in cele din urma?

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button