Fotbal judeteanNational Sebis

Sebișul i-a administrat 7 goluri Ineului în amical, dar desprindere a venit doar în ultimele 20 de minute





Cele mai reprezentative echipe ale  Țării Zărandului s-au întlnit azi, într-un meci amical. Pentru sebișeni a fost al doilea al iernii, după 0-4 cu ACS Poli, în timp ce pentru CS Ineu a fost primul. În cele din urmă, divizonara a treia a făcut scor cu mențiunea că ultimele cinci goluri au căzut în ultimele 20 minute, din cele 100 jucate pe arena „Crișana”.

Sebișenii au aliniat două echipe. În prima repriză, au fost introduși mulți juniori, jucători care au evoluat mai puțin sau nou veniți, iar în repriza a doua a intrat și restul lotului. De partea cealaltă, ineuanii au pornit cu o echipă apropiată de cea titulară din turul campionatului după care, iar spre final au fost utilizați și restul.

Scorul a fost deschis rapid, mai precis în minutul 4. Poșta a fost faultat în careu și Ruță a transformat cu un șut la semiînălțime. Diferența a fost majorată după alte 16 minute, după ce Basic a marcat cu capul, la capătul unui corner bâlbâit de oaspeți. Până la pauză, partida a fost echilibrată, cu Naționalul mai ratând prin Ruță, iar Ineul prin Păcurar, din postură de singur cu portarul, dar și de Hulbăr și Spătaru, prin șuturi peste poartă.

În partea a doua, cu „piesele grele” pe teren, Sebișul a pornit asaltul, în special după minutul 75. Nu înainte ca Ineul să revină în joc cu golul de 2-1, reușit de noua achiziție, Robert Balint, care a prins un șut lobat din fața băncii de rezerve și mingea s-a dus cuminte la colțul lung al porții lui Dagău: 2-1. Mai mult decât atât, Georgiu a fost aproape de egalare după un șut puternic de la marginea careului care a zguduit transversala.

După care a început „tăvălugul”. Divizionara terță a avut două ocazii prin ultimul sosit, Daniel Mărgărit, dar golul desprinderii l-a dat Enciu (min. 72). Săulescu a tras în transversală,  mingea i-a revenit atacantului timișorean pentru 3-1. Oaspeții au cedat total mijlocul terenului, iar scorul a luat proporții. Basic a reușit „dubla” din pasa lui Săulescu, iar Enciu, hattrickul, la capătul unei acțiuni personale și apoi cu o lovitură de cap. Tot Săulescu a fost și la originea golului de 6-1, prin obținerea unui penalty pe care l-a transformat Szilard Vereș, pentru scorul final de de 7-1. 

Formații: 

Național Sebiș ( prima repriză): Poiană – Deliman, Basic, Pîslaru, Moise – Rugină, Ruță – Goț, Vereș, Susan – Poșta

Național Sebiș ( repriza a doua): Dagău – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Petcuelscu – Covaci, Mărgărit, Săulescu – Enciu.

CS Ineu: Pușcaș (75 Tripa) – Voștinar ( Denis Mâneran 60), Balint, Karmanovsky (80 Șerban), Hulbăr (75 Dragoș) – Ponta  (75 Belei) – S. Balaci (51 Florea), Fl. Spătaru (51 Rădac), Georgiu (75 Georgiu), Dan Mâneran ( Bociort 75)- Păcurar (60 Al. Gligor).

Arbitri: Mircea Ardelean – Sebastian Pantea și Bogdan Băbuția.

 

Merșca: „Rămânem pe piață pentru unul-doi seniori de la mijloc în sus”

Sebișenii nu au comentat scorul din amicalul de azi, dar au vorbit despre mutările la nivel de lot. „A plecat Ionică și a venit în locul lui Mărgărit. L-am reținut în lot și pe portarul Dagău, pe când ceilalți doi jucători de la Viitorul Arad, Poșta și Covaci, sunt încă prea cruzi pentru ceea ce se cere la noi. Nu a rămas nici Thomas Goț de la Vașcău. Mai stăm pe piață pentru un senior-doi, peste media echipei, vizăm transferuri doar de la mijloc în sus. În rest, considerăm că suntem acoperiți la acest moment. Trebuie să avem dubluri, să fie concurență, vin suspendări și accidentări și trebuie să avem lot bun și pe banca de rezervă. Vom continua pregătirile cu un meci sâmbătă la Timișoara, cu ASU Poli, apoi, de luni, intrăm într-un mini-cantonament pe plan local. La condițiile de cazare și pregătire din zonă nu avea rost să mai mergem altundeva. Sperăm să țină un pic vremea cu noi, să putem alerga pe dealurile din împrejurimi și să încărcăm fizic pentru returul ce urmează”, a menționat Cosmin Merșca, antrenorul secund al Naționalului.

Sculici: „Rămânem consecvenți promovării copiilor”

Ineuanii nu au motive să fie îngrijorați în ciuda scorului mare în favoarea adversarilor. „Primul meci de pregătire cu un adversar mult mai bine pregătit și mai valoros ca noi nu putea să ne aducă decât un antrenament fizic bun. Sunt mulțumit de joc până în minutul 70, după care am avut doar copii pe teren. Sâmbătă mergem cu seniorii și juniorii la Gyula la Academia Grosics, iar duminică urcăm la Moneasa într-un cantonament de 8 zile. Apoi,  continuăm cu două-trei mecirui amicale pe sâptămână. De plecat nu a plecat nimeni, am promovat jucători tineri de la grupele de juniori, chiar și de la 2002 și 2003, i-am adus doar portarul Tripa, de la Șicula și fundașul Balint, de la Șimand. Au lipsit Zdrențan, învoit și Iaroș, cu mici probleme medicale. Având în vedere clasarea mai bună decât ne așteptam noi în vară, nu avea rost să facem acum mari mișcări de trupe, rămânem consecvenți promovării copiilor”, a considerat Cristi Sculici.

Galerie foto de la partidă









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button