Sporturi de contact

Cantonamentul de la Moneasa – „bornă” necesară pentru campionii arădeni la judo: „Să depășim rezultatele din 2017!”





E săptămâna sportului la Hotel „Parc” Moneasa. Managerul Ovidiu Fărcuța doar și-a făcut încălzirea cu UTA, căci de sâmbătă încoace a primit peste alți 150 de sportivi și antrenorii lor. Pe fotbaliștii de la Cermei și Ineu și judokanii de la patru cluburi arădene și patru din…Ungaria, de la BM Kano Judo Bekescsaba, însoțiți de profesorul Janos Gyani. Schimbând kimonourile pe treninguri, cei 59 de sportivi au avut parte de o pregătire fizică intensivă, miza fiind multitudinea de concursuri ce se aștern în fața lor în anul 2018.

Ghiorocul, cea mai numeroasă delegație

Clubul Podgoria Ghioroc, prin președinta Cristina Szabo, organizează de cinci ani cantonamentul de iarnă, la Moneasa. „Sunt aici cu antrenorii Iosif Szilyer și Carol Szabo, împreună cu 26 de sportivi care reprezintă comuna noastră. Bineînțeles, ne axăm pe pregătirea fizică. Aerul de munte și traseele variate ne ajută să încărcăm, dar avem cu noi și echipamente de forță și dexteritate. Ca să nu uităm vitaminizarea sau suplimentele pentru efort. În acest sens, trebuie să-i mulțumim inimosului nostru prieten, Silviu Turc, care a avut grijă să fim dotați cum trebuie, Bineînțeles, condițiile de recuperare, cu bazin și jacuzzi și saună, puse la dispoziție de Hotelul manageriat de Ovidiu Fărcuța, sunt foarte importante pentru noi. În mare, ne pregătim pentru campionatele naționale. Cele de cadeți și copii sunt chiar la Arad, așa că sperăm să depășim rezultatele de anul trecut. Sportivii de la U13 și U15 participă la Balcaniadă și țintim și acolo medalii. În plus, avem grijă și de pepiniera din zonă. Majoritatea copiilor vin din spate, de exemplu sunt peste 50 de sportivi înscriși la Under 13 la clubul din Ghioroc”, spune Cristina Szabo.

Vârfurile clubului din Ghioroc rămân Carolina Szabo, dublă campioană națională, cu un 24 de medalii cucerite doar anul trecut în diferite concursuri la Under 13 și Iulia Baciu, de asemenea multiplu medaliată la concursurile internaționale.

Câțiva judoka – la al doilea cantonament! Nagy: „Să facem o figură frumoasă la naționale, dar mai ales la europenele din Italia și Olimpiada de cadeți”

Sub comanda lui Arpad Nagy, Lazăr Loghin și Amado Lazea se pregătesc 29 de sportivi de la Sambo Judo Pecica, CSM Arad și CSȘ Gloria. „Muncim din greu la cele două antrenamente pur fizice programate în fiecare zi. Dimineața, alergări, iar după-amiaza sala de forță e noastră. Seara e ceva mai plăcută la bazin și jacuzzi, dar a doua zi o luăm de la capăt. Începe să se acumuleze oboseala, mai ales că unii dintre sportivii noștri sunt la al doilea cantonament de pregătire fizică din această iarnă, după cel de la Cheile Grădiștei. Dar, copiii trebuie să tragă de ei, căci urmează competiții importante în special pentru cei mai valoroși dintre ei. Vrem să facem o figură frumoasă la Cupele Europene din Italia, sub 18 ani, să adunăm puncte pentru a avea calificați și la Olimpiada de cadeți și juniori, din luna noiembrie. Dar, aici, la Moneasa, ne adresăm și sportivilor ce vin puternic din spate, la toate grupele de vârstă, băieți și fete și bineînțeles pe categorii de greutate corporală. Judo-ul este poate fi practicat de oricine, indiferent de greutatea corporală și vârstă, sunt competiții pentru fiecare. Diferența se face la ambiție, la felul cum te raportezi la pregătire și la ceea ce te învață antrenorul”, spune profesorul Arpad Nagy.

 

 

 

 

 

 

Sursa video și poze final: facebook Sambo Judo Pecica și Carol Szabo









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button