Liga a 2-a

Obiectivul lui Florea rămâne promovarea în Liga 1, dar în tricoul Chindiei





„Luni sau marţi vom oficializa încă două transferuri”, anunţa, sâmbătă, preşedintele Chindiei, Marcel Ghergu, la finalul cantonamentului centralizat pe care l-a făcut echipa la Mogoşoaia. Iar în prima zi din această săptămână s-a şi aflat cei doi jucători care vor semna cu gruparea târgovişteană cu obiectiv promovarea.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de reluarea campionatului Ligii 2, Chindia a bătut palma cu atacantul Daniel Florea (29 ani) şi mijlocaşul Daniel Rogoveanu (22 ani). Primul era liber de contract după ce în această iarnă şi-a reziliat contractul cu UTA, iar al doilea a jucat ultima dată la Concordia Chiajna II.

Format de Ion Pitaru, Daniel Florea se întoarce pe „Eugen Popescu” după 14 ani, răstimp în care a evoluat la Farul, Callatis Mangalia, Delta Tulcea, Astra Giurgiu şi UTA Arad. Atacantul adus acum de Chindia a cucerit titlul naţional cu Astra în 2016, evoluând apoi în cupele europene cu echipa din Giurgiu. În prima parte a sezonului a evoluat în 11 meciuri pentru UTA, atât în campionat, cât şi în Cupa României, şi a marcat 8 goluri, fiind golgheterul echipei. Florea nu a acceptat noile condiţii financiare de la echipa arădeană şi şi-a reziliat de comun acord contractul. Atacantul a fost ofertat şi de ASU Poli, însă voia să se transfere în afara ţării. În cele din urmă a ajuns să semneze cu Chindia, formație căreia i-a și înscris un gol în succesul „roș-albilor”, cu 2-1, în ultimul meci acasă din 2017.

Daniel Rogoveanu este originar din Filiaşi, a debutat în Liga 2 în 2014, la FC Olt Slatina, iar apoi a ajuns la Concordia Chiajna. Sezonul trecut a prins doar 12 minute într-un singur meci în Liga 1, iar în acest campionat nu a evoluat deloc pentru ilfoveni. În schimb a evoluat la Concordia Chiajna II, în Liga 3. Rogoveanu a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, mai exact după ce a făcut pasul la Chiajna. În această iarnă a dat probe şi la Juventus Bucureşti, însă nu a convins.

Pe lângă Daniel Florea şi Daniel Rogoveanu, Chindia i-a mai adus în această iarnă şi pe atacanţii Andrei Luduşan (21 ani, ex CS Iernut), Sergiu Jurj (20 ani, ex Olimpia Satu Mare) şi mijlocaşii Rafael Licu (20 ani, ex ASA Târgu Mureş) şi Andrei Manea (17 ani, ex Centrul Naţional de Excelenţă Târgu Mureş).

Ionuț Marin (liga2.ro)

FOTO: UTA Media Design









7 comentarii

  1. Nu GIRO, nu mi sa indeplinit nicio dorinta , faptul ca, conducerea UTA.-ei ,chiar nu a gasit nicio solutie sa il pastreze pe Florea cu toate ca, eu cred ca se pute face asta pt. ca dintre toti jucatorii vedeta care au fost adusi, el merita cu prisosinta sa i se faca un contract cat decat bunicel pt. el ,dar nu sa putut si nu se stie de ce !? A venit la Targoviste, la Chindia pt. ca in primul rand el este dambovitean, a facut junioratul la Chindia si cel mai mult a contat familia lui care este mai aproape de el. Crezi oare ca, nu mi-ar fi convenit sa ramana la Arad, ba da dar asta este, daca la UTA. nu sa putut promova, poate la Chindia sa se intample asa ceva, lucru care va fi greu, foarte greu, vom vedea si om trai daca va fi asa !? HAI UTA. si in urmatorul an incepand de la vara, poate si la UTA ., va fi soare si vom fi bucurosi , ca prea multi ani traim numai cu speranta, HAI UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
    1. Poate parea surprinzator dar pentru unii fotbalisti mai conteaza si performanta sportiva. Strict personal, cred ca putea conducerea sa se dea peste cap si sa-i ofere un contract bun ca Florea tot nu ramanea sa joace pentru o echipa care, sa o spunem pe aia dreapta, se lupta pentru evitarea retrogradarii. La 29 de ani cred ca inca poti spera la cateva sezoane de Liga 1 iar in momentul de fata, oricat de trist ar parea, Chindia e o rampa de lansare mult mai sigura decat UTA.

      0
      0
    2. Nu,Nelu,ai interpretat tu gresit.Eu sincer ma bucur ca a ajuns la voi si nu la poli!Deci nu era un misto.
      La Arad,situatia devenise deja periculoasa pt el.Nu prea cred ca mai avea vre-o motivatie ca sa ramana,nici macar daca i s-ar fi pastrat salariul.Si nu prea cred ca din birourile din Calea Victoriei,chiar nu s-a incercat nimic,privitor la el.

      0
      0
      1. Revin,cu o completare.Cred ca am gresit spunand „situatie periculoasa”,mai degraba am vrut sa spun „incertitudine”!Sper ca sub culorile Chindiei,sa fie la fel de eficace si de apreciat,cel putin cum a fost si va fi la UTA!
        Multumim Daniel Florea!Pentru tot acest timp scurt pe care l-ai petrecut la Arad.
        Dar chiar ai spus-o:poate ne revedem….Poate….
        @Nelu,sa-l apreciati cel putin la fel cum am facut-o noi!Multa bafta lui Florea si Chindiei.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button