UTA Arad

Roșca – aproape să-l convingă pe Todea că merită o șansă în „alb-roșu”, dar și Opriș e în „cărți”





Cei doi fundași centrali sosiți în probe săptămâna trecută urmează să primească un răspuns din partea staffului tehnic utist. La prima vedere, Mihai Roșca pare să-i fi luat puțin fața lui Vlad Opriș, atâta timp cât a apărut azi pe teren în echipa ce a înfruntat Lipova și nu ieri, la Sântana. Basarabeanul de 23 de ani a evoluat destul de bine, nu s-a menajat deloc în duelurile fizice cu Trabalka și Himcinschi, atacanții de careu ai lui Sabău, dar a și vorbit mult pe teren cu colegii săi. Opriș a intrat și el pe final, dar nu a avut prea mult de lucru , atâta timp cât lipovanii aveau deja șase fotbaliști Under 19 pe teren.

La final, Cristi Todea a lăsat de înțeles că măcar unul, dacă nu ambii fundași centrali aflați în probe vor fi ținuți. Există, însă, și factorul acte, capitol la care Roșca are un mic minus, fiind considerat, cel puțin deocamdată, fotbalist extracomunitar. Pe de altă parte, el și-ar fi depus deja cererea de obținere de cetățenie română, iar atunci lucrurile s-ar simplifica automat. „Opriș și Roșca sunt jucători interesanți. Mai avem amicale săptămâna asta, au timp să demonstreze ceea ce pot. Poate vor rămâne amândoi, ne vom hotărî până la finalul săptămânii. Trebuie văzută și situația lui Mihai, cu actele, nu știu dacă va putea să joace chiar din prima etapă. Dar, important este să avem cât mai multe variante pe parcursul returului”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

La UTA a mai evoluat deceniul trecut un fotbalist din Republica Moldova. Este vorba despre mijlocașul Sergiu Jăpălău, care a îmbrăcat deja haina antrenorului la doar 33 de ani. De altfel, Jăpălău l-a și avut elev pe Mihai Roșca.









4 comentarii

  1. Daca sunt destul de buni cred ca ar trebui legitimati amandoi pentru ca la capitolul fundasi centrali stam cel mai rau !!! Degeaba ai multi tineri de 17-18 ani ! Au nevoie de jocuri, sa castige experienta. Iar Manea oricat de mult si-ar dori, gafeaza cand nu te astepti. Eu cred ca Rosca cu Opris va fi cuplul titular de fundasi centrali ai UT-ei.

    0
    0
  2. Ca si de obicei,in ultima perioada,de la mijloc in sus,ne miscam bine.Catastrofali fundasii centrali.Nu stiu si nu-mi pot explica gafele lui Manea?Nici in ruptul capului!Am fost si sunt in continuare un sustinator al lui,pt ca mereu a pus „osul”.Nu inteleg absolut deloc aceste sincope ale lui,ca sa nu fiu dur,gafe de incepator,in conditii de „training”,fara miza mare?
    Rosca,arata binisor,dar nu este din U.E.Greu de inregimentat in timp util.Viza,drept de munca, drept de sedere,apoi carte verde.Si cum Romania este campioana,campioanelor in birocratie,sper sa nu fie doar un Blufff.
    Todea are la dispozitie jucatori formati de catre fundasi(Gaica).Pt ca Tisza a fost polivalent.De la fundas la atacant,oriunde a jucat!
    Indiferent de „nucleu”,asa cum spune Todea,exista mari probleme in centrul apararii!
    Nu este nevoie sa cunosti prea mult fotbal,ca sa-ti dai seama.Luam goluri prea usoare pe inceputuri de meciuri.Sau eventual,asa cum Florin Halagian spunea,focul pe ei,la UTA nu exista aceasta notiune.
    Pur si simplu nu inteleg aceasta sterilitate pe centrul apararii?O meteahna veche.

    0
    0
    1. Giro dupa cum bine ai spus, cred ca daca toti componentii lotului UT-ei ar avea ambitia si daruirea lui Alex Manea, UTA nu ar fi pe locul pe care a iernat in clasament. Doar ca sa fim corecti pana la capat, Manea este un fotbalist rudimentar , ataca decisiv cand nu-i cazul, este prea nervos de multe ori , inexistent la jocul aerian in aparare , neglijent , este pacalit foarte usor de un atacant vitezist si tehnic. Din punct de vedere fotbalistic Manea nu poate juca la o echipa cu pretentii precum UTA. Iar de fundasi centrali buni avem nevoie ca de aer.

      0
      0
      1. @Gogu,nu te pot contrazice.Asta este Manea.Rudimentar si devine nervos,mai mereu,dupa care gafeaza.Dar hai sa o luam si invers!Cand gafeaza?Cand mereu ramane singur,descoperit in aparare.I se cere si sa urce,sa execute lovituri libere,sa vina la centrari de careu,la cap,timp in care „prietenul meu”,Curtuius,ricoseaza,deviaza sau rateaza!Cine nu are ochi sa vada,sa taca!
        Cu atat mai mult voi fi critic asupra lui,de acum incolo,incat are cel mai mare salar in Eur,plus cazare si masa,dar si capitan.Pt.Florea nu s-a putut!Aplauze conducerii!
        Si ca sa mai spun alta,sa vedeti,cei care ii cantati prohodul lui Burla,cat de greu va fi fara el,pana se recupereaza si va reusi din nou sa-si ia locul binemeritat,in banda stanga.Ii doresc recuperare rapida si apoi la treaba!
        Succes Bogdane!

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button