Șoimii Lipova

„Galben-albaștrii” au salvat rezultatul de la punctul cu var: Șoimii Lipova – Progresul Pecica 3-3





Pe terenul sintetic „Șega”  s-au întâlnit de dimineață Șoimii Lipova și Progresul Pecica, două dintre formațiile solide ale Aradului, despărțite – însă – de un eșalon. După o partidă bună, cu ritm alert și multe faze de poartă, scorul a fost egal, 3-3.

Primele 25 de minute au fost echilibrate, cele două formații au căutat să construiască, dar apărările au fost la înălțime. Fiindcă pecicanii au început mai bine și au avut și două situații bune, prin Arsene și Vlad, Flavius Sabău a schimbat din mers sistemul de joc, din 4-2-3-1 în 4-4-2, mai apropiat de calitățile jucătorilor pe care îi are la dispoziție.

Primul gol a venit după jumătatea primei reprize în contul Lipovei. Balonul a circulat rapid pe traseul Pașcu, Filimon, Lupșe, iar ultimul i-a pus mingea pe cap lui Himcinschi pentru 0-1. În mare poftă de joc, Vlad Filimon l-a bătut și el pe Fl. Rusu cu un șut direct în vinclu, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Pecicanii au revenit până la odihnă tot dintr-o fază fixă. De data aceasta, Arsene a pus precizie în lovitura liberă executată de la 20 de metri.

După pauză, lipovanii au ratat un penalty, prin Filimon, care a trimis peste poartă. Dar, câteva minute mai târziu, scorul a devenit totuși 3-1. D. Rusu și Stoin au preparat o minge pentru Filimon în careu, acesta i-a întors balonul în 10 metri lui Trabalka, care a marcat cu latul. Finalul de meci a fost extrem de încins, „șoimii” fiind penalizați cu două lovituri de la 11 metri. Primul a fost contestat de trupa lui Sabău, care a considerat că R. Popa a simulat. În fine, Michel Vlad a transformat cu precizie ambele lovituri de la 11 metri și a „înghețat” tabela la 3-3.

Formații:

Șoimii Lipova: Iliescu – Iova, Pașcu, Vasiu, Lupșe – Dobrean, Poiană, S. Popa, Filimon – Himcisnchi, Trabalka. Au mai intrat după pauză: Bujor – Stoin, Duță, D. Rusu, Kocsis, Tiponuț, Țurai.

Progresul Pecica: Fl. Rusu – A. Ponta, Șiclovan, Ew. Wild, V. Fritea – Huțanu, Bercu, R. Fritea, Vlad – Arsene, R. Popa. Au intrat după pauză: Iosub – Țugulescu, E. Varga, Koppandi, Bubuș, Denuț

Arbitri: Flavius Bădică – Alina Mihoc și Marius Radu

Pop: „Cât am avut jucători de bază pe teren, am condus cu 3-1”

Sabău nu a putut conta pe trei dintre titularii obișnuiți, Calvin, Deta și Vasinc, toți cu problme medicale. „Suntem mulțumiți de atitudinea băieților, prestația generală a fost bună. Noi am jucat în permanență cu cel puțin trei juniori, adversarii au început doar cu seniori. Am luat două goluri pe final din două penalty-uri, ultimul discutabil și recunoscut și de <<central>> ca și greșeală. Cât am avut jucători de bază pe teren, am condus cu 3-1, deci suntem pe drumul cel bun. Urmează să jucăm cu Ghiroda și Cermei, două echipe de Liga 3-a, vor fi amicale bune de pregătire. Lotul cam acesta este, la nivel de juniori mai avem mici semne de întrebare, dar sperăm să rezolvăm ce ne-am propus”, a spus Radu Pop, președintele lipovanilor la finalul disputei amicale.

Pilan: „Băieții s-au implicat, au făcut un joc bun”

La meci a asistat și Dan Stupar, antrenorul federal care – însă – își propune să o preia pe Pecica din vară și care colaborează îndeaproape cu „principal”, Marius Grad. „Am început mai bine partida decât adversarul nostru, până la faza golului de 0-1 am stat bine în teren și chiar am dominat. Am avut două ocazii mari, după care am făcut și schimbări. Sunt mulțumit de băieți, s-au implicat și au făcut un joc bun. Rămânem la trei antrenamente pe săptămână și continuăm cu amicalele, săptămâna viitoare întâlnim Cermeiul și Păulișul. Ne propunem să ne punem la punct ca și joc pentru a porni din vară cu gândul de a promova în Liga 3-a”, a menționat Cristi Pilan, directorul sportiv al „galben-albaștrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button