Liga a 2-a

E oficial, Liga a II-a continuă cu 18 echipe: După Olimpia și ASA Târgu Mureș se retrage din campionat după pronunțarea falimentului!



E oficial, clubul ASA Târgu Mureş a revenit la starea de faliment şi se retrage din campionatul Ligii 2, urmând a dispărea de tot din peisajul fotbalului românesc. Administratorul vicecampioanei din sezonul 2014-2015 a înştiinţat deja Federaţia Română de Fotbal de soluţia Curţii de Apel Târgu Mureş şi a solicitat dezafilierea. Astfel, Liga 2 va continua cu 18 echipe dintr-un total de 20, după ce şi Olimpia Satu Mare s-a retras/a fost exclusă. În această situaţie, în 16 din cele 17 etape rămase de disputat până la finalul sezonului, câte două formaţii vor sta şi vor obţine victorii la „masa verde” în fiecare rundă.

„Aşa cum vă spuneam şi cum anticipam, a fost respins apelul admnistratorului special, astfel încât reintră în vigoare sentinţa prin care s-a dispus trecerea la faliment. Soluţia este executorie de la pronunţare. Teoretic, mai sunt căi extraordinare de atac, practic, nu cred că se mai poate face absolut nimic şi nici nu cred că va mai face cineva ceva. De lichidarea clubului se ocupă filiala din Bistriţa a societăţii. Din câte ştiu, a fost deja notificată Federaţia Română de Fotbal pentru dezafilierea clubului”, a declarat, pentru Liga2.ro, Claudiu Balog, reprezentantul administratorului judiciar RTZ&Partners.

Curtea de Apel Târgu Mureş rămăsese în pronunţare cu acest verdict din şedinţa de pe 5 februarie 2018.

„Respinge apelul formulat de MAN IOAN NUCU, în calitate de administrator special al debitoarei ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TG.-MUREŞ (cu sediul) împotriva Sentinţei nr. 549/13 octombrie 2017, pronunţată în dosarul nr. 165/1371/2016 al Tribunalului Specializat Mureş. Definitivă. Pronunţată azi, 19.02.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, e soluţia pe scurt a Curţii de Apel Târgu Mureş.

„Nu am găsit posibili investitori”

Pe 6 februarie, Claudiu Balog anticipa acest verdict al Curţii şi spunea că s-a făcut tot ce s-a putut pentru ca ASA Târgu Mureş să fie salvată, însă lipsa finanţării din partea autorităţilor locale şi veniturile mici din Liga 2 au dus la acest final tragic.

„Ne pare rău de fiecare dată când nu reuşim să salvăm societatea de la faliment, dar, dacă ne uităm la procentul de reorganizări din ţară, care este undeva la 2 la sută, nu avem absolut nimic să ne reproşăm. Tot ce a ţinut de noi am făcut. Au fost mai multe elemente care au condus la starea de faliment. Să nu uităm de ASA, la momentul la care i s-a confirmat planul, avea bugetat de la Consiliul Local în jur de 5 milioane de lei, bani cu care ar fi putut să-şi ducă sezonul competiţional la bun sfârşit. Din informaţiile pe care noi le-am primit, Prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local şi atunci au fost sistate orice fel de plăti. Ori, în Liga a 2-a, neavând drepturi TV sau alte surse de finanţare, era puţin probabil să reuşească să se reorganizeze şi să îşi plătească datoriile din plan. Din păcate, nu am găsit posibili investitori. Ar fi fost extraordinar, dar, din păcate, nu am reuşit să găsim pe cineva dispus să investească şi să salveze clubul de la faliment”, a declarat Balog.

Pe 30 octombrie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureş a admis ordonanţa prezidenţială formulată de administratorul special Ioan Nucu Man de suspendare a executării sentinţei de intrare în faliment, decisă în 13 octombrie de Tribunalul Mureş. Atunci, ASA Târgu Mureş a scăpat de faliment, de lichidare şi a putut să-şi continue activitatea în campionatul Ligii 2. Acum, aceeaşi Curte a decis respingerea apelului, iar nimeni nu mai vrea ca ASA să îşi continue activitatea.

Dacă nu ar fi fost acea suspendare, ASA ar fi fost exclusă din competiţie, iar toate rezultatele obţinute în tur s-ar fi anulat. Cum echipa a apucat să joace şi în retur, rezultele înregistrate în prima parte a sezonului vor rămâne în clasament. Nu şi cele două desfăşurate în retur. Victoriile cu 5-0 şi 5-2 ale echipelor Ştiinţa Miroslava, respectiv Foresta Suceava se vor transforma în 3-0, deci se vor produce modificări de golaveraj. Restul partidelor rămase de disputat din retur vor fi câştigate la „masa verde” de adversarele Târgu Mureşului.

În 21 de etape desfăşurate în acest sezon în Liga 2, ASA Târgu Mureş a obţinut 9 victorii, 4 egaluri, 8 înfrângeri şi un golaveraj de 40-41, cu cele 31 de puncte acumulate încheind anul 2017 pe locul 8. Au fost ultimele meciuri din istoria clubului din Târgu Mureş, oraş care va rămâne din nou fără o echipă de fotbal la nivel naţional.

Așadar, după runda cu numărul 28 (de pe 7 aprilie), când ar fi trebuit să o întâlnească pe Olimpia acasă și cea cu numărul 36 devine liberă pentru UTA. Arădenii trebuiau să joace pe 19 mai la Târgu Mureș, dar acum își vor adjudeca punctele la „masa verde”.

liga2.ro

FOTO: UTA Media Design









2 comentarii

  1. Cum sa nu gasiti investitor(i)?Eu zic sa va grabiti,mai sunt sanse,ManeA cu afaceristii lui,abia asteapta sa preia un brand.Macar voi nu mai aveti ce pierde………………:-)))))

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button