UTA Arad

Clinceniul se prezintă la Șiria cu 15 achiziții și noul „principal”, Ilie Poenaru: „Va conta mult dorința de afirmare a tinerilor jucători din ambele echipe”





Echipele ce se înfruntă sâmbătă, la Șiria, în prima etapă anului în liga secundă, au avut o politică similară în această iarnă. Ambele au renunțat la „piesele grele” (scumpe) și au reîntinerit masiv lotul. Clinceniul a oficializat despărțirea de nu mai puțin de nouă jucători și anume: portarul Niga, fundașii Samson, Pulhac, Deaconescu și B. Matei, mijlocașii Simion, Balgiu și Drăghici și atacantul M. Constantinescu.

În locul lor au fost transferați nu mai puțin 15 fotbaliști pe absolut toate posturile: portarul Vâlceanu (Domnești), fundașii dreapta Săftescu (Chiajna II) și Băniță (Afumați), fundașii centrali Răuță (Balotești) și Hreniuc (Craiova II) fundașul stânga Achim (Olimpia), mijlocașii Dobrescu, Târșă, Pațurcă (toți de la Domnești), Petriș (ASA Târgu Mureș), Chitaș (Olimpia), Teuț (ex. ASU Poli) și atacanții Al. Popescu (Craiova II), Moldovan (Poli Iași) și Curelea. Acesta din urmă este și antrenor secund lângă noul „principal”, Ilie Poenaru. Acesta este cunoscut pentru trecutul său dinamovist, dar mai ales e cel care a promovat Voluntariul în Liga 1, în stagiunea 2014-2015.

Poenaru recunoaște că e greu de anticipat ce va întâmpla într-un meci UTA – Clinceni la această dată, cu ambele echipe aflate în plin proces de reconstrucție. „Știu doar că și arădenii au schimbat mult la nivel de lot și merg în special pe jucători tineri, ca și noi, de altfel. Probabil, ambele echipe vom suferi la capitolul omogenitate și ne vom baza mai mult pe dorința de afirmare a fotbaliștilor de mare potențial la acest prim meci al anului. Cel puțin pentru noi mai intervine o problemă, căci ne-am cam antrenat pe suprafețe sintetice în această iarnă, iar vremea nu se anunță prea bună de azi încolo. Sper, totuși, să fie un meci frumos, plăcut ochiului spectator și să venim cu un rezultat bun de la Șiria. Nu avem presiunea niciunui obiectiv din partea conducerii, dar eu și jucătorii ne dorim să rămânem cel puțin pe locul (n.a. 6) pe care suntem acum, dar – bineînțeles – am mai vrea să urcăm, dacă se poate. Oricum, prioritară rămâne creșterea și lansarea tinerilor din lot spre fotbalul mare și închegarea unei echipe pentru la anul”, spune noul antrenor al Academiei, care l-a înlocuit pe banca trupei ilfovene, Erik Lincar, plecat lângă Baciu la Juventus București.

Fostul fundaș al celor de la Poli, retras din activitate în 2011, susține că nu știe prea multe despre noua echipă a UTA-ei, dar: „Cam știu ce pot Marius Curtuiuș, un vârf foarte bun și mai ales Darius Buia. L-am avut elev la Dinamo II pe Buia, dar l-am și văzut crescând din postura de fost coleg de echipă cu tatăl său. E un fotbalist bun care poate face oricând diferența, nu avem voie să-i permitem să joace prea multe minge. Dar, sunt sigur că vom da peste o formație arădeană bună în toate compartimentele, dornică de afirmare, așa că trebuie să dăm totul din nou pentru a obnține un rezultat bun sâmbătă”, a adăugat Poenaru.

Tot la capitolul noutăți la Academica Clinceni îl includem și pe Sorin Paraschiv. După despărțirea de Turnu Măgurele, fostul mijlocaș al Stelei este manager general al grupării ilfovene și, asemenea lui Poenaru, își dorește o clasare cât mai bună la finalul prezentei ediții de campionat.









8 comentarii

  1. Zici ca-i avancronica la meci cu Feyenord, am amețit numa până am dat scroll in jos, n-am mai apucat sa si citesc.
    ??

    0
    0
    1. Interesante opiniile.Poate mi-ar fi placut si un interviu Todea,poate ca si al lui Feri Tisza,dar mai este timp pana sambata si sunt convins ca Sport Arad are deja iepurele in joben.
      Pt @Darthept,daca te plictisesti,citeste pe diagonala!Simplu!Cine te obliga sa citesti ceva ce nu te intereseaza,chiar daca ai dreptate in felul tau.In programul de meci cu Feyenoord,s-a scris 1/3 din spatiul acest articol,poate nici atat.Dar in acest caz,abtine-te de la comentarii,chiar daca este dreptul tau.

      0
      0
      1. Bah, apai tu chiar esti tolomac. E o glumă, d-apai tu esti prea cap sec ca sa te prinzi. Mai zambește si tu cateodata, iti face bine.

        0
        0
        1. @Darthept!La cate sperante am mereu,poate ca nu am luat-o ca si o gluma!
          M-am referit ca eu citesc de multe ori cate un articol si comentariile adiacente,pana cand indraznesc sa scriu ceva.
          Iti multumesc pt. epitetele „tolomac si cap sec”!
          Zambesc si rad mereu!Dar cand este vorba despre UTA,nu am decat 2 variante:critice sau laudative,fara compromisuri!
          Si mie imi place satira,stai linistit din aceasta privinta,o fac si eu des.Dar atunci este clar ca glumesc.
          Hai UTA!

          0
          0
  2. Poenarule !!! Stai la un loc ca, nu vei pleca cu niciun punct de la Siria , la ce pregatire fizica a facut baietii la Moneasa, cred ca, o sa fiti dominati 90 din 90 de min., o sa va alerge baietii pe teren de nu o sa mai aveti suflu pe teren !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
    1. @Nelu Targoviste,frumos acest optimism al tau,mereu si mereu!Eu m-am obisnuit deja cu tine.Ce sa mai spun?Gura de aur sa ai!Asa sa fie!Macar ca daca ne-am lua dupa tine,nu ar mai exista ursi in padurile din Romania,pt ca le-ai vandut blanurile demult!
      Cat despre HAI UTA UTA UTA UTA UTA….esti meserie!

      0
      0
  3. Sper sa va umple sacul de goluri Buia ….dar cum santem obisnuiti cu rezultate surpriza e bun si un egal,ca vb aia, nu retrogradeaza nimeni!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button