UTA Arad

La echipă nouă, logo nou pe tricoul UTA-ei! Todea: „Marele plus – un vestiar mai puternic, iar bugetul de salarii nu are legătură cu prestația din teren”



Începând cu acest an calendaristic, cel care consemnează centenarul Marii Uniri, tricoul de joc al „Bătrânei Doamne” are un logo nou. Cifra 100 simbolizează rolul activ al Aradului în înfăptuirea Unirii de la 1 decembrie 1918 și a fost înscrisă pe tricou la inițiativa directorului general al „roș-albilor”. „Cred că e un demers de bun simț, e important să-i facem pe cei tineri – atât pe cei din clubul nostru cât și pe suporteri – să cunoască rolul pe care l-a jucat urbea noastă în istorie. Leagănul Marii Uniri a fost aici și, dincolo de lucrurile declarative, a fi patriot înseamnă și filonul de bun simț din comportamentul cotidian”, a punctat Codru Grădinariu în deschiderea primei conferințe de presă a lui 2018 la UTA.

Apoi, mingea a ajuns în terenul lui Cristian Todea, care a vorbit despre noua față fotbalistică a echipei sale. Antrenorul „Bătrânei Doamne” e convins că termenul de „low-cost” nu va avea nimic în comun cu prestațiile și rezultatele formației „roș-albe” în partea a doua a stagiunii de Liga 2-a. „Clubul UTA a mai trecut prin astfel de perioade, în care bugetul și implicit salariile jucătorilor nu au fost foarte mari. Și, totuși, au fost rezultate bune, echipa a fost foarte aproape de promovare în două rânduri. De fapt, cel puțin de la începutul acestui nou proiect, doar în toamnă s-a ieșit din tipar, iar acum s-a revenit la un nivel de salarizare normal pentru Liga 2-a. Așadar, din punctul meu de vedere sunt două lucruri diferite, bugetul de salarii și prestația din teren. Sigur, câteodată au legătură, dar nu cred că și acum, în situația din acest an de la UTA”, susține Todea.

„Dulăul” a mai recunoscut că actuala echipă a „Bătrânei Doamne” se aseamănă cu Romvestul de la finalul anilor 90, ce a trecut în masă în culorile echipei fanion a Aradului. „Situațiile seamănă, chiar am făcut și eu această comparație. Și acum, ca și atunci, vorbim despre mulți jucători din aceeași generație, care se cunosc de mult timp și au șansa să se afirme și crească la un club ca UTA. Pe vremea noastră, am avut un mare avantaj pentru club, sper să fie și acum”, a adăugat Todea.

Chestionat asupra plusurilor și minusurilor față de cele întâmplate în tur, antrenorul principal al „roș-albilor” a mai punctat următoarele: „Marele plus ar fi vestiarul mult mai puternic decât în toamnă. Mulți dintre băieți se cunosc între ei de atâta timp, sunt cam la același nivel fotbalistic și i-am văzut că-și doresc mult să facă treabă la această echipă. Nu sunt Oracol de Arad ca spun acum pe ce loc putem termina acest campionat, dar e clar că ne propunem să scoatem maxim din fiecare meci și să câștigăm cât mai multe puncte. Obiectivul clubului e reconstrucția echipei și trebuie să facem tot ce ne stă în putință să-l atingem. Cât despre minusuri, deocamdată nu le-am descoperit. Nici măcar experiența nu aș trece-o la minusuri, căci avem câțiva fotbaliști care au destul meciuri la un nivel bun, ridicat, ca și Manea, Curtuiuș, Polgar și chiar și Hlistei, Bodea, Buia și Petra. Oricum, sunt puține echipele din Liga 2-a ce au echipe foarte experimentate, majoritatea merg în general pe mulți tineri”.

„Bătrâna Doamnă” debutează în noua formulă contra celor de la Academia Clinceni, sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Otto Greffner”. Meciul contează pentru etapa cu numărul 22 al Ligii a II-a la fotbal.









6 comentarii

  1. Gradinarule intoarce-te la tonomatele tale, ești varză că și conducător, daca acest club avea patron zburai demult, și mai ești și neam prost, vezi cazul cu trimiterea lui Gligor în cantonament singur..

    0
    0
  2. „Cât despre minusuri, deocamdată nu le-am descoperit” asta, domnule Todea, e o mare problema. Pentru ca nu e ca si cand echipa asta nu ar avea minusuri. Le au Barcelona, Real Madrid sau Manchester City, daramite o echipa de Liga2 aflata in reconstructie.

    0
    0
  3. Interesanta fotografia!De aici incepem!Codru nu mai zambeste,foarte ingandurat,dar acum zambeste Todea!Doamne ajuta!O fi stiind Cristi ceva.Exact polul opus din toamna,la fotografii….Cand Codru zambea si Todea era foarte ingandurat.
    Un singur lucru rau i-a iesit lui Todea din gura,un porumbel scapat, posibil nedorit!Nu vede,sau nu a remarcat minusuri!Aooooleu!Suntem perfecti!Aceasta declaratie ma ingrijoreaza.
    Si eu sunt un mare patriot,in principiu local,nu nationalist si rasist.Dar hai sa discutam dupa urmatoarele jocuri,pt ca asa spuneau sustinatorii mercenarilor….
    Ne vedem la Siria!
    PS:cati dintre voi credeti ca Gradinaru a decis remanierea lotului si aducerea elefantilor?Sau episodul Gligor?
    Fiti seriosi!Nu el este factor decizional.Este mult mai sus decat ati putea crede….

    0
    0
  4. Imposibil sa nu revin…Daca se tot se sarjeaza cu un logo,centenar Unirea Mare!OK!Frumos!
    Pt cunoscatori,va rog sa scrieti,cei care cunoasteti istorie ce a insemnat Siria(Villagos) in istoria Aradului si al Ardealului,in general?Nu ma refer la Ioan Slavici sau Augustin Doinas.
    Asta ca o alta destindere,ca sa ne mai descretim…

    0
    0
    1. A reapărut individualista de Grădinariu responsabilul tuturor geeselilor (nu m-a refer la transferuri )din club ,cum mai ai tupeul josnic sa apari mai incapabililor ,bun nu ți-ai dat demisia ,nu ai fost demis ,stai dracului acolo și nu mai ieși !

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button