UTA Arad

Arădenii reiau bătăliile pentru puncte în Liga 2-a într-o formulă schimbată față de toamnă: Mult tineret în UTA – Academica!



După două luni și jumătate, stagiunea 2017-2018 a ligii secunde la fotbal se dezgheață cu etapa cu numărul 22. Deși vremea și, deci, nici terenurile nu sunt prea bune, divizionarele secunde se întrec din nou pe puncte începând de mâine. UTA s-a repliat după cel mai slab tur de campionat făcut de la începutul noului proiect și a dat start „operațiunii” de reconstrucție a echipei. Arădenii s-au despărțit de nu mai puțin de 17 jucători și luat doar 7, patru seniori până în 24 de ani: Bodea, Petra, Roșca și Buia și trei juniori: D. Lazăr, D. Popa și A. Iuga. Totodată, tineri ca R. Iuga, Dinculescu sau Toma, foarte rar utilizați în toamnă, se pot aștepta să primească destule șanse în această primăvară.

Până una alta, mâine, de la ora 11, „Bătrâna Doamnă” se va afla față în față cu Academica Clinceni, o formație la fel de tânără, fără obiective mărețe, ce a schimbat și mai mult la nivel de lot prin cele 15 achiziții și numirea lui Ilie Poenaru pe banca tehnică. „Ca și noi, Clinceniul e o echipă nouă, în reconstrucție, cu un antrenor bun. Să nu uităm că a promovat cu Voluntariul în Liga 1 și e obișnuit să lucreze cu tinerii. Din câte am observat, în echipa de start au păstrat foarte puțini dintre titularii din toamnă. Barbu e punct fix la ei la mijlocul terenului, iar Costin Gheorghe, cu care am fost coleg la Mediaș, are calități ofensive foarte bune. Au în general o echipă tânără, dornică de afirmare, trebuie să o tratăm cu maximă seriozitate. Ne-am pregătit toată iarna pentru meciurile oficiale, iar acum avem șansa de a demonstra că am lucrat bine”, a menționat Cristi Todea, care nu va putea conta pe doi dintre juniorii titulari în toamnă, Burlă și Stahl (ambii accidentați).

De cealaltă parte, Academica vine la Șiria fără mijlocașul Târșa (accidentat) și fundașul Hreniuc (suspendat trei partide după Craiova II – Ghiroda 1-0), dar Poenaru are destule variante pentru o echipă competitivă. „Știu doar că și arădenii au schimbat mult la nivel de lot și merg în special pe jucători tineri, ca și noi, de altfel. Probabil, ambele echipe vom suferi la capitolul omogenitate și ne vom baza mai mult pe dorința de afirmare a fotbaliștilor de mare potențial la acest prim meci al anului. Dar, UTA are și câțiva jucărtori cu experiență. Cam știu ce pot Marius Curtuiuș, un vârf foarte bun și mai ales Darius Buia. L-am avut elev la Dinamo II pe Buia, dar l-am și văzut crescând din postura de fost coleg de echipă cu tatăl său. E un fotbalist bun care poate face oricând diferența, nu avem voie să-i permitem să joace prea multe minge. Dar, sunt sigur că vom da peste o formație arădeană bună în toate compartimentele, dornică de afirmare, așa că trebuie să dăm totul din nou pentru a obnține un rezultat bun sâmbătă”, ne declara miercuri noul „principal” al ilfovenilor.

Formații probabile:

UTA: Bodea – Polgar, Manea, Roșca, Dinculescu – Petra, Tănase – A. Iuga, Buia, Hlistei – Curtuiuș.

Clinceni: Ureche – Fl. Achim, A. Răuţă, Găină, Dobrescu – Petriş, Bg. Barbu – C. Gheorghe, V. Mihalcea, Al. Popescu – S. Moldovan.

Arbitri: Adrian Ilyes (Prahova) – Valentin Dumitru (Gherghița – Prahova), Doru Zamfir (Slatian – Olt). Rezervă: Vladimir Nagy (Aiud)

Observatori FRF: Ștefan Szilaghi (Satu Mare), Daniel Sabău (Zalău)

Clubul UTA vă informează că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, sâmbătă dimineață, la orele 9:30 și 10:00. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria la orele 13:00 și 13:15.









7 comentarii

  1. Bafta multa !!! Sa speram ca terenul a fi bun ptr joc dupa cum a fost vremea in ultima perioada ! Nefiind transmis poate cateva secvente din joc osa poti si voi ! Fortza UTA !!!!!

    0
    0
    1. Astazi am trecut prin Siria si cum altfel,sa nu dau un ocol pe la teren?
      Deci vreau sa va spun ca arata impecabil,cel putin de pe margine(poate cu 2 mici exceptii,pe la mijloc si la porti,normal).Daca as avea puteri supranaturale,as muta din ganduri,gazonul pe Motorul,dar cum eu nu sunt „Samantha”(pt cei cu amintiri),mergem la Siria!
      Maine,se anunta timp frumos,chiar daca frig,1-2gr.
      Sper sa vedem o evolutie frumoasa a UTA-ei si sa nu tot cautam diverse motive,gen teren greu,mic,etc….
      Abia maine pe la ora 12:45 vom putea sa vedem incotro ne indreptam si aici nu ma refer la scorul care va fi, ci la jocul si atitudinea echipei,in ansmblu.
      Bafta multa,,HAI UTA!

      0
      0
  2. Dragilor, pe langa meciul asta, maine mai sunt multe amicale, cred. Ca un om normal, care vrea sa iasa din casa la un meci, macar un meci, unul macar din amicalele astea va rog sa-mi spuneti. Mai multe nu vreau sa comentez, ca ma inturbinez pe ideea de ziarist sportiv.

    0
    0
      1. IN loc de Siria sa oferi mai multe detalii de joc te duci la amicale :)) Luciane incepeti o campanie ptr grabirea lucrarilor la stadioane,macar Motorul .In rest bafta si noroc baietilor astazi,asteptam o victorie frumoasa care sa ne bucure !

        0
        0
  3. am pierdut 1-3! Insa nu este TOTUL PIERDUT! TINERII TREBUIESC INCUJAJATI ,SUNT DOAR LA INCEPUT DE DRUM! HAIDE UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button