Fotbal judetean

O primă confruntare între Criș – Bustuchin: Antrenorii Abrudean și Dinu vorbesc despre posibilitatea de a se întâlni în barajul de promovare în Liga a 3-a!!





Spre deosebire de stagiunile trecute, când campioanele județelor își aflau adversare din barajul de promovare în Liga 3-a de abia pe finalul sezonului, FRF-ul a organizat chiar în ultima zi a lunii februarie împerecherile pe județe. Astfel, a ieșit din urne un „duel” Arad – Gorj, cu Crișul Chișineu și Petrolul Bustuchin principale favorite să se afle față în față pe 16, respectiv 23 iunie, în dublă manșă. Sportarad.ro a dorit să afle perspectiva ambilor antrenori despre înfruntarea ce ar putea avea loc în vară.

Dinu: „Ne pregătim din vara trecută pentru Liga a 3-a”

După prima jumătate a sezonului, Bustuchinul are doar 2 puncte peste Știința Turceni în clasamentul Ligii a IV-a Gorj. Stabilitatea clubului, dar și transferurile operate în iarnă, o recomandă favorită la câștigarea bătăliei finale. Echipa ce reprezintă o comună aflată la 55 kilometri de Târgu Jiu e pregătită de Mihai Dinu. În cariera sa, fostul fundaș central se poate lăuda și cu o scurtă aventură la echipa germană Fortuna Dusseldorf, el mai evoluând pentru echipe ca: Petrolul Stoina (Gorj), Jiul Petroșani (Hunedoara), Prometeu, CFR, Chimia, toate din Craiova. În zonă e considerat un expert al promovărilor, atâta timp cât le-a dus în eșalonul trei pe Prometeu Craiova, CFR Craiova și ACS Podari. Acum doi ani se afla pe banca celor de la Gilortul Cărbunești, pierzând – însă – barajul pentru promovare în Liga 3-a cu actualul vicelider al Ligii a 2-a, FC Hermannstadt.

De altfel, Dinu a venit chiar de la Cărbunești la Bustuchin și nu a făcut-o singur. „În vara trecută am adus câțiva jucători de la Cărbunești și cu cei care erau deja la Bustuchin, am reușit să formăm un lot competitiv. Toți fotbaliștii au cel puțin meciuri de Liga a 3-a în picioare, chiar și juniorii au fost la echipe din acest eșalon. Avem și doi jucători cu experiență de liga a doua, pe Dragoș Constantinescu, care a jucat la Poli Timișoara și pe Niculescu, care a jucat la Caracal. În fine, Stoica a evoluat în prima ligă din Republica Moldova. La tragerea la sorți de ieri nu am avut preferințe, am știut cât de cât echipele care trag pentru baraj din celelalte cine județe. În plus, avem jucători din zonă care joacă peste tot și am aflat câte ceva. Acum spun că șansele ar fi 50-50%, mai sunt totuși câteva luni până la această dublă. Dar, atât Crișul, cât mai ales noi trebuie să ne câștigăm campionatele. Suntem la doar două puncte peste contracandidații din Turceni, sperăm să terminăm cel puțin la aceată distanță campionatul. Oricum, ne pregătim din vara trecută pentru Liga 3-a. Avem bază materială bună, spijin total al comunității din Bustuchin, suntem finanțați de la bugetul local, plus câțiva sponsori”, a menționat Dinu, care are și o amintire  specială legată de județul Arad: „Am jucat la Pecica, la Cupa Petrolistului. Eram la Petrolul Stoina și am fost desemnat cel mai bun jucător sub 16 ani. Erau vremuri frumoase atunci”.

Abrudean: „Doar câștigarea campionatului, fără a reuși promovarea, ar fi un eșec pentru echipa noastră”

La rândul său, Adrian Abrudean are o promovare în Liga 3-a, cu Ineul, dar și o paricipare în trei la un baraj pentru eșalonul secund, cu Caracal și Șimleul Silvaniei. Formația din județul Sălaj a avut câștig de cauză, dar zărăndanii nu au avut ca obiectiv accederea în eșalonul secund. „Toate câștigătoarele campionatelor de liga a patra din zona de sud-vest erau adversari redutabili. Au o anumită valoare, deci nu conta foarte mult cu cine cădeam la baraj. Despre echipele din Gorj ne-am informat de pe internet. Am văzut cum stă situația, este și acolo o luptă tare, să vedem ce va fi, îi vom urmări. Poate le-am oferit deja o mare mare atenție celor de la Bustuchin și așa am aflat că au fotbaliști buni, formează o echipă solidă, din moment ce nu au pierdut nici un meci. Dar, până una alta, trebuie să ne facem noi treaba, să câștigăm campionatul și să ne prezentăm la baraj în formă maximă. Ne mai preocupă un aspect. Va fi o pauză destul de mare între finalul de campionat și meciurile de baraj și, dacă vom ajunge acolo, vom lua toate măsurile să gestionăm bine situația. Jucătorii trebuie să rămână concentrați și în formă chiar și fără meciuri oficiale, pentru atingerea obiectivului, promovarea în Liga a treia. Doar câștigarea campionatului, fără a reuși promovarea, ar fi un eșec pentru echipa noastră”, punctează „Știli” Abrudean, tehnicianul Crișului.









4 comentarii

  1. Bafta Cris . Nu neglijati nici jocul echipei de pe locul 2 din Gorj . Meciul direct dintre locul 1 si 2 se joaca la locul 2 acasa iar in tur a fost 1-1 .

    0
    0
  2. Bafta stili si sa te ajute bunul dzeu sa promovezi pt ca va doriti si asa am.mai avea o echipa cu baza frumoasa in liga a 3 pe langa baza ce sta sa fie gata la lipova

    0
    0
  3. D_LUI CHERECHES

    Ma rog la bunul DUMNEZEU
    Sa ,ai noroc sa promovezi
    Ca ,am o sansa in plus si eu
    Sa nu retrogradez
    Dar dupa ce observ acuma eu
    Cu oltenii,e cam greu
    Si nu a-si fi putin mirat
    In toamna iar sa-ne intilnim
    LA DUGHEANA DIN MAILAT

    0
    0
  4. BUSTUCHIN – O comuna din Jud GORJ cu 3500 de locuitori,compusa din 8 sate imprastiate pe nistte
    dealuri. Consider ca nu se poate compara CU UN ORAS.., si nu se pune problema
    SA NU PROMOVEZE CRISUL

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button