Cluburi polivalente

Arădeanul Adi Dodean e vicecampion național la tenis de masă!





Jucătorul de la CS Municipal Arad s-a autodepășit la Campionatele Naționale de seniori de la Buzău, unde a obținut un rezultat excelent.

Component al echipei Union Velbert, din liga a treia germană, Adrian Dodean a cucerit, în acest week-end, titlul de vicecampion național în proba de simplu. Cu un parcurs de metronom în grupele de calificare, unde și-a trecut în cont trei victorii cu 3-0 la seturi, jucătorul nostru a trecut, apoi, în fazele eliminatorii, de M.Nemaciuc, 4-2, A.Cazacu, 4-3 și de A.Manole, în sferturi, cu un categoric 4-0. A urmat cea mai entuziasmantă victorie, cea din semifinale, scor 4-1 la seturi, împotriva lui Cristian Pletea, practic unul dintre cei mai bine cotați jucători români, component de bază al lotului național. Dodean nu a fost departe nici de aurul național, făcând o excelentă demonstrație de tenis de masă în finala cu Ovidiu Ionescu, marele favorit al competiției, și el component de bază al naționalei. Adi a revenit de la 0-3 la seturi, a făcut 2-3 și a condus cu 7-5 în setul șase, moment în care micile detalii au făcut diferența în favoarea adversarului, care s-a impus în final cu 4-2, după probabil cea mai frumoasă finală a campionatului.

„Medalie specială, pentru club și Arad! ”

„Pentru mine este un rezultat excelent, mai ales că mă pregătesc doar de două ori pe săptămână, în vreme ce adversarii de lot național din fazele finale se antrenează și 6-7 ore pe zi. Nu este prima medalie la simplu, dar e una specială, mai ales căse apropie data de 8 Martie, motiv pentru care și dedic acest rezultat femeilor dragi din viața mea, mamei, surorilor și logodnicei mele. Nu mă gândesc la lot după acest rezultat, am simțit că nu sunt prea bine primit acolo și mai bine îi las pe alții. Mă bucur că am reușit să mă ridic la nivelul băieților de la națională, în semifinale chiar am câștigat clar cu Pletea, iar în finală nu am fost departe de o revenire frumoasă în fața lui Ionescu. Per total, sunt foarte mulțumit de acest rezultat, mă bucur că am reușit să punctez pentru club și până la urmă pentru Arad ”, ne-a declarat Adrian Dodean.

Paul Mladin, aproape de podium la dublu

Rezultate bune a obținut și un alt jucător al CSM-ului, Paul Mladin, care a pătruns în primii 16 pe tabloul de simplu, iar la dublu masculin, în tandem cu bucureșteanul Mircea Alexandru, a ocupat locul 5, cei doi părăsind concursul în sferturi, după 0-3 în fața lui Cioti și Ionescu, care aveau să devină și campioni naționali. CSM Arad a mai fost reprezentat și de Silviu Burza, care din cauza unei răceli nu a putut evolua la capacitate maximă. Silviu a părăsit concursul de simplu în faza grupelor, iar la dublu a făcut echipă chiar cu Adi Dodean, cei doi fiind eliminați în primul tur. La feminin, după mulți ani, Aradul nu a avut vreo reprezentantă, asta în condițiile în care Daniela Dodean-Monteiro a avut program competițional încărcat, iar Bianca Crișan și Andreea Fistyulof au fost accidentate.

Cristi Dodean. „Adi, mereu la înălțime! ”

Antrenorul Cristian Dodean s-a declarat mulțumit de parcursul băieților și în special de performanța fratelui său, Adrian: „Adi a făcut un turneu extraordinar și puțin a lipsit să ia chiar titlul. Mă bucur mult pentru el și țin să îl felicit pentru acest parcurs frumos de la Naționale. De fiecare dată când a jucat pentru club, a fost la înălțime. Nu este orice medalie și orice rezultat, a demonstrat că deși nu e la lotul național și cred că ar fi meritat să fie acolo, rămâne unul dintre cei mai valoroși jucători români.

Sursa: csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button