UTA Arad

Nemulțumit de subțirimea lotului și avizat de programul greu, Ionuț Popa spune că salvarea e singurul obiectiv la UTA, iar: „Din vară mai stau doar dacă se dorește promovarea”





Ionuț Popa a terminat cea de-a treia zi la comanda echipei fanion a Aradului, în cel de-al patrulea său mandat în „alb-roșu”. „Mister” a comandat deja două teste pentru lotul de jucător, unul de rezistență și celălalt de forță, iar concluziile sunt pozitive mai degrabă după cel de azi, de la baza sportivă. Pe de altă parte, Popa e puțin îngrijorat când vine vorba despre lotul de jucători, în special de subțirimea sa. „Cineva din club mi-a spus că echipa e mai slabă decât cea din Liga 4-a”, dezvăluia experimentatul antrenor în emisiunea „Glasul Tribunei”, de la TV Arad.

Dar, Popa a făcut și alte afirmații interesante după cele două zile petrecute în mijlocul lotului utist, în special legate despre fotbaliștii pe care îi are la dispoziție. Reamintindu-și că a mai lucrat cu Manea și Polgar, dar are amintiri și cu Bodea, junior, „Mister” a punctat următoarele: „Acum situația este foarte grea, mai grea ca atunci când am preluat-o de la Chirilă. Și atunci au plecat mulți jucători cu experiență și au venit mulți tineri. Pe de-o parte e bine, căci poți trage de ei, îi alergi că doar sunt tineri, dar mai departe depinde și de ei. Doar dacă sunt inteligenți, jucătorii pot progresa, dacă vor înțelege cum să joace în apărare, în atac, să respecte un plan tactic, să treacă prin etapele de individualizare. Așa e cu tinerii, e greu de lucrat, îți mănâncă ficații. Sper să reușim să o scoatem la capăt, singurul obiectiv e salvarea de la retrogradare. Din punctul meu de vedere, am mai avea nevoie de cel puțin 20 de puncte, iar programul este destul de complicat. Mai avem acasă cu Sibiul, Afumați e și meciul cu…Timișoara, echipa suporterilor.  Doamne ferește ca UTA să retrogradeze, mai ales că a fost deja acolo, în ligile patru și trei. Felicitări celor care au contribuit la revenirea echipei în Liga 2-a, intenția este să promoveze la un moment dat, iar eu sper să pot ajuta. De fapt, voi rămâne la UTA și din vară doar dacă se dorește promovarea”.

„Mister” a vorbit foarte clar și despre fișa postului în „alb-roșu” și despre intenția de a-l convinge pe Francisc Tisza de a reveni la echipă. „Directorul tehnic este șeful fotbalului dintr-un club, la echipa de seniori și gupele de juniori și copii. El îndrumă și conduce tot. Sigur, dacă am fi fost în Anglia poate mi se spunea manager, cum era Sir Ferguson la Manchester, sau cum e Wenger, la Arsenal, important este că vreau să ajut cum pot mai bine clubul. Când m-au abordat, conducerea clubului și a orașului mi-au cerut să rămână și actuala conducere tehnică, însă Botiș s-a retras la copii. Todea a vrut să facă un pas înapoi, dar l-am convins să rămână, că mai are de învățat. De fapt, toți mai avem de învățat, inclusiv eu. Așadar, mă bazez pe Cristi Todea, Cristi Păcurar și Dan Țapoș și curios este că pe toți trei i-am avut elevi ca și jucători. Din păcate, pe Feri Tisza nu l-am văzut la echipă de când am venit eu. Mi s-a spus că de trei săptămâni nu a mai venit la teren, eu aș fi vrut să fie lângă noi. În cadrul ciclului săptămânal, apar în plus două antrenamente față de cele de până acum, iar acestea sunt în special de individualizare. Voiam să împart în trei lotul de jucători, iar Todea, Păcurar și Tisza să se ocupe de ei. Aș vrea ca fotbaliștii noștri, în special cei tineri, să insiste pe pase, centrări, lovituri cu capul, să mai învețe să se apere, să atace. Deocamdată, am sesizat că avem o echipă destul de subțire în primul rând numeric. Sunt vreo 17 fotbaliști și aș avea nevoie de cel puțin 20. Azi a revenit la antrenamente și Stahl, care a fost consultat de medicul lui Poli pe baza unui RMN. Are probleme la un disc al coloanei, dar i s-a recomandat să reînceapă mișcarea. Decamdată separat, dar sperăm să fie din ce în ce mai bine, căci avem mare nevoie de un fotbalist cu calitățile sale”, a adăugat Popa, care a recunoscut că a avut contacte cu o echipă de Liga 1, din play-off, înainte de a veni la UTA. „Domnii Meszar și Moșneag știu despre ce era vorba, dar nu mai puteam sta după acea echipă. Am dat un răspuns pozitiv UTA-ei, iar de acum nu mai plec indiferent de ce oferte ar mai veni pe adresa mea. Cândva am avut și eu nevoie de UTA, prin ea mi-am făcut un nume în anul 1993, când debutam în Divizia A ca principal într-un meci cu Petrolul, acum mă revanșez”, a mai precizat directorul tehnic al „roș-albilor”.

În fine, la TV Arad s-a atins aprofundat și conflictul mocnit dintre o parte a suporterilor și experimentatul antrenor. „Ca antrenor profesionist, deținător al licenței PRO din anul 2003, pregătesc orice echipă ce-mi pune la dispoziție niște condiții normale. Am activat la multe echipe și automat adversarii mi-au devenit dușmani. Când am câștigat cu UTA la Timișoara 4-3 sau când am bătut-o tot pe Poli cu 7-0 eram bun? Atunci, Poli era dușmanul meu. Că apoi s-a întâmplat să fie și UTA printre dușmani asta e viața, dar eu nu-mi amintesc să-i fi jignit pe suporterii arădeni. Dacă ei consideră altceva e treaba lor. Și până la urmă cine sunt cei de la Suporter Club UTA care mă contestă? Păi Proca și Colin sunt prieteni cu mine, îi cunosc bine, dar, până la urmă, nu pot eu să le comand să nu mă mai înjure dacă ei așa simt. În schimb, îi rog să susțină echipa, mai ales că au un mare merit că au refăcut-o de jos. Eu suporterilor le mai spun că îi respect, cu toate că eu aș fi cel lezat. M-au făcut gunoi, ordinar, caracter zero, eu în schimb nu am vorbit așa de nimeni. Oriunde am fost în țară am fost respectat. La Iași mi s-a făcut un banner cu <<Și noi avem un rege>>, la Timișoara s-a scris înainte de a pleca <<Robule, Popa e al nostru>>, în schimb acasă văd că sunt înjurat și nu înțeleg de ce”, au fost cuvintele lui Popa.

În emisiunea din această seară, s-au mai abordat și subiecte precum revenenirea rapidă a echipei pe „Motorul” sau finanțarea clubului din bani publici prin Legea Sportului (și ordonanța 38) și nu pe bază de proiecte, despre care „Mister” a vorbit sâmbătă pentru sportarad.ro.









22 comentarii

  1. A inceput recitalul de 15 pagini!Actul 2,scena 1!Baga teste de forta,care mai de care,ca apoi va cere cu Hermanstadt,prospetime…
    „am fost avizat” si „cineva din club mi-a spus…”De ras!Pai la cat este de versat,a semnat ca orbul gainii?Deci da de inteles ca exista o cartita!Todea,Botis,etc…au fost elevii sai!Cum de nu vor sa lucreze cu matale?D-le Popa?
    „Trag de Tisza sa ni se alature,ca nu s-a mai prezentat la teren de 3 saptamani”!
    Din respect pt.Lucian si sportarad,incerc sa ma tin sub control,in limite acceptabile!
    Feri bacsi a fost in „grafic”,cand s-a apelat la dansul.A facut ce i s-a cerut.Punct!
    Ionut Popa nu doreste decat sa-l umileasca!!!Caracterul bata-l vina,nu-l tradeaza pe Mister!
    Asa vorbeste de parca ar fi preluat o echipa necunoscuta din Siri Lanka si nu ar fi asistat la cateva meciuri amicale ale UTA-ei.Ce-i drept si Tisza s-a plans de lipsa de reactie a unora din lot,de la care s-a asteptat mai mult.
    Ok.Sa continuam…Pleaca de la Recas,pe care o considera POLI cea adevarata,pe care nici macar noi suporteri ai UTA-ei nu o consideram.Vine Leo Grozavu si se ia cu mainile de cap,la ce a gasit!Jucatori care nu pot juca mai mult de 45 min,debusolati.
    Toata lumea ii este dusman lui Ionut Popa!(adnotarea mea,pt.ca si i-a facut singur.).
    In 1993…….?In locul lui as tacea!Cam cum a ajuns la UTA si asa cum eronat apare,nu a avut nici in clin si nici in maneca,cu promovarea,eventual cu „Haina de blana” peste nu mult timp!
    Si acum face acelasi circ ieftin!Nimeni nu este bun,director tehnic controleaza tot…a vorbit el si cu Gopo Mosneag,pe care la turul barajului cu Recas,l-a facut papusa marioneta a lui Falca!Este prieten si cu Proca si cu Colin!Este prieten cu toata lumea!Toti ii suntem datori!Mai putin si statuia lui Peci Ciala va trebui inlocuita cu a lui Popa!
    Din toata marsavia aceasta si la spectacolul ieftin pe care il serveste,vad totusi un lucru bun,pe care Falca si conducerea care au decis inscaunarea lui,nu au luat-o in calcul!Este gura sparta!Nu avem lot,nu avem unde sa ne antrenam,mai vrea jucatori…
    Tot retoric ma intreb:ne spune o noutate?
    Ia auzi alta „ca a fost informat ca urmeaza meciuri grele”!Serios?Trebuia sa fie informat?
    Mai putin si incepe actul 3!Asa nu poate sa lucreze.Apoi va arunca cu noroi,asa cum in fapt a si inceput,in absolut toata lumea implicata!
    Nu vad decat un factor de prelungire a acestei comedii!

    0
    0
    1. Domnule Giro nu prea sunt de acord cu ce scrieți la comentarii dar acum va dau dreptate. Ce ați scris dumneavoastră am vrut sa scriu eu. Scriu foarte rar pe sportarad dar când scriu o fac corect fără compromisuri.
      ( sper ca domnul Lucian sa facă un log pentru comentarii pentru ca pana acum eu am scris sub nickul Utist dar a mai apărut cineva cu nickul asta și nu ii frumos) din ce am văzut ca a scris domnul „Utist” ii cam tâmpit din fire…

      0
      0
      1. @Utist!Va inteleg perfect!Reclamati la redactie si la @Lucian!Daca cineva scrie sub pseudonimul dvs,va cred,tot ce este posibil.Eu m-am obisnuit deja,ca scriu multi si se semneaza :”Giro”!Ceea ce va pot recomanda este sa aveti caracter si sa ramaneti cu pseudonimul dvs.,adica Nick-name,pt ca nu mai stim sa vorbim romaneste…
        Ceea ce va pot in schimb garanta,este ca veti avea si un risc,ca cititorii sa nu citeasca ceea ce scrieti,doar sa va bifeze in functie de acest pseudonim.
        Multe dintre comentariile mele,nu mi le asum,dar am reclamat de fiecare data.
        Unele au fost sterse,altele poate chiar valabile,lasate.
        Eu am invatat pe parcurs.Sa fim obiectivi si sa nu jignim!Satira trebuie sa fie acceptata!
        Asa cum dvs propuneti,aici este exact un forum!Pacat ca unii ne terfelesc si ne fac troaca de porci,daca nu suntem in totalitate in acord cu ei!
        Succes!
        Si inca ceva:scrieti mai des,nu va fie jena!Eu accept sa fiu injurat mereu!Nu am nici cea mai mica problema.
        Sunt o gramada de postaci care scriu..cine este de vina si cine raspunde?Si bat apa in piua,fara ca sa mearga la nici un meci…Doar de pe clape sau smart-uri!Dar se dau UTA-isti!
        Succes!

        0
        0
  2. Doamne fereste!Cine s-a stins din din viata?Emerich Himmler?Cu coltul ochiului am ciupit stirea!Nu pot sa cred!Sa se odihneasca linistit si in pace!La citit in amanunt….
    Doamne,Doamne,cum ne lovesti din toate laturile!Ufff!

    0
    0
  3. Nebun de legat!Inca in afara de a critica,nu face altceva decat a ameninta!Nici nu stie unde va urma antrenamentul de maine,dar ameninta deja!Ca va face si va drege!Ce?
    Omoara jucatorii cu teste fizice,ca sa fie sigur ca vor fi lipsiti de vlaga!
    Testul prostesc Gacon,se face eventual la capicitiv,dupa odihna de cel putin 2 saptamani,conform Olimpique Marseille.Nu inainte de meciuri!Nu este eliminator,doar evaluator in conditii de uscat!
    Daca Burla face 12 serii,fara pregatire,si ceilalti sunt rupti,inseamna ca vrei sa-ti bati joc!
    Si hai sa continuam,Mister Moustache!Nu te mai da mare cu trimiterea lui Stahl la RMN,pt ca tot la Dr Ples,somitate din Savarsin a ajuns,la Neuromed,sef clinica neuro la spital.Nu mai abera!Ca prin relatiile tale de la Poli!Nu ai nici o relatie!Relatia este familia Dr.Ples,aradeni!Care mereu au facut tot ce se poate,oricand s-a putut,pt sportivii accidentati,din orice domeniu!Motociclistii sunt abonati!
    Mai Johanne Popa,nu iti mai aroga te rog merite!Pe unii poti sa-i pacalesti,pe mine sigur si garantat NU!

    0
    0
  4. Tot respectul pentru Ionut Popa. O sa faca doar lucruri excelente acasa la el, la Arad. Si UTA o sa ajunga in Liga 1, unde îi este locul. De la Iasi multa bafta stimate domnule profesor!!! Avocatul de la Iași.

    0
    0
  5. Domnule manager lucian, sunt din Iasi,, echipa mea de suflet de 33 ani e UTA!!!! Cunosc bine pe domnul profesor si as vrea sa va rog ceva. Daca imi permiteti va rog mult sa-mi dati un nr de telefon al dvs sa vorbim. Pentru a vedea ca nu mint intrebati va rog pe dl profesor Popa de avocatul din Iasi cu nr.masinii IS 70 UTA si o sa va convingeti. Va multumesc pentru amabilitate.

    0
    0
  6. nici macar intr-o aparitie la TV nu sa imbracat in culorile echipei, vezi doamne el e platit de Real Madrid si addidas sa le faca reclama, sa-ti fie rusine mascariciule…

    0
    0
    1. daca se imbraca in trening de la UTA ( probabil ca nici nu a primit acum unul nou) il acuzai ca vrea sa se pună bine cu suporterii

      0
      0
  7. E genial Ionut Popa. Meszar nu a știut metoda asta de furaciune așa că o să zboare. Suporterii să bată din palme că o să fie suficienți bani și pentru ei. Discutăm de 6.7 milioane de euro pe an. Oricât as fura eu cu Popa tot mai raman suficienți și pentru liderii suporterilor și pentru promovare. Ce rost are să ciupesc eu 10% din fiecare contract de lucrări publice când poate negocia Popa una pe hârtie și alta în realitate că să îmi aducă în plic jumătate din bugetul echipei? Meszar tu nu pupi nimic ca prea te-ai împrietenit cu ăia de imi contestă mărețele făuriri. „Pentru noi doar banul contează!”

    0
    0
  8. Abia astept sa revad UTA si pe domnul profesor Popa. Nu peste mult timp, 28.04 ne vedem la Iasi unde UTA castiga 100%

    0
    0
  9. Nea Popica iti doresc mult succes cu noua ta echipa de tineri la UTA. si sa scapam de grijile retrogradarii, un drum anevoios si foarte greu ,am incredere ca, dumneata prin marea experienta pe care o ai, vei reusi intr-un final sa scapi UTA. de la retrogradare. Dar ceea ce ma intristeaza pe mine la dumneata, este ca dumneata ,prin declaratiile pe care le-ai dat la emisiunea de ieri ,la Glasul tribunei, ai declarat ca esti un stelist infocat, nicidecum utist !? Mai ieri, ziceati ca tineti cu UTA.care este marea iubire si acum va schimbati declaratiile dupa cum bate vantul, nu mai inteleg nimic. Pana la urma ,este treaba dumneavoastra, si totusi ,va apreciez ca, a-ti acceptat sa preluati UTA. in aceste timpuri grele si pt. asta, cred ca ceva, ceva tot aveti la inima pe UTA !!! Va urez succes ,sa scapati pe UTA . din aceasta mlastina si de ce nu, la vara , daca se indeplinesc conditiile pe care le cereti, sa promovati UTA. , acolo unde nu trebuia sa lipseasca niciodata ,in liga1a, SUCCES !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  10. poti sa pleci de acuma… dute popa dute, ca cimisorenii si iesenii te asteapta doar ai fost rege acolo…

    0
    0
    1. Pai a fost respectat si adulat la Iasi pt munca depusa. Suporterii ii scandau la fiecare meci numele, în oras îl opreau mereu oamenii sa-i ceara autografe. O zi pe saptamana era intalnirea cu suporterii si domnul profesor. Duminica venea la tenis cu piciorul , în sala. Un om deosebit si un profesor desavarsit. La voi nu vad decat cearta intre suporteri. Incercati sa fiti uniti si Popica o sa aduca din nou UTA în Liga 1. Dar respectati acest OM!!! Merita cu prisosinta!!

      0
      0
  11. PRIMUM NON NOCERE! Acesti ,,suporteri” in loc sa accepte actuala stare de fat, extrem de dificila pentru UTA si privind spre viitor sa incurajeze actuala echipa de jucatori&staff, nu fac decat sa critice, cautand argumente care invrajbesc, sperand in adancul sufletului ca UTA sa capoteze pt. ca ei ei sa para desteptii(!) care… ,,v-am spus noi si nu ne-ati crezut!”… Decat cu asa ,,suporteri”, poate ca ar fi bine ca pana la reabilitarea situatiei, sa fie blocate aceste postari care nu aduc nimic bun echipei. HAIDE UTA!

    0
    0
  12. Puiu B Utist Sibian ,nu confunda adevaratii suporteri ai echipei UTA cu nişte ,,aurolaci , astia ar trebuii sa-i stearga mucii lu Popa cind il vad prin oras !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button