UTA Arad

Popa: „Cred că antrenez cea mai tânără echipă din istoria UTA-ei! Testele m-au mulțumit, m-a deranjat doar atitudinea delăsătoare a unor jucători”





Dincolo de conflictul cu o parte a suporterilor UTA-ei, Ionuț Popa e puțin preocupat și de lotul de jucători. Mai precis, „Mister” ar mai dori câte un fotbalist experimentat în fiecare compartiment, urgența fiind legată de un fundaș central. În rest, tehnicianul de 64 de ani se declară mulțumit de pregătirea fizică a echipei sale, doar că ar fi dorit o altă determinare din partea unor fotbaliști la testul Gacon, susținut duminica trecută.

„Încă un jucător cu experiență în fiecare compartiment”

Și în precedentele aventuri la UTA, cele din anii 1997-2002 sau 2009-2010, Ionuț Popa a avut la dispoziție în general muli jucători tineri. În primul mandat a lucrat cu generația lui Todea, Botiș sau Panin, aflată la începutul carierei, iar apoi a avut elevi ca Țucudean, Purece, Chindriș, Copil sau Manea și ei în jurul vârstei de 18-19 ani. Acum, „Mister” susține că lotul e și mai fraged și este puțin îngrijorat din acest punct de vedere. „Echipa are o medie de vârstă sub 21 de ani, 20,7 parcă, cred cea mai tânără din istoria clubului. Am mai antrenat două echipe tinere la UTA, dar jucătorii de azi mi se par chiar copii și trebuie ajutați mult să crească. Avem mulți fotbaliști de 18, 19 ani, am mai adus și de la juniorii mari doi-trei, situația nu e ușoară. Când ai doar doi-trei jucători de 28 de ani, iar restul sub 24, 23, te gândești cu înfrigurare ce ți se poate întâmpla într-un campionat. Azi ei pot juca bine, iar în două-trei meciuri îți pot da în cap. Lipsa de constanță e atributul jucătorilor tineri și de aceea e nevoie și de experiență la un nivel de lot. Adică, zic eu, cel puțin încă un fotbalist cu multe meciuri în spate în fiecare dintre cele trei linii. Dacă este posibil, trebuie repede completat lotul cât mai repede, iar în acest sens al alertat toți impresarii din țară și străinătate. Vă spun asta cu răspundere, chiar dacă s-a mers pe acest făgaș low-cost. UTA mai trebuie să facă cel puțin 20 de puncte să nu retrogradeze și acest lucru nu va fi deloc ușor”, a menționat directorul tehnic al „roș-albilor”.

„Testele fizice, dovada unei ambiții pe care nu am văzut-o la toți jucătorii”

Ionuț Popa a abordat și subiectul testelor fizice, susținute duminică și luni și cu care unii suporteri nu au fost de acord. „Am început cu acele testări pentru ca așa fac eu la toate echipele la care merg. Trebuie să știu de unde plec în munca mea, fără să dau vina pe cei care au antrenat echipa înaintea mea. Îi felicit pe jucători și pe antrenori, s-au pregătit bine în cantonamentul de iarnă, era necesar să văd pe ce clădesc ceea ce vreau să fac. În general, am fost mulțumit, echipa s-a pregătit bine în cantonament, dar și în restul perioadei de iarnă. Singura nemulțumire e legată de atitudinea unor jucători. Testele Conconi, Cooper, YOYO sau Gacon fac dovada unei ambiții, pe care nu am văzut-o la toți. Când știi că ai de făcut 17-18 repetări pentru a intra în barem și tu te oprești la 15, fiindcă simți o înțepătură sau te doare altceva, dai dovadă de atitudine delăsătoare. Îți spui lasă că merge și așa, ori la mine așa ceva nu este posibil. Precum îmbătrânim, suntem mai pretențioși, iar în fotbal e clar, poate juca doar cel care aleargă. Cine nu aleargă nu are ce să caute pe teren. Dacă mai vrei să faci și pressing și tu nu ai suflu, nu ai nicio șansă să îți atingi scopul. Dar, repet, în mare am fost mulțumit, în special la testarea anaerobă. Aici, au fost ateliere de viteză, detentă, jocuri în nisip și toți jucătorii s-au încadrat bine în cele 14 minute primite de la mine ca barem. Adică, au puls și ritm, acum mai rămâne să fie la înălțime și din punct de vedere tehnic și tactic. Urmează să vedem calitatea lor ca fotbaliști. Până acum e bine, jucătorii m-au primit cu foarte multă atenție. Am discutat și discut mult cu ei, am schimbat tot registrul în ceea ce înseamnă lucrul din vestiar și din afara lui. Încă de la primul antrenament,  am încercat să imprim ce aș dori de la echipă, pornind de la lucrurile bune făcute de cei dinaintea mea”, a mai explicat „Mister”.

„Nu cred că UTA va juca 4-2-3-1”

Cel puțin în meciurile de verificare ale iernii, dar și în partida cu Clinceniul, singura oficială a anului 2018, „Bătrâna Doamnă” a mers pe un sistem de joc 4-2-3-1, dar Ionuț Popa pare să schimbe „partitura” pentru duminică, în meciul contra celor de la Hermannstadt. „Nu cred că UTA va juca 4-2-3-1, dar adversarul sigur ca juca 4-2-3-1. Dacă mă întrebați de sisteme, 3-4-3 este cel preferat de mine, dar l-am jucat doar de vreo două ori cu Bihorul, în Liga 1. Trebuie să ai jucători pe măsura acestui sistem destul de pretențios. În primul rând, mă refer la cei trei fundași centrali, care trebuie să fie rapizi, peste 1,85, doi de picior drept și unul stâng, sau invers. Acum, UTA de toți trei fundași centrali în lot, Iuga Rosca și Manea, iar dacă mai vrem să improvizăm o putem face și cu Lazăr sau Săbău, de la echipa a doua. Mă mir de ce s-a renunțat la Opriș, despre care am auzit că a fost cel mai bun la Foresta – Brăila. Din păcate, ne-a refuzat și Rada, nu mă luam eu după unii care ziceau că Ionuț e bătrân la 35 de ani. Păi Cafu, Costacurta, Kaladze sau Maldini erau toți peste 35-36 de ani la Milan și s-a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu ei. E un moment greu, trebuie să înțeleagă toată lumea, iar 20 de puncte nu le faci ușor”, a încheiat Popa.

6 comentarii

  1. Si eu cred ca esti cel mai smecher antrenor pe care l-a avut UTA vre-o data,poate ca doar Chirila te poate egala,care la antrenamente vindea crampoane la pret de dummping jucatorilor..
    Probabil ca nici de la UTA nu vei pleca fara 30.000Eur,asa cum nu te-ai lasat demis nici de la ACS RECAS,fiind singurul din tot staff-ul care ai plecat cu tolba plina,restul umbla pe la comisii!
    Aaaaa,…..nu sunt zvonuri!

    0
    0
  2. Imi rod unghiile,pt ca sunt nevoit sa accept ceea ce spune „Public Enemy”,I.Popa,dar acesta este adevarul.Din pacate,unii mimeaza si au mimat pregatirea de iarna,asa cum a spus si Tisza!Cu unii poti merge pana in Rai,iar altii nu reactionau,ca si cum locul in echipa este asigurat.
    Acum vine I.Popa si ii omoara cu teste diverse,pe care nici Ben Jhonson nu le-ar fi trecut.
    Ca ulterior, vazand reactia oamenilor priceputi,sa o dea la intors,ca s-a lucrat bine,ca au facut pregatire buna,este multumit,bla,bla,bla….Ca a vrut doar sa vada…,ca si in fapt,nu este din Congo,cunoaste foarte bine…..Mai potlogarule,pai nu in urma cu putine zile,spunea-i ca esti lemn,ca vrei sa cunosti lotul,ca ai fost avizat,ca ai fost informat,ba ca ai cerut informatii.Pai stii sau nu stii?
    Ca am sau nu am obiectiv?Ca iti doresti 20 de puncte?Ca iei sau nu bani,pana la acest umilitor obiectiv,evitarea retrogradarii?
    Daca cineva dintre noi,este lucid,sa-mi spuna cum s-ar putea aduna acele 20 puncte,actual posedand 25.
    Se pare ca tot mai mult se ia in calcul,nu faptul de a evita retrogradarea,cu 2 echipe retrase,altele in prag de colaps,Suceava,Miroslava,Braila,poate ca si Pandurii.
    Miza de a ramane in Liga a 2-a,ramane penalizarea de depunctare,la cazul Valiza 2!Suceava-Sepsi!Nu ne luptam cu Poli,ci cu DNA-ul!
    Poate sa castige Iohanut Popa absolut tot de acum incolo!Doar sa nu cada ghilotina!
    Contractul sau stipuleaza „alte cauze”!Sau mai exact,daca va scap,banul jos!Daca nu reusesc,ia sa vedem din ce cauza?Va pup pe portofel!Eu as fi vrut,dar nu m-au vrut suporterii!Ce sa mai facem noi,mancatorii de seminte, in afara de a sustine UTA?
    Deci hai cu totii la Siria!Sa vedem atitudine,dorinta,si motivare!
    Nu conteaza ca pierdem cu Hermannstadt,ar fi de inteles,dar sa nu vedem blazare!
    Nu-mi plac aceste declaratii razboinice ca batem tot,aduceti camasile rosii,ca sa nu se vada ranile,ca apoi sa vrem pantaloni maro,ca sa nu se vada altele!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button