X
    Categories: UTA Arad

Scenariile lui Popa: „Dacă această echipă retrogradează, sunt șanse mari de desființare! Eu demisionez doar după ce fac echipă și avem rezultate”

Ionuț Popa a susținut, astăzi, prima sa conferință de presă din calitate de șef al staffului tehnic utist. Experimentatul antrenor e la al patrulea mandat ca „principal” în culorile „roș-albe” și – probabil – cel mai dificil de până acum. Se știe că fanii organizați în asociația Suporter Club UTA nu au fost de acord cu revenirea sa la club, invocând chestiuni de moralitate, însă nici lotul de jucători nu este tocmai complet în viziunea lui „Mister”.

Antrenează pentru el, club și oraș

De vineri, de când a fost anunțat oficial director tehnic al „Bătrânei Doamne”, Popa a primi destule mesaje radicale din partea unor fani pe rețele sociale sau chiar două comunicate oficiale ale SCU. În principiu, i s-a cerut să plece rapid de la club, în timp ce conducerea clubului a fost pusă la colț pentru decizia luată și anunțată că pilonul Suporter Club UTA nu mai există în structura proiectului demarat în 2013. „Eu nu știu care au fost relațiile dintre club și suporteri înainte de venirea mea. Eu am discutat doar cu conducerea clubului și cu conducerea orașului, dar am înțeles și supărarea fanilor. Personal, i-am respectat și-i respect atâta timp cât mă respectă și nu-i respect atunci când nu mă respectă. Am avut treabă și la Timișoara exact pe aceeași temă când am preluat-o pe Poli. Am fost luat în primire de vreo 20-30 de suporteri la primul antrenament, reamintindu-mi că am fost la UTA și că i-am bătut cu 7-0 sau atunci, cu 4-3, cu 40 de mii de oameni în tribună. Dar, le-am spus frumos că acum sunt la Timișoara și trebuie să-mi fac datoria, urmărind interesul personal și al clubului pe care-l antrenez. Așa și aici, antrenez pentru mine și club și eventual pentru oraș, dacă e o chestiune mai amplă. Vis a vis de demisie, ea va veni după ce voi face o echipă bună și voi obține rezultate bune. Dacă asta e dorința expresă a suporterilor, deși eu nu am supărat pe niciunul dintre ei în particular și nici nu i-am jignit niciodată. Am dorit chiar să vorbesc cu ei, dar ei nu mi-au răspuns cu aceeași monedă”, a menționat tehnicianul.

Nu ar fi acceptat oferta unei alte echipe aflate în situația UTA-ei

Ionuț Popa nu înțelege de ce există atâta înverșunare împotriva sa și nici ce ar trebui să facă să-i convingă pe fani de intențiile sale bune. „Dacă nu era vorba despre UTA nu acceptam să antrenez o echipă în Liga 2-a, în asemenea condiții, pe un asemenea loc. Dar, am venit să ajut, am venit într-un moment greu și am făcut asta pentru că atunci când am avut nevoie să încep și eu Liga 1, conducerea de atunci a UTA-ei mi-a întins o mână și nu uit asta. M-au chemat cei de la partid, care conduceau echipa, iar Coco Dumitrescu m-a susținut. Acum sunt antrenorul echipei UTA și fac orice, frumos, urât, grotesc, negrotesc, orice pentru a câștiga echipa împotriva altora. Eu urmăresc interesul meu și al echipei. Dacă sensibilitatea mea provoacă sau există unele aspecte care jignesc, pentru ele mi-am cerut scuze întotdeauna. Că au fost unele declarații, cum că aș fi vrut să îi dau multe goluri UTA-ei, normal că aș fi vrut asta…Așa cum le-am dat 7 celor de la Poli în Liga 2-a, pe când o antrenam pe UTA. Asta nu înseamnă că am avut ceva cu clubul sau cu oamenii din Arad, nu am jignit pe nimeni și nu jignesc. Mai mult, am făcut eu primul pas și mi-am cerut eu scuze de la niște suporteri deosebiți, mai mici ca mine. Dacă au înțeles bine, dacă nu, mai mult nu pot să fac. Decât să fac o echipă și să plec când rezultatele sunt bune. Și subiectul îl consider încheiat”.

Se asociază cu cei care vor binele echipei

Pe de altă parte, Ionuț Popa atrage atenția asupra riscului ca eventualele înjurii ale suporterilor la adresa sa, a conducerii sau a primarului Falcă să se răsfrângă și asupra conducerii. „Rugămintea mea este ca atunci când susțin echipa să o facă în maniera corectă, în așa fel încât atât jucătorii, cât și cei din jurul echipei să pornească cu un aplomb deosebit. Personal, nu am cerut niciodată să fiu adorat iubit, deși, paradoxal, pe unde am fost mi s-a întâmplat să fiu apreciat. Pe la Pitești, Petroșani, Oradea, Iași, Timișoara, iar la Arad, la mine acasă, sunt înjurat. Ați văzut ceea ce s-a întâmplat și la baraj. Dar am lăsat totul la o parte, nu sunt ranchiunos, dar dacă suporterii nici nu vor să discute cu mine nu-mi rămâne decât să mă asociez cu cei care vor binele echipei. Practic, m-am gândit doar la cum să pregătesc echipa. Probabil vor apărea scandări anti Popa sau anti Meszar, în încercarea de a se știrbi din personalitatea, antrenorului, managerului și chiar și a primarului. Acum, sper ca jucătorii să poată da randament și în aceste condiții, deși, când aud că eu sau restul oamenilor din club sunt înjurați, nu știu cât bine li se face din partea suporterilor. Pentru mine nu-mi fac probleme, sunt obișnuit deja cu scandări ce încep cu acel cuvânt cu m de la mama. Iar dacă e un repertoriu special, știu să-l apreciez și mai mult”, a mai precizat directorul tehnic al echipei emblemă a orașului.

Vrea să evite „apocalipsa”

Popa a fost extrem de tranșant încă din startul aventurii sale la UTA, vorbim despre un scenariu apocaliptic în caz că echipa se va afla sub linie la finalul stagiunii de ligă secundă. „Orice antrenor când vine la o echipă are nevoie de timp. 3-6 luni e perioada în care își motivează prezența prin a aplica tactic ceea ce vrea să facă. Dar, jucătorii nu mai au 3-6 luni la dispoziție și nici eu. În două luni și jumătate se încheie campionatul și UTA trebuie să rămână în Liga 2-a. Căci, altfel, dacă această echipă va retrograda, aproape se va desființa. De ce? Pentru că nimeni nu mai investește în mediocritate și riscăm să ajungem ca și Turnu Severin. Oraș cu stadion foarte mare și nou, pe care nu mai joacă nimeni. Ați văzut că a rămas pustiu acolo, acum că și Craiova s-a întors acasă”, a mai punctat antrenorul arădean, care nu e de acord cu abordarea suporterilor: <<Mai bine mediocritate, decât Popa>> și girează șefii clubului pentru decizia luată: „Conducerea nu mai vrea mediocritate. A fost odată acolo, în Liga 4-a, în Liga 3-a. Nu cred că mai vrea cineva ca UTA să joace din nou la Mailat sau nu știu ce localități din Liga 3-a, cu tot respectul pentru acestea. Știu și eu multe lucruri. Nu sunt venit  din Congo să nu cunosc realitatea și Aradul fotbalistic”. 

Conducerea clubului vorbește în continuare de „pilonul” SCU, dar prioritizează rezultatele sportive

La rândul ei, conducerea clubului a luat act de comunicatul suporterilor, prin care aceștia se dezic de tot ceea ce se întâmplă la UTA de vineri încoace. În plus, spun că pilonul Suporter Club UTA nu mai există. „Am luat la cunoștință și înțelegem decizia suporterilor, cu mențiunea că noi considerăm în continuare Suporter Club UTA un pilon important al proiectului UTA. Este firesc și normal ca în unele situații să avem o altă viziune decât cea de suporter, căci trebuie să gândim în primul rând prins prisma rezultatelor. Sportul este dependent de rezultate și numai acestea pot garanta continuitatea. Așadar, repetăm, SCU rămâne un pilon important pentru clubul UTA, cu toate că de această dată conducerea clubului a luat o decizie ce nu este împărtășită și de suporteri”, a transmis Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Facebook Comments
18
8
manager :