Fotbal judetean

Reușita lui Lezeu, anulată de la punctul cu var: CS Glogovăț – UTA II 1-1





Amânarea Campionatului Național Under 19 i-a determinat pe utiști să apeleze la garnitura lui Costel Bogoșel și Mihai Petcuț (plus Lazăr și Sorato) pentru prima etapă a Ligii a IV-a. Gazde pentru tinerii roș-albii au fost băieții lui Călin Dehelean, de la CS Glogovăț, iar confruntarea s-a desfășurat la Horia, arena din Vladimirescu trecând printr-un proces de îmbunătățire.

Cornea a fost reprofilat în atacul amfitrionilor și a venit cu surpriza în primele minute, fundașul de bandă dreaptă a trecut de Lazăr și a finalizat din colțul stâng al suprafeței de pedeapsă cu o fogglia secca ce s-a dus puțin peste vinlcul din stânga lui Creța (4). Portarul utiștilor a ieșit apoi la rampă după ce a salvat o minge în careu din picioarele lui Negrea, apoi tinerii roș-albi au prins curaj și au echilibrat jocul. Inițiativa a alternat până spre final de repriză, când Cornea a fost protagonistul unei ocazii mari, lobând din 16 metri peste Creța, dar și peste transversală (44).

Primele secvențe din actul doi au început cu utiștii mai hotărâți, dar trupa din „Vladi” avea să fie cea periculoasă în fața porții, cu același Cornea blocat în două rânduri de Creța (50 respectiv 56). Din nou puștii lui Bogoșel și Petcuț au preluat controlul și au reușit să deschidă scorul: Sorato a întors o minge din tușa stângă pentru reluarea precisă a lui Lezeu din 15 metri, mingea s-a dus lângă bara din dreapta lui Ciornei, 0-1 (56).

Meciul s-a încins, gazdele au accelerat mai puternic și aveau să egaleze: un atac prelungit a purtat mingea la Danciu, busculat în suprafața de pedeapsă arădeană de Lazăr, penalty transformat de Cornea, 1-1 (66). Până spre final s-a jucat pe contre, fără ca vreo parte să reușească doritul gol al victoriei, așa că punctele s-au împărțit.

„Am profitat de faptul că nu am avut etapă în Campionatul Național și am vrut să ne intrăm în ritm cu un joc bun, oficial, pe un teren cu iarbă, cum nu prea am avut la dispoziție, din păcate, în această iarnă. A fost joc de ambiție, cu luptă multă, reușite și nereușite, una peste alta rezultatul e echitabil. E un punct câștigat, dar păcat că am luat gol după ce am condus, suntem puțin dezamăgiți din acest motiv. Însă rămâne un prim punct în retur, care poate ajuta echipa a doua a UTA-ei”, a punctat Costel Bogoșel. „Am întâlnit un adversar cu capacitate mare de efort. Având în vedere accidentații și suspendații noștri (n.a. Ardelean, Avram și Gornic), eu zic că rezultatul e just, chiar dacă am avut ocaziile mai mari și mai puteam primi un penalty la 0-0”, a spus și Călin Dehelean, antrenorul gazdelor.

Formații:

Glogovăț: Ciornei – Neag, Pantea, Mariș, Ruja – Danciu, Blănaru, Popa (69 Doboș), Coșa – Negrea, Cornea

UTA II: Creța – D. Lazăr, Sabău, Onuțan, Curta – Lezeu (80 Obrad), M. Popa – Gruiescu, Cocean, Sorato (60 Nagy) – Petcuț.

Arbitri: Cristian Coroban – Alina Mihoc, Denis Calnacov. Observatori: Teodor Jușcă, Doru Herțeg

Sursa: uta-arad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button