Sporturi de contact

Cinci medalii naționale pentru judoka arădeni la Under 15





Etapa finală a Campionatului Naţional U-15 la judo a avut loc la Râmnicu Vâlcea. Reprezentanţii Aradului s-au întors acasă cu 5 medalii, dintre care: două de aur, una de argint şi două de bronz, în timp ce în probele pe echipe, la masculin a fost pierdut meciul pentru medalia de bronz.

Titluri naţionale au obţinuit: Gabriel Calmar, la categoria +73Kg și Andreea Ciopragă, la categoria – 63 kg (CSM Arad, antrenor Dorin Drimbe). Medalia de argint a fost cucerită de Flavius Pop, la categoria – 50Kg (CSM Arad, antrenor Lazăr Loghin), iar bronzul de: Iustin Rus, la categoria -34 kg (C.S.S. Gloria Arad, antrenor Moţ Alin) şi Nicolas Must, la categoria – 66Kg (C.S.S. Gloria Arad, antrenor Dorel Hărşan).

„A fost o competiţie foarte tare, fiind prezente majoritatea cluburilor din ţară. Trebuie ținut cont şi de faptul că nici anul acesta nu au mai avut loc etapele de calificare, astfel că la finală a fost un număr foarte mare de sportivi. Dar sportivii arădeni au reuşit, şi de această dată, să obţină rezultate foarte bune, cu mențiunea că medaliații cu medaliații cu aur și argint au obținut calificarea la Campionatele Balcanice. Toate aceste rezultare situează din nou Aradul printre fruntaşele judo-ului românesc”, spune antrenorul Dorin Drimbe.

Altfel, judoka ai CSM Arad şi Podgoria Ghiroc au luat parte la o competiţie internaţională ce a avut loc la Debrecen (Ungaria). Delegaţia arădeană condusă de antrenorii Cristian Mercea si Carol Szabo Carol a avut patru sportivi pe podium, după cum urmează:

Locul I:  Cristiana Mercea

Locul II: Maria Bociort

Locul III:  Carolina Szabo şi Sebastian Gîb

Urmează în această săptămână un nou concurs de verificare „Cupa Miados” în Sibiu, pentru cei mai mici judoka. Apoi, vor fi abordate și la alte competiţii neoficiale, etape importante în pregătirea etapelor finale ale Campionatelor Naţionale de copii sub 11, respectiv sub 13 ani.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button