UTA Arad

Falcă, derutat de insultele galeriei utiste: „Întrebarea este: trebuie să finanțăm sau nu clubul?”





Cu ocazia partidei dintre UTA și FC Hermannstadt, de duminică, de pe arena „Otto Greffner” din Șiria, suporterii din galerie au adoptat o poziție radicală vis-a-vis de Ionuț Popa, a conducerii UTA-ei reprezentată de Alexandru Meszar și a primarului Gheorghe Falcă. Pe lângă injurii fără perdea, cei trei au fost poftiți să plece de la UTA. Deși nu-și dorea acest lucru, primul edil a fost rugat politicos să răspundă și câtorva întrebări legate de brandul numărul unu al orașului pe care-l păstorește, respectiv situația celor două stadioane din municipiu ce au rămas la stadiul de șantiere de ani de zile.

– Domnule primar, sunteți la curent cu situația de la clubul UTA? O parte a suporterilor, în special galeria contestă pe toată lumea după venirea lui Ionuț Popa la echipă?

– UTA este un club privat, primăria municipiului Arad susține fotbalul. Clubul primește bani de la primărie, managementul și relațiile clubului sunt relații private.

– La meciul de duminică, ați fost contestat încă odată la scenă deschisă de galerie…

– Cine contestă? Pe noi, de ce? Pentru că dăm bani? Întrebarea este: trebuie să finanțăm sau nu clubul? Eu nu cred că primarul, Consiliul Local și cetățenii care contribuie cu bani publici la clubul UTA trebuie să joace ei, să antreneze ei sau să managerieze ei. Fiecare avem responsabilitățile noastre. Nu mă băgați în lucruri care…

– Sunteți contestat și pentru că ați fi unul dintre artizanii revenirii domnului Popa la UTA…

– Eu n-am avut discuții cu nimeni. Cu domnul Popa am discuții de ani de zile. Eu nu decid în club, iar cei care au treabă cu primăria, e treaba dânșilor.

– Ne puteți spune când ar putea să joace UTA din nou pe „Motorul”?

-O să primiți informații directe, eu nu știu. Vreți să mă băgați într-un subiect de care eu vreau să stau departe. Vă plac primarii care se bagă în fotbal, care-și dau cu părerea dacă e bun antrenorul, sau sunt buni jucătorii? M-ați auzit pe mine vorbind despre antrenor sau jucători, să-mi dau cu părerea despre rezultatele echipei? Când intră politicul, nu ne place, când politicul stă deoparte iar nu ne place și vreți să-l băgați înăuntru. M-ați auzit pe mine să spun altceva decât să încurajez și să urez succes? Nu m-am întâlnit niciodată cu antrenorii, cu Roșu nu m-am întâlnit niciodată, Mihalcea sau Todea.

– Firma câștigătoare a licitației pentru lucrările de montare a gazonului de pe „Motorul” spune că o parte importantă în tot procesul o are Primăria, ce s-a angajat să compacteze suprafața pe care se lipi sinteticul…

-Toată lumea își va îndeplini obiectivele. Suntem printre puținele administrații din țară care realizăm baze sportive din banii noștri. După ce ne-a luat guvernul 16 milioane de euro, noi ușor, ușor ne finalizăm proiectele. După noi vor rămâne aceste proiecte frumoase și bune.

– Dar un termen de finalizare a stadionului „Francisc Neuman” ne puteți da?

-Are contractul, cu termenul respectiv și își duce etapa. Despre gazon și celelalte lucruri, de care sunt responsabile Guvernul României, întrebați-o pe doamna prefect sau pe domnii parlamentari. Poate vă spun ei când vin banii de la guvern. Până atunci noi ne facem treaba, noi încă nu am primit bani guvernamentali.









52 comentarii

  1. Eu zic sa ii mai dea proca o sansa …ce ti ca sa pisat de 2 ori …mai merge si a 3 oara …. VOI astia cu coloana vertebrala care ati dat uta pentru BD .

    0
    0
    1. Da Alex, trebuia sa iti spui parerea pe vremea lui Martian… sau nu ai fost la ultimele meciuri ca dah, liga 2-a faliment, lasa ca rezolva fraierii. Daca am fi asa multi ca voi astia dupa tastatura, nu ne-ar mai trebui finantatori!!!
      OFOF!!

      0
      0
      1. Ati incercat socios si nu stiu eu ??? Uitate la comentariile mele din perioada aia si imediat urmatoare … nu am fost de acord nici o clipa …

        0
        0
  2. Observ niste lucruri spuse chiar de Falca:

    1. Cu ionut popa are discutii de ani de zile, dar cu Todea nu s-a intalnit vreodata. Ceea ce ma face sa le dau dreptate celor care spun ca Falca a avut o contributie in aducerea lui Popa la UTA, fapt care a pus paie pe foc si a creeat dezbinari.

    2. „Suntem printre puținele administrații din țară care realizăm baze sportive din banii noștri.”
    Ma intreb de ce? Daca se face un stadion din fondurile CNI, atunci ei organizeaza si licitatia… si evident ca primarul nostru nu poate face „dedicatii”. Dar prefera sa construiasca din banii nostri si s-a ocupat el sau echipa lui de aceasta licitatie. Alta explicatie nu am gasit.

    3. Falca asteapta banii pt gazon si nocturna. Dar unde sa puna gazonul? Pe macaralele care sunt in interiorul stadionului? Iar nocturna sa o puna in aer pana e gata stadionul?

    Ne ia de fraieri cu aceste declaratii, dar poate ca are si motive gandindu-se „daca inca m-au votat…”

    0
    0
  3. Ce vina are Proca ? Toti saruti pe SCU lingai de a lui Popa, lați iertat ati sters tot cu buretele după ce i-ati dat la m**e la când a venit aici …acuma lingeti unde ati scuipat ?

    0
    0
  4. Problema . Clasa III -a. Se da de construit un stadion de 12.000 locuri. Dacă el se construiește în. 6ani ,,sa se calculeze in cat timp s-ar fi construit o piramida din Egiptul antic. Răspuns ascuns de Primărie. !!

    0
    0
  5. :))))) Super interviu ati facut si voi!!! Voi ati intrebat si el a raspuns NIMIC! Excelent! Tot inainte 😀

    0
    0
  6. In iunie se implinesc 4 ani de la inceputul lucrarilor la stadionul UTA si Domnul Primar nu poate spune cand se va desfasura primul meci acolo, gasind alti vinovati pt intarzieri. Despre Stadionul Motorul ce sa mai zici , de luni de zile se joaca la Şiria. Proiectul de extindere a bazei sportive ICRTI ce se mai aude : e totul in grafic? Nu de alta dar acolo in afara de proiect nu s-a intamplat nimic, nu s-a miscat o piatra. Si mai are tupeul sa ne spuna ca incet, incet se realizeaza obiectivele. Cat de incet, Domnule Primar?

    0
    0
    1. La ICRTI,a vrut ManeA sa construiasca,dar a intervenit Mesia SCU,cu Dan Proca in frunte si iaca asa s-a eliminat inamicul!Perfect!Acum stau si ma intreb daca SCU ar fi avut chiar vre-o legatura cu eliminarea impostorului?Pe atunci le multumeam,dar acum nu mai sunt atat de sigur ca i-a bagat cineva in seama,sau ca ar fi avut vre-un aport!
      ManeA,a fost tare prost(ma rog,este),avar cum este recunoscut,daca dadea si el ceva de baut(mai consistent),posibil ca SCU,ar fi schimbat macazul,brusc!
      Aceea era garantat pierzanie,nu Ionut Popa!Dar la cum se comporta SCU,vis-a vis de sustinerea echipei,asa cum se lauda,la bine si la rau,fac si ei un bine UTA-ei!
      Vor fi si mai multi suporteri adevarati, prezenti,care sa-i huiduiasca!
      Hac,hac!Hai noroc!Mai da o bere Coline la baieti!

      0
      0
  7. Cine dracu ii Proca , ii Mesia cumva și nu știm , hai sa fim serioși , ii prea mult băgat in seama , sa recunoaștem tot Aradu , ce a făcut Falca pentru Arad , n-o sa mai facă nici un primar care o sa vina

    0
    0
    1. Ai dreptate Cip . Cine naiba ne mai poate ingloba in atatea datorii ? Dracu cu pruncii lui . Du-l acasa spala-te pe cap cu el . Asa primar smecher si care sa nu faca nimic pentru Arad inca nu am vazut . Doar intetesele lui si a politrucilor lui . Niste ……orice as fi scris sr fi fost orea putin . Si-a batut joc de sportul aradean. De tot sportul nu doar de fotbal .

      0
      0
    2. A facut. Dar foarte multe dintre lucrari au fost facute prost si pe bani foarte multi. Interesant cate dintre lucrari au fost facute cu bani luati imprumut, dar nu-i o problema sa maresti taxele si impozitele.

      0
      0
    3. Ai dreptate! Falcã a reusit sã distrugã orasul si continuã sã o facã cum nu a fãcut nimeni!!

      0
      0
  8. SCU ii în incapabilitate de a face ceva. Falca știe prea bine acest lucru și profita la maxim. O data ce stai în genunchi…ii greu sa te ridici în picioare.

    0
    0
  9. Ma asteptam la altfel de intrebari , sa se puna presiune pe el , prea lejere intrabariile si raspunsuriile . Acum trebuie sa va faceti treaba si sa puneti presiune pe el ! Practic el a dat doar un mesaj cu subinteles sa nu-l deranjeze galeria ca altfel taie robinetul si asa cu taraita . Inca ceva , cum nu e implicat in fotbal cand el tine legatura de ani buni cu POPA ? Cand era campanie electorala si a venit la motorul sa-si faca poze si sa vinda caserole de gazon ? Atunci nu era implicat ! Pune-ti va rog presiune pe el de fiecare data , nu trebuie lasat asa . E ocazia noastra sa aratam ca nu poate face chiar ce vrea si cum vrea in Arad , suntem o comunitate trebuie sa fim uniti pentru Arad si UTA .

    0
    0
  10. interesant, ca am ajuns sa fiu cenzurat, dar pe altii care propovaduiesc numai injurii le postati comentariile….JOS CENZURA

    0
    0
      1. pentru ca i-am dat o banala m…e lui Falca?!scris pe invers, auzi?! pai atunci sa se stie ca de azi le dam lui Jita si popica la papita…

        0
        0
          1. si pana la urma era o propunere nevinovata,nu era sigur ca se si intampla…

            0
            0
  11. Stau si ma gandesc Primaria Arad sa stopeze investitiile si finantarea Utei …….apoi sa cadem in C ….gandesc numai …..Baaaa ios nebun pai daca primaria da baniii si face tot , ca mai langsam ca mai cum poate dar face ……sa vad pune Proca bani sau suporterii in negru pun ei ?! Nuuuu …..atunci ce rdacu aveti cu Oameniii astia asai cand ti prea bine …. Ionut Popa respect … Falca deasemenea ….. PS . Vedeti ce se intampla la Iasi si alte primarii ach Timisoara … mda Uie poli timisoara …..

    0
    0
    1. Razvane , dar Falca da banii din banii lui ? Ii da din banii nostri , UTA e a Aradenilor nu a lui . Taie robinetul cum vrea si cand vrea ? Pai comunitatea Aradului nu conteaza ? Aradul e cunoscut pentru UTA . Cum ce sa ai cu oamenii astia , cand de atatia ani isi bate joc , nu e in stare sa faca un stadion . APROPO LA INCEPUTUL PROIECTULUI NICI NU SE VORBEA DE BANI VENITI DE LA GUVERN !!!!!! De ce oare ? S-a trezit acum cateva luni ca are nevoie de cateva milione …

      0
      0
        1. @Lucian.Sigur ca nu este o suma fixa si nu da doar ca el vrea,Maria-sa!Mai exista si un buget alocat sportului,mai trebuie si votat,mai trebuie si niste proiecte viabile depuse,mai trebuie si aprobate sau votate…
          Acum,ca UTA primeste felia mare de tort,mi se pare absolut normal.Mai primeste si ICIM-ul,motociclismul,etc!Dar nu despre asta vorbim aici.
          Ci voi doi,tu sau Calin,care ati fost prezenti la interviu,ati omis o intrebare principala:”la cat se ridica bugetul excedentar(nefolosit nici acum) si din ce cauza este tinut la pastrare?”Despre acest buget excedentar,Falca are un cuvant greu de spus!
          La „ultima etapa”,in Subcetate,au fost aduse niste acte,probabil fara stirea lui Falca si se pare ca este vorba de o suma de ordinul zecilor de milioane de Eur,cumulate deja de prin 2016.
          Din acea suma,daca maharul chiar ar fi vrut,ar fi ridicat un „Motorul”,ultramodern,din temelii cu intr-adevar 5000 locuri si daca se tot vehiculeaza ca nocturna de pe UTA nu mai este de actualitate,ar fi putut fi mutata,la fel ca si tabela electronica!
          Dar Falca nu stie,nu se baga!Serios?

          0
          0
  12. Incep in ordine cronologica :

    20 decembrie 2013 Tehnodomus a câştigat licitaţia publică de lucrări cu o ofertă în valoare de 32 733 275, 15 lei (TVA inclus). Lucrările de construcţii vor dura 36 de luni şi după finalizare arena ultramodernă va avea 12 584 de locuri. „Este o promisiune care am făcut-o arădenilor şi o îndeplinim: vom avea un stadion la cele mai ridicate standarde. Municipalitatea a demonstrat că inveşteşte în infrastructura sportivă” a declarat primarul Gheorghe Falcă.
    Primarul a spus că o parte din actualul stadion va fi menţinută şi transformată în muzeu. Firma are la dispoziţie trei ani pentru finalizarea lucrărilor, adică până la sfârşitul anului 2016.

    12 iunie 2016 Returul barajului dintre UTA si Voluntari a inceput cu intarziere. Terenul a fost impracticabil din cauza ploilor din ultimele ore, iar jucatorii si arbitrii au facut eforturi pentru a scoate apa de pe gazon.
    Eforturi de toate felurile. 🙂 Fotbalistii au scos apa cu maturile, cu tricourile, cu buretii si chiar cu o USA de la unul dintre dulapurile din stadion! Balaj s-a implicat si el in actiune, alaturi de bridaga sa. 🙂
    Meciul a inceput cu o intarziere de aproape 20 de minute. UTA s-a impus cu 1-0, dupa golul lui Rus din minutul 88. N-a fost suficient. Voluntariul a castigat cu 3-0 in tur si ramane in Liga 1.

    14 iunie 2016 „Şansele sunt mici, pentru că Rapidul nu va renunţa atât de uşor, dar dacă e să fim invitaţi în Liga 1, garantez că nu vom avea probleme. Chiar astăzi (n.a.: marţi) vom avea o şedinţă între club şi reprezentanţii Primăriei pentru schimbarea gazonului de pe „Motorul” şi demararea lucrărilor necesare pentru primirea avizului favorabil de disputare a jocurilor de pe teren propriu în Aradul Nou. Indiferent de eşalon. Vom mări capacitatea arenei şi vom rezolva la timp toate solicitările“

    7 septembrie 2016 “În acest moment se lucrează la finalizarea stadionului Francisc Neuman, care are ca termen, prima parte, în noiembrie 2017 iar partea a doua, care înseamnă zona hotelieră, are ca termen de finalizare 2018”, a declarat primarul municipiului.
    28 martie 2017 . „De abia de pe 17 martie, Aradul are un buget, o să începem şi investiţiile. La <> o să mai cumpărăm o tribună, o să lucrăm la gazon, pentru ca în sezonul 2017-2018 stadionul să arate acceptabil”
    28 martie 2017 „la Craiova se construiește un stadion din banii Guvernului, iar la Arad din banii noștri, pentru că noi suntem harnici… Nu putem compara cele două construcții. Noi facem o casă pe banii noștrii, ei o primesc de la stat.”
    13 martie 2018 „O să primiți informații directe, eu nu știu. Toată lumea își va îndeplini obiectivele. Suntem printre puținele administrații din țară care realizăm baze sportive din banii noștri. După ce ne-a luat guvernul 16 milioane de euro, noi, ușor, ușor ne finalizăm proiectele. După noi vor rămâne aceste proiecte frumoase și bune”,

    De asta isi merita primarul toate „laudele” fiindca sa faci ceva in Arad dureaza mult si bine, chiar daca banii sunt bugetati. Pentru orice intrebare, exista un raspuns evaziv si cu atacuri la alte entitati.

    0
    0
    1. nu poate fi ¨laudat˝ fără cuvinte obscene? nu au acelasi efect scandarile? e mai receptiv si ia masuri daca se aude injurat?

      0
      0
      1. BA DA ! merita incluse toate laudele la un loc si obscene si ortodoxe si neortodoxe pentru modul….cum a reusit el sa dezbine utistii…

        0
        0
    2. Foarte bine punctat…. din păcate prosteala pe care ne-o servește de câțiva ani încoace ține și unora chiar le place …alții au construit de la zero stadion de 10 mil. de euro in 127 de zile ,la noi e nevoie de n-șpe ani și tot prost se face , am trecut zilele trecute pe lângă FN , am observat calitatea gradenelor sub orice critică ,sunt strâmbe rău , arată oribil mai ales după montarea scaunelor va arăta și mai rău …
      Orașul ăsta moare încet din punct de vedere sportiv , cultural, economic , etc.

      Ne merităm soarta : ce am votat aia avem.Am ajuns să ne învrăjbim utiștii între noi ptr niște personaje care nu ne respectă deloc și nu resoectă nici spiritul Aradului.
      Mi-e dor de Aradul de altădată , de freamătul zilelor de meci când era o sărbătoare să mergi la UTA la meci …
      Of , oare vine soarele odată și pe strada noastră?

      0
      0
  13. Trebuie sa ne resemnam, orice fel de discutie sau agitatie e de prisos…astept cu drag un meci frumos pe arena noua, chiar si daca va fi cu CS Balotesti, de ex. Cand va fi, va fi…bucuria si sentimentul acela nu va putea nici Falca, nici Popa, nici Dragnea sa ni-l suprime

    0
    0
      1. @Raul!Nu este nevoie ca Iohannis sa fie introdus la inaintare.Ai sa vezi tu dupa ce promoveaza Hermanstadt ce urmeaza la Sibiu!

        0
        0
      1. deci pana acuma mi-au dat dislike sase botanisti (= indivizi care pun botul) plus un penibil de pelin. cam atata creer aveti 😉 stau sa ma intreb daca as fi pus ghilimele v-ar fi dus capu?

        0
        0
        1. Sa apreciati comentariile lui Mirceaa, Mirceaaaa sau cum isi zice, ca altfel e suparat si face urat. Atata bucurie sa aiba si el??????

          0
          0
          1. Tu faci urat, Mirceaaaa, nu eu, ai ajuns sa numeri voturile negative si sa te plangi de asta. Daca tot vorbesti de cineva penibil, uita-te in oglinda?

            0
            0
    1. pai nu de-aia la votat lumea de atatea ori?! sa ne giugiulesti barzoiu Falca Jita de la Brad…..venitura ce esti si ai devenit persona nongrata la Arad, sa-ti fie RUSINE.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button