Rugby

Start de retur pentru rugbiștii arădeni: „Pornim de la premiza că îi putem bate pe cei de la Năvodari!”





Vacanța competițională a luat sfârșit și pentru echipa de rugby a Aradului. După două luni de antrenamente, CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad intră în focul întrecerilor oficiale, găzduind-o pe CS Năvodari, în cadrul primei etape a returului Diviziei Naționale.

„Studenții” arădeni sunt ultimii în clasament (cu doar 5 puncte strânse) înainte de partidele primăverii, obiectivul fiind evitarea ultimei poziții la finalul clasamentului. Problemele de finanțare au rămas aceleași, în sensul în care din banii MTS nu se pot plăti decât cheltuielile de competiție și minime indemnizații, astfel că echipa e în imposibilitatea să atragă jucători de valoare. Totuși, s-a făcut un mic efort pentru Sebastian Sîrbu, un „centru” de 19 ani component al lotului național Under 20, care – însă – va lipsi contra echipei de pe Litoral tocmai fiindcă onorează o convocare „sub tricolor”. Există și un abandon în tabăra CS UAV Arad și vorbim despre taloneurul Florin Maxim.

La vremea ploioasă ce se anunță în acest weekend, Marian Grindei își face probleme pentru suprafața de joc, de la Sânnicolau Mic. „S-a jucat un meci de fotbal acolo miercuri, iar dacă plouă așa cum anunță meteorologii, gazonul s-ar putea rupe. Dar, trebuie să jucăm în orice condiții și să pornim de la premiza că îi putem bate pe cei de la Năvodari. Altfel, nici nu mai are rost să ne prezentăm. Nu ne interesează pe ce loc sunt ei, jucăm acasă și suntem datori să încercăm să câștigăm”, spune antrenorul-jucător al rugbiștilor arădeni.

Așadar, mâine, de la ora 10, pe terenul din Sânnicolau Mic, CS UAV Arad dă piept cu Năvodariul, formație ce pare – oricum – ieșit din cursa pentru promovarea în Superligă, după campaniile de achiziții importante făcute de Buzău și Tomitanii Constanța în această iarnă.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button