UTA Arad

UTA, în „fieful” Baloteștiului pentru a confirma rezultatul bun cu viceliderul: „Să ne impunem jocul, plecând de la atitudinea avută cu Sibiul!”





După ce a pierdut primul meci al anului, 1-3 cu Clinceniul, utiștii au realizat că pericolul retrogradării chiar există și au apelat la expertiza lui Ionuț Popa. Din acel punct s-a iscat scandalul cu suporterii din galerie, însă asta nu l-a împiedicat pe „Mister” să (re)debuteze cu un rezultat pozitiv în „alb-roșu”.  A fost 1-1 cu viceliderul FC Hermannstadt, însă valoarea punctului rămâne doar dacă arădenii rămân în picioare și după meciul de la Balotești, una dintre formațiile ce fac eforturi să sară peste linie.

Drumul delegației „Bătrânei Doamne” spre București a început ieri, hotelul „Ramada” din Brașov fiind locul de popas. În această dimineață, Popa și colaboratorii săi de pe bancă au condus un antrenament pe terenul din Tărlungeni, iar după masa de prânz se pleacă spre Capitală. Din păcate, veștile nu sunt prea bune în ceea ce-l privește pe muntengreanul Markovic. Maldive rămâne o țară exotică din toate punctele de vedere, iar cartea verde a masivului fundaș central nu a sosit până la această oră, iar șansele ca acest lucru să se întâmple până mâine dimineață sunt extrem de mici. În atari, condiții „Mister” va reconfirma cuplul de fundași centrali Manea – Roșca, iar pe stânga – probabil – va apărea Polgar și în dreapta – Rafael Iuga.

Este posibil, însă, ca arădenii să forțeze mult atacul, pe principiul un gol mai mult ca adversarul. „Baloteștiul a primit destul de multe goluri mai ales în ultimele meciuri, 4 la Afumați, trei de la Hermannstadt pe teren propriu, chiar și noi le-am dat 4 goluri în ultima deplasare acolo. Însă, pentru a-i pune în dificultate trebuie să ne impunem jocul, să-i forțăm să greșească, să impunem un ritm bun de joc și dacă ne creăm destule ocazii, eu zic că avem calitatea necesară și la finalizare. Însă, nu trebuie uitat că și ei sunt periculoși în special prin frații Herea. Ovidiu nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar Claudiu ne-a cam creat neplăceri la ultimul meci jucat contra noastră. Este un jucător de calitate, care vine din Liga 1 și, probabil, vrea să demonstreze că merită să revină acolo. Ambii pot da consistență jocului lor de la mijloc în sus, în timp ce apărarea e destul de experimentată. Se poate spune și că sunt puțin mai omogeni decât noi, însă va fi importantă și atitudinea și spiritul cu care vom intra pe teren. Dacă vor fi aceleași din meciul cu FC Hermannstadt, avem șanse bune să scoatem un rezultat bun. Egalul nu ar fi cel mai rău rezultat, dar vrem să câștigăm”, a punctat Cristian Todea, antrenorul principal al „roș-albilor”.

Dincolo, Baloteștiul a disputat doar 90 de minute oficiale în acest calendaristic. Trupa ilfoveană a pierdut cu 4-1 în vecini, la Afumați, dar a și făcut trei puncte la „masa verde” cu Olimpia, ocazie cu care și-a și recuperat doi dintre fotbaliștii suspendați pentru cumul de „galbene”. Mâine, pun toate tunurile pe UTA în prima apariție în fața propriilor susținători. „Este clar că venirea domnului Ionuț Popa a creat și creează o emulație la club și echipă. Prin urmare, știm că vom întâlni o echipă foarte motivată, ce va juca și cu entuziasmul ce ți-l dă munca cu un antrenor cu experiența și rezultatele domnului Popa. Să nu uităm că UTA a fost egala celor de la Hermannstadt, aceeași echipă ce o învingea cu 3-0 pe Steaua în Cupa României. Arădenii au moral, încredere și un meci oficial în plus față de noi în acest an. Totuși, din punctul meu de vedere nu există o echipă favorită la partida din weekend. Sunt puncte importante în joc, dar nu cred că va fi un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare. Un rezultat bun al nostru îl văd mai degrabă ca pe o infuzie de moral și încredere pentru partidele ce vor urma. Ne respectăm adversarul, cunoaștem valoarea UTA-ei, dar mai ales tradiția acestui club și-mi amintesc că Baloteștiul s-a mobilizat mereu cu aceste echipe cu nume și tradiție”, a precizat Augustin Călin, „principalul” celor de la Balotești.

Nica, respectiv Popa, Burlă și Dinculescu sunt absenții meciului de mâine dimineață, de la ora 11, din comuna de lângă București, așa că ne așteptăm să vedem pe teren următoarele distribuții:

Balotești: Eşanu – C-tin. Dedu, Marciuc, Flămânzeanu, L. Filip – C. Mihai, Ov. Herea, L. Ion, M. Neagu – Cl. Herea, F. Paraschiv.

UTA: Bodea – R. Iuga, Manea, Roșca, Polgar – Stahl, Tănase, Petra, Hlistei – Buia – Curtuiuș.

Arbitri: Dan Florin (Chirnogi – Călărași), Cristian Voicu (Galați), Alexandra Apostu (Bacău). Rezervă: Octavian Ciucanu (Brașov

Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași), Vasile Bratu (Slobozia)

Partida va putea fi urmărită în format live-text pe sportarad.ro

FOTO: Ciprian Petcuț









4 comentarii

  1. Hai baieti,aduceti 3 puncte!Victoria este enorm de importanta si ar face mai mult decat egalul cu sibienii,inclusiv pentru moral!Daca mergeti pe rezultat egal de la inceput,va va fi greu….
    Hai Marius Curtuius,trage de tine si de copii.O victorie (cu 2 goluri de ale tale) ar fi ceva frumos!Odata si odata trebuie sa iti dai drumul!!!!!!!!

    0
    0
  2. Pronostic,tarziu in noapte al lui Adili,pt meciul de la Balotesti…..
    „O sa castiga Uta.Cu 2 diferenca.O se vad.Am incredere in fratsi mei.Stahl o se dae fol sau Hlistei.Uta castigaaa”…….Am respectat identic ortografia lui Mevlan,primit pe Whats.Ap.Mai mult ce doriti?Ce om,ce caracter poate fi?Cum naiba poti sa renunti la el si apoi sa duci pe altul,Markovici,despre care nu a auzit nimeni?
    Se numeste auto-mutilare!Daca nu suntem prosti destui,macar sa nu fim fuduli!Bagami-as pixul!

    0
    0
  3. Despre Markovici nu avem voie sa comentam pt. ca nu l-am vazut jucind. Despre Adili tot respectul cred ca se va intoarce la Arad .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button