zTOP ARTICOLE

Burleanu i-a premiat pe absolvenții cursului de specializare în administrarea și managerierea structurilor sportive de la UAV: „Mă bucur că am pornit de la Arad!”





Orașul nostru, prin Universitatea Aurel Vlaicu Arad și Asociația Județean de Fotbal Arad, e deschizător de drumuri în fotbalul românesc. Primii 28 de absolvenți ai cursurilor de specializare în administrarea și managerierea structurilor sportive și-au luat diplomele chiar din mâna lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Cursul a demarat pe 19 octombrie 2017 și s-a finalizat, ieri, cu un test grilă, respectiv susținerea unei lucrări în domeniul managementului sportiv.

Festivitatea a de înmânare a diplomelor a avut loc în această dimineață, la sediul UAV Arad din centrul orașului. După oficiile de gazdă, făcute de prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV Arad, Burleanu le-a vorbit noilor manageri despre rolul lor în fotbal. „În primul rând, ne bucurăm că am pornit din Vest, chiar de la Arad, aceste cursuri de manageri în sport. E meritul Universității Aurel Vlaicu Arad, al doamnei rector, dar și al lui Adrian Lucaci și Asociației Județene de Fotbal Arad. Poate nu știiți, dar Adi este printre primii absolvenți ai unui astfel de curs în România și el a insistat foarte mult ca acest parteneriat dintre FRF și Unversitate să se încheie, având ca finalitate acest curs pe care vă felicit că l-ați absolvi. În fotbal dacă înțelegi de unde vin banii, 90% dintre probleme sunt rezolvate. Sunt convins că toți absolvenții acestui curs văd cu alți ochi industria fotbalului de acum înainte. Eu aș face o comparația cea mai la îndemână. Un fotbalist își dedică 90% din timpul său antrenamentului, iar jocului, adică performanței sportive, doar 10%. La dumneavoastră, la manageri, este exact invers. Avem 10% pentru a ne pregăti, iar în 90% din timpul nostru trebuie să luăm decizii. În fiecare zi, în orice moment și să o facem cu maximă responsabilitate. Vă felicit că intrați în această nouă branșă, una relativ nouă pentru România și poate încep nu realizați ce șansă aveți. Federația Română de Fotbal intenționează ca în maxim doi-trei ani să prindă în dosarele de licențiere și manageri sportivi cu studii, așa cum sunt antrenorii acum. Așa că, odată finalizat acest curs, nu vă puneți diploma pe perete și ați rezolvat problema, ci trebuie să fiiți conștienți că ați parcurs doar o etapă, e adevărat, foarte importantă, în realizarea voastră profesională ca și manageri sportivi. Multă baftă tuturor!”, a fost mesajul transmis președintele FRF absolvenților cursului de manageri sportivi de la Arad. La prezidiu, alături de șeful de la Casa Fotbalului au mai luat loc Florin Șari, manager de responsabilitate socială și bună guvernanță al FRF, Gabriel Marconi, director de program și Adrian Lucaci, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad.

La final, Răzvan Burleanu ne-a mai mărturisit că după modelul Universității Aurel Vlaicu din Arad și alte instituții de învățământ superior s-au arătat deschise să inițieze cursuri în management. Pe zone geografice ar fi Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj și Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași.

Deocamdată, din prima generație promovată la Universitatea Aurel Vlaicu Arad au făcut parte 28 de persoane. Majoritatea dintre ele sunt din orașul și județul nostru, însă la cursuri și implicit examenul de final au mai persoane din București, Buzău, Târgu Jiu și Timișoara. Dar, iată numele absolvenților: Marius Bătrân (președinte Unirea Sântana), Ioan Boiciuc (viceprimar Pîncota), Radu Birlică (președinte ACS Poli), Petrică Crișan (președinte ACS Socodor), Sorin Drăgoi (fost președinte la ACS Poli), Horațiu-Nicolae Guțu, Alin Gligor (fotbalist Lunca Teuz Cermei), Codru Grădinariu (director general UTA), Alin Horvath (antrenor de handbal la Unirea Sântana), Martin Liptak (profesor de înot CSM Arad), Romeo Malac (președinte AJF Timiș), Danuț Mițiți (ex. antrenor Păulișana Păuliș), Ciprian Mocan (președinte CS Glogovăț), Alin Molcuț (profesor la UPT și fotbalist la ACS Socodor), Ovidiu Morar (profesor de sport la Târnova), Cristian Ioan Moț (antrenor Crișul Alb Buteni), Constantin Nedela (președinte CFR Timișoara), Adrian Palade (președinte CS Ineu), Iorga Părăoan (director sportiv la Cetate Săvârșin), Alin Pavel (fotbalist Crișul Chișineu Criș), Pavel Piroș (președinte AC Piroș Security), Radu Pop (președinte Șoimii Lipova), Daniel Constantin Popescu, Gheorghe Alexandru Rolea (fost secretar la Poli Timișoara), Rolland Szabo (președinte Academia Brosovszky Arad), Cristian Todea (antrenor principal UTA), Silviu Turc (om de afaceri).









3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button