Liga a 3-aNational SebisȘoimii Lipova

Lipova, din derby în derby acasă! Vineri găzduiește Sebișul, iar căpitanii Vasinc și Siminic anunță: „Nu ne mulțumim cu puțin!”



Peste două zile, vom asista la cea de-a treia întâlnire stagională oficială dintre Șoimii Lipova și Național Sebiș. La începutul toamnei lui 2017 au avut loc primele dispute cu același câștigător, formația de pe Crișul Alb. Numai că primul dintre meciuri, cel din Cupa României, a fost câștigat doar la „masa verde” de sebișeni, după ce pierduseră 2-1 la Pîncota, în condițiile în care lipovanii nu au început partida cu niciun fotbalist Under 19. A fost o întreagă tevatură pe acest subiect la acea vreme, pentru ca în campionat sebișenii să câștige pe teren, cu 1-0.

Probabil, „șoimii” își doresc foarte mult să se revanșeze pentru cele două eșecuri, iar momentul ar fi bine ales, atâta timp cât Naționalul iese defintiv din cursa promovării în cazul unui nou semi-eșec, după cel de runda precedentă cu Giarmata. „Sigur, nu ne-a convenit ce am pățit anul trecut în Cupa României, dar a trecut, nu ne mai gândim acum la asta. Nu avem ambiții în plus legate de acest lucru, dar, în schimb, avem mare mare nevoie de puncte. Nu suntem deloc mulțumiți când privim clasamentul și trebuie să ne motivăm în plus la fiecare meci pentru a obține puncte”, anunță căpitanul echipei lipovane, Andrei Vasinc. „Meciul de Cupă din toamnă l-am făcut uitat. Ei ne-au bătut pe teren, dar nu au jucat regulamentar. Asta a fost, nu mai contează. Poate conducerile mai au câte ceva de împărțit, dar noi, jucătorii, am uitat definitiv de ceea ce a fost atunci”, e replica lui Gabriel Siminic, purtătorul banderolei la Sebiș.

Ambii fotbaliști sunt îngrijorați de starea vremii și terenului la ora meciului (15) de vineri. „Este foarte greu să ne antrenăm în perioada asta, terenurile sunt cum sunt, mai apelăm la sinteticul de la Șega, nu putem să ne pregătim așa cum ar trebui. Să sperăm, totuși, că terenul va fi cât de bun posibil ca să reușim să construim, să ne facem jocul. Practic cine va fi mai în formă la ora meciului, va putea tranșa soarta partidei”, a menționat atacantul Lipovei, completat fiind de fundașul stânga al trupei de pe malul Crișului Alb: „Starea terenului ne va dezavantaja clar, atât pe noi cât și pe ei. Suntem echipe ce combină mult, construiesc. Până la urmă forma de moment va decide soarta meciului, sper să fim noi cei care ne bucurăm la finalul partidei. Indiferent de vremea de vineri, cred că va veni multă lume din zonă la meci, iar noi, jucătorii,  sperăm să facem cinste orașelor pe care le reprezentăm, prin prestația noastră”.

Lupta va fi totală conform celor doi căpitani, care nu concep să piardă pe drum puncte în cel de-al doilea derby arădean al anului 2018. „Este clar că va fi un meci greu, de luptă, sebișenii sunt puternici, dar ne vom bate și noi pentru fiecare minge. Suntem obligați să facem tot ce putem pentru victorie, nu ne mai putem mulțumi cu puțin. Așa cum am spus, avem mare nevoie de toate cele trei pentru a ne îndepărta de zona nisipurilor mișcătoare. Moralul este destul de bun, nu am pierdut în acest retur, dar la fel de adevărat este că nici nu am câștigat. Poate, la Sibiu, dacă eram mai atenți în atac, am fi putut marca primii și nu cred că mai scăpam din mână vreun punct”, susține Vasinc, dar și Siminic asigură: „Naționalul nu este genul de echipă care se mulțumește cu puțin. Un singur punct nu ne ajunge la Pîncota. Vrem să câștigăm și vom da totul pentru asta, suntem într-o formă fizică bună și, deși suntem conștienți că ne așteaptă un meci foarte greu, vrem să câștigăm”.

Combatantele au câte două absențe pentru derby-ul de vineri. La gazde vor lipsi fundașul Vasiu (accidentat) și mijlocașul Deta, convocat la lotul național Under 18, în timp ce sebișenii nu se pot baza pe Pintea (suspendat) și Petculescu (accidentat).

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Iova, Calvin, Dulap, Filimon – D. Rusu, Dobrean, C. Poiană, S. Popa – Vasinc, Trabalka.

Sebiș: C. Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Ruță – Săulescu, Onțel, Tătulea – Enciu









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button