Baschet

Lupta pentru medalii s-a încheiat prematur: FCC ICIM Arad – Olimpia CSU Brașov 66-74





De doar meciuri a avut nevoie formația de sub Tâmpa pentru a accede în semifinalele Ligii Naționale la baschet feminin în detrimentul fetelor de la FCC ICIM Arad. După 73-66 pe teren propriu, brașovencele s-au impus și la Arad, marcând chiar cu un punct mai mult, 74-66 și la 2-0 la general merge, deocamdată, lângă Universitatea Cluj în „careul de ași”. Oaspetele au condus și la 28 de puncte, dar au scos jucătoarele importante pe final și ecartul s-a strâns în ultimele minute.

Practic, „galben-albastrele” au ratat impactul cu partida și au fost de nerecunoscut pe faza de atac. Ba chiar au înregistrat un record negativ cu doar cele 19 puncte (!?) marcate în primele două sferturi, în timp ce brașovencele au înscris 34.

Nici repriza secundă nu a început prea bine, cu doar două puncte în primele trei minute ale sfertului trei, iar Olimpia s-a distanțat la 21-45. S-a încercat și apărarea în zonă, dar fără prea mare succes. La ultima pauză scorul a fost 34-56, iar antrenorul Dan Calancea își odihnea deja câteva titulare. Pe acest fond, „galben-albastrele” au mai șters din impresia generală și i-au permis lui Monique Coker să devină coșghetera meciului, dar tot au pierdut fără drept de apel, cu 66-74.

„Felicitări echipei Brașovului, care a fost mai bună în ambele meciuri. La Brașov, am fost mai aproape să facem supriza decât în meciul doi. Azi, presiunea a fost foarte mare pe echipa Aradului, care nu s-a descurcat mai ales în primele două sferturi în atac”, a fost scurta analiză a partidei făcută de antrenorul Aradului, Bogdan Bulj, la finalul disputei din această seară.

Formații și marcatoare:

FCC ICIM Arad: Coker 22, Hadzovic 13, Nagy 13, Poole 7, Mercea 6, Wingate 4, Zidaru 1

Olimpia: Pesovic 15, Higgins 15, Irimia 15, Handford 14, Radovic 11, Al Ash Hab 4.

Brașovencele vor juca în semifinale cu câștigătoarea seriei dintre SCM Timișora și CSM Satu Mare. Scorul este 1-1, iar decisivul va avea loc în 30 martie, la Satu Mare. Semifinala începe în 6 aprilie, cu meciurile de pe terenul echipei mai bine clasate.

Pe 6 aprilie este programat primul meci din grupa 5-8, pe sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. Aradul, locul 6 la finele sezonului regulat, va întâlni echipa ce va pierde duelul Satu Mare (locul 2) – Timișoara (locul 7).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button