UTA Arad

UTA, din nou în iarbă după două săptămâni! Todea: „Snagovul – o echipă echilibrată, dar noi ne-am propus să nu mai pierdem în acest campionat”





Formația emblemă a Aradului a stat de Paști pe punctele cu retrasa Olimpia Satu Mare, puncte ce au dus-o la finalul rundei până pe locul 9. Între timp, însă, după jocul restant Snagov – Brăila 3-1 și disputa de aseară Mioveni – Ripensia 1-2, UTA a căzut pe poziția a 11-a, așa că o victorie în runda cu numărul 29 a ligii secunde ar fi mai mult decât binevenită, ca să nu spunem necesară.

Pe hârtie, „roș-albii” pornesc favoriți în fața unei formații ce are în picioare 180 de minute oficiale în plus, ultimele 90 chiar joi seara. Astăzi, Snagovul e pe drum, așa că prospețimea fizică ar trebui să fie clar de partea gazdelor de mâine. Trecând la cele două „garnituri”, acestea par să fie apropiate ca valoare, mai ales că: „Snagovul, ca și noi, contează în special pe juniori născuți în anii 1998, 1999, când limita de vârstă este 1996. Câteodată, indiferent de talentul fotbaliștilor, doi ani în plus contează în economia meciurilor. Dar, din acest punct de vedere, suntem cam egali cu adversarul nostru”, a remarcat Cristi Todea.

Dar, antrenorul principal al „roș-albilor” a vorbit și echipa ilfoveană în întregul ei, dar și fotbaliștii mai experimentați. „Sunt o echipă echilibrată, au o apărare bună, cred că a 4-a sau a 5-a din campionat. În special acasă a avut rezultate bune, dar e o formație incomodă și afară. Sunt pregătiți de un antrenor cu experiență, ce-și așează bine echipa în teren, iar câțiva dintre jucătorii lor au evoluat destul de mult și în Liga 1 și mă refer în special la Ferfelea, Șerban sau Huiban. Radu sau Bustea sunt și ei jucători interesanți, ca să nu mai vorbim despre portarul Iacob, care ne-a făcut destule zile fripte în tricoul Brașovului. Dar, poate fi un avantaj faptul că au jucat joi și au o deplasare lungă până la Arad. În plus, cred că cel mai important meci pentru ei a fost cel cu Brăila, pe când pentru noi cel mai important este cel de duminică. Ne-am propus să nu mai pierdem în acest campionat”, a mai punctat Todea.

Ceva mai liniștită după succesul contra brăilenilor, ilfovenii par a avea numai de câștigat din confruntarea de la Șiria, pe un teren total necunoscut pentru ei și antrenorul lor. „Ca petrolist mi-este puțin greu să recunosc că UTA este Campioana Provinciei și am un mare respect pentru suporterii arădeni. Am jucat împotriva UTA-ei la Arad, am fost antrenorul Petrolului la ultimul meci al Ploieștiului pe stadionul ce se renovează acum și știu cât de mult este iubită această echipă. Dar, tradiția nu intră pe teren duminică, ci jucătorii celor două echipe. Și, după cum s-a văzut în săptămâna nebună de cupe europene, în fotbal se poate întâmpla orice. Fără doar și poate, UTA e mai odihnită decât noi. Am jucat și de Paști și, ieri, avem și o deplasare lungă până la Arad, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să scoatem ceva din meciul de la Șiria”, a punctat Valeriu Răchită, antrenorul Snagovului.

Singura absență certă a „Bătrânei Doamne” este Polgar, în timp ce juniorii D. Popa sau Burlă ar putea reveni pe banca de rezerve. Dincolo, Răchită poate conta din nou pe Vlădoiu, suspendat în ultimele trei runde.

 

Formații probabile:

UTA: Bodea – Manea, Markovic, Roșca, Prună – Tănase, Petra – Stahl, Buia, Hlistei – Curtuiuș.

Snagov: Fl. Iacob – Vlădoiu, Lică, I. Şerban, Bg. Stancu – Ferfelea, Al. Radu, Borţoneanu – Bustea, Gojnea, Huiban.

Arbitri: Paul Unimătan (Zalău) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Patricia Samsudean (Timișoara); rezervă: Mihai Domșa (Aiud)

Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj Napoca), Daniel Sabău (Zalău)

Transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, duminică dimineață, la orele 9:30 și 9:45. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria la orele 13:00 și 13:15.

Partida de pe arena „Otto Greffner” din Șiria începe mâine, la ora 11 și va transmisă în direct pe TVA Arad, dar și în format live-text pe sportarad.ro.









2 comentarii

  1. Cristiane,te rog sa nu imi amintesti de jocul cu Brasovul la ei,cu Rolly la timona,de unde a cam aparut demiterea sa si tu secund,pentru ca ma iau dracii!In rest orice!Hai sa nu mai vorbim despre morti si trecut!Hai sa nu mai deschidem cutia Pandorei!
    Rachita,poate sa declare ce doreste!Dosarul sau este inca la naftalina,nefiind chiar atat de sigur ca nu va fi readus in actualitate!Nu as vrea sa am somnul lui!Marele „petrolist” si-a ingropat pur si simplu echipa pe care se da mare ca o adora!Daca ar fi fost asa,nu era citat la parchet si nu ar fi dat declaratii,doar ca sa scape basma curata,bagandu-i pe cei care au avut incredere in el,la Bulau!
    Daca aveti rabdare ca sa urmariti cazul Petrolului,acest imberb Rachita,marele Vivi,denumit „Vivi Cascaval”,prin cercuri prahovene, a intrat urmarit penal,apoi dupa niste dictari de”extemporale”,a iesit deocamdata ca „martor”!Putin sifonat,dar cu fruntea lata in sus!
    Cea mai tare faza s-a intamplat cand a fost supus detectorului de minciuni,adica s-ar fi vrut,pentru i se facuse brusc rau si a trebuit transportat la spital,unde i s-a administrat un banal „HALGOCAMIN”,perfuzabil!Apoi a disparut,prin periferii,cu tot felul de acte si adeverinte medicale,care mai de care nastrusnice!La un moment dat,era alergic la iarba!Adica stirile nu se refereau la „iarba aceea” Marihuana sau Hasis ci pur si simplu devenise alergic la iarba lui „verde de acasa”De pe Ilie Oana!
    Ma rog,intre timp s-a tratat cu Aerius si acum pledeaza in „nici clisa nu am mancat si nici gura nu imi miroase a ceapa”
    Ionut Popa,este mic copil,fata de el,are de luat meditatii intense!!

    0
    0
  2. Cand se va juca pe Motorul(la meciul cu Poli dupa cum spunea pe aici urmasul Mamei Omida) se va spune : UTA din nou in polipropilena si in polietilena. Astea-s vremurile, ce sa faci….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button