Fotbal judetean

Unii în picaj, alții în urcare: Progresul Pecica – Voința Mailat 1-2





Cine ar fi spus că după succesul de la Ineu, Progresul Pecica nu va cunoaște gustul succesului în următoarele trei runde. Ei bine, s-a întâmplat, ba mai mult, „galben-albaștrii” au bifat al doilea eșec consecutiv în fața unei echipe din a doua jumătate a clasamentului. După Frontiera Curtici și Voința Macea a profitat de astenia de primăvară a ˜lui Huțanu et. comp., care riscă să piardă și locul 5 în favoarea celor de la Socodor.

Și, totuși, meciul a început bine pentru gazde, care au deschis tabela încă din mintul 9. Michel Vlad a bătut perfect o lovitură liberă de la 18 metri, la vinclu, iar Lazea nu a avut ce face. După numai două minute, însă, Șiclovan i-a pus pe tavă lui Achim mingea de 1-1, mijlocașul Voinței marcând la colțul scurt al porții lui Rusu. Dar, ca și în partidele precedente, Pecica nu a avut reacție în fața unei formații – de altfel – foarte bine așezată în teren. De abia pe finalul reprizei, V. Fritea a reluat spre poartă după o fază fixă, dar un adversar a respins de pe linia porții.

Și, dacă nu au marcat amfitrionii au făcut-o „alb-verzii” lui „Ole” Roșca. Mateucă a ieșit dintre doi jucători, i-a pasat lui Chepețan în dreapta și acesta l-a învins pe Rusu cu un șut la semi-înălțime. În cruntă lipsă de idei în atac, Progresul a fost la un pas să ia și golul trei, dar Caba a reluat peste cu toată poarta în față.

Fără căpitanul Arsene pecicanii își creează cu greu ocazii, nici antrenorul Marius Grad neînțelegând exact unde a intervenit scurt-circuitul. „Parcă ne este frică de joc și de rezultat. Goluri am mai dat și astăzi am condus cu 1-0, dar facem greșeli inexplicabile, primim goluiri și nici nu mai avem reacție apoi. Este, într-adevăr, o perioadă dificilă pentru niște jucători buni, care au jucat în primele trei ligi din România și – totuși – nu se regăsesc. Prezența la antrenamente e bune, există implicare, doar că la jocuri intervine un blocaj ce nu ar trebuie să existe pentru o formație ce nu mai are un obiectiv de clasament în acest sezon”, a punctat Marius Grad, antrenorul Progresului.

Mailatul nu a cunoscut gustul înfrângerii în stagiunea de primăvară și a pus la păstrare nu mai puțin de 11 puncte. „Sincer, i-am spus președintelui Molnar că simt că putem face o figură frumoasă la Pecica, dar asta se întâmpla înainte de afla că nu putem conta pe Cheșa, Avram, Bălă sau Ciucifara, jucători importanți pentru noi. Dar, cei care au intrat pe teren au respectat tot ce am pregătit, s-au dăruit și am obținut un rezultat important împotriva uneia dintre cele mai valoroase echipe din serie. Acum că ne-am îndepărtat și mai mult de zona periculoasă, mi-aș dori să jucăm și mai dezinvolt, mai ales că urmează partide abordabile pentru noi”, a spus Mihai Roșca.

Formații:

Pecica: Fl. Rusu – Țugulescu, Dolga (55 Denuț), S. Șiclovan, V. Fritea (55 Ewald Wild) – Ponta (66 Borteș), Bercu, Marinescu (84 Erich Wild), M. Vlad – R. Fritea – Huțanu

Mailat: Lazea – Drecin, Gurban, Vidac, Vereș – Achim (83 I. Crișan), R. Caba, Nedea, Savu – Chepețan, Mateucă (90 Verche).

Arbitri: Sorin Saladea – Lucian Berariu, Tudor Groșan. Observatori AJF: Mircea Toderici, Teodor Jușcă.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button