Șoimii Lipova

Deta își sărbătorește majoratul în cantonamentul naționalei Under 18, mijlocașul Lipovei întâlnește mâine Muntenegrul





Rareș Deta este singurul arădean convocat de Dan Oprescu la naționala Under 18 a României ce va disputa o dublă amicală cu selecționata similară a Muntenegrului, pe 17 și 19 aprilie. Fotbalistul de 18 ani împrumutat de UTA la Lipova, unde a primit destule șanse din partea antrenorului Flavius Sabău ca aripă dreapta sau stânga, a răspuns la cea de-a doua chemare sub „tricolor”. Stagiunea trecută, arădeanul, care a petrecut aproape un sezon și la Centrul de Excelență de la Timișoara a fost folosit ca mijlocaș central în Liga Elitelor de Costel Bogoșel și Mihai Petcuț.

Lotul s-a reunit de duminică, așa că, azi, Deta și-a petrecut majoratul chiar în cantonamentul „tricolorilor”.  Revenind, partidele naționalei se vor disputa la Centrul Național de Fotbal Buftea conform următorului program:

17 aprilie, ora 18:00 : România U18 – Muntenegru U18

19 aprilie, ora 18:00 : România U18 – Muntenegru U18

Ambele partide vor fi transmise live pe pagina de facebook a echipei naționale a României și pe canalul de YouTube FRF TV.

Lotul convocat pentru „dubla” cu Muntenegru:

Portari: Dragoș Petrișor (Academia Rapid), Ștefan Târnoveanu (Știinta Miroslava)

Fundași: Andrei Rus (Millenium Giarmata), Marco Ehmann (Dinamo București), Paul Potra (CFR Cluj),  Sorin Șerban (Unirea Dej), Adrian Ioniță  (Chindia Târgoviște)

Mijlocași: Ricardo Farcaș (Ajax Amsterdam/Olanda), Radu Chiriac (AFC Astra), Antonio Manolache (FC Groningen/Olanda), Mihăiță Lemnaru (Unirea Slobozia), Alexandru Țîrlea (Real Madrid/Spania), Antonio Sefer (FC Groningen/Olanda), Antal Barna (AFK Csikszereda), Valentin Mihăilă  (CSU Craiova), Alexandru Duminică (Viitorul Argeș), Eduard Crișan (Performanța Ighiu), Vlad Chera (CNP Timișoara/CSM Școlar Reșița), Rareș Deta (Șoimii Lipova), Marian Șerban (CSU Craiova), Costin Ciucureanu (Dacia Unirea Brăila)

Atacanți: Florin Burghele (CNP Timișoara/Sporting Juniorul Vaslui), Alexandru Pop (FC Viitorul)

Miza pentru Deta și colegii săi de „sub tricolor” ar fi aceea de a fi incluși și în lotul care din toamnă va fi angrenat în campania de calificare la Campionatul European dedicat juniorilor Under 19, din Armenia.

România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria și se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie, conform următorului program:

14 noiembrie 2018: Bulgaria – România

17 noiembrie 2018: Grecia – România

20 noiembrie 2018: România – Gibraltar

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019.

La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 7 grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.









3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button