Cluburi polivalente

Irina Rus a urcat pe podium la naţionalele juniorilor II la tenis de masă





Jucătoarea de tenis de masă Irina Rus, legitimată la CS Municipal Arad, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național rezervat juniorilor II, desfăşurat la Câmpulung Muscel. Au concurat 87 de băieți și 89 de fete, reprezentând 32 de cluburi.

În proba de simplu, Rus a avut un parcurs foarte bun, cedând abia în semifinale, scor 1-3, în faţa viitoarei campioane, Camelia Mitrofan, sportivă legitimată la CS Farul Constanța. Pe trepta a doua a podiumului a urcat Elena Zaharia, de la Farul, cu bronzul alegându-se şi cealaltă semifinalistă, Ioana Sîngeorzan, de la LPS Bistrița.

Jucătoarea arădeană a fost aproape de medalie şi la dublu, unde, în pereche cu Evelyn Ungvari, de la CSS Târgu Mureş, a avansat până în sferturi.

Celelalte rezultate ale jucătoarelor arădene au fost: Adela Strună – sferturi la dublu şi dublu mixt şi clasare în primele 16 la individual; Andreea Neamţu şi Mădălina Orban – în primele 32 la simplu şi dublu, respectiv dublu mixt.

Rus și Strună – la lotul național de cadete

Concluziile le-a tras antrenorul secţiei de tenis de masă de la CS Municipal Arad, Cristian Dodean: „Per total, au fost rezultate bune. Am fost aproape de încă câteva medalii în trei rânduri, Irina chiar a avut minge de meci la dublu, pentru semifinale. Medalia venită în ultima zi a competiţiei, de la simplu, e foarte importantă pentru ea, mai ales că a cucerit bronzul şi la Cupa României. Ne dă speranţe că va face parte din lotul naţional, pentru Europenele de cadeţi şi juniori din luna iulie, de la Cluj. De altfel, Irina Rus şi Adela Strună sunt de luni în cantonament la Bistriţa, alături de lotul naţional de cadete”

De vineri, jucătoarele CSM-ului – aceleaşi care au concurat şi la juniori II – vor participa la Campionatul Naţional de juniori I, unde obiectivul e clasări cât mai fruntaşe. Pentru Rus programul e infernal, ea urmând să plece luni la Openul Franţei.

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button