Fotbal judetean

Absențele au cântărit mai greu în tabăra gazdelor: CS Ineu – CS Glogovăț 1-2





Colegi cândva pe banca lui AS Vladimirescu, Cristi Sculici și Călin Dehelean s-au duelat în cel de-al patrulea episod de la coborîrea forțată a Ineului în fotbalul județean. Iar tradiția s-a respectat, victorii ale zărăndanilor pe terenul Glogovățului și invers. Doar golaverajul general a fost stricat, căci după două rezultate de 3-2 și unul de 2-0, azi a fost doar 2-1 pentru formația de la marginea Aradului.

De la bun început trebuie spus că a fost meciul numeroaselor absențe și, deci, a câtorva improvizații în ambele tabere. Zdrențan, Dan Mâneran, Georgiu, Rădac și Gligor nu au putut ajuta Ineului, pentru ca dincolo să lipsească Ciornei, R. Ardelean, Blănaru, Cornea, Avram și Pantea.

Meciul s-a jucat cu garda jos, iar de aici și multitudinea de ocazii apărute de-o parte și de cealaltă. După două ocazii importante ratate de Negrea și Gornic, Ineul a dechis tabela. Juniorul Belei a luat o acțiune pe cont propriu, a depășit trei adversari, a făcut un-doi cu S. Balaci și a trimis apoi la colțul lung. Atacanții Păcurar și Albulescu s-au aflat la finalizare în diverse rânduri până la pauză, dar scorul pauzei a rămas 1-0.

Nici bine nu a început partea secundă, căci Albulescu s-a revanșat cu un gol de kinogramă. După un corner, mingea a ajuns la fostul „vârf” al lui Lipova și Păuliș și acesta a trimis din voleu, de la 25 de metri ușor lateral dreapta în vinclu la coțul lung. Jocul deschis, pe contre, a continuat, dar imprecizia la finalizare a amânat verdictul. Coșa chiar a reușit să trimită peste poartă din numai 3 metri cu toată poarta în fața. Misiunea gazdelor avea să se complice defintiv când S. Mâneran a luat două „galbene” în tot atâtea minute și a fost eliminat. Apoi, lui Mariș i-a fost anulat și un gol pe motiv de offside, iar Păcurar a ratat o ocazie imensă chiar în faza premergătoare penalty-ului pe care aveau să-l primească cei de la Glogovăț. Era minutul 85, când Albulescu a căzut în careu în contact cu Karmanoczky, iar A. Gornic a transformat precis penalty-ul primit de echipa sa.

În fine, Ineul a încheiat în nouă partida, căci B. Mașniță s-a accidentat cu toate schimbările făcute. „În ciuda faptului că ne-au lipsit destui jucători importanți, ne-am creat destule ocazii. Am ratat însă nepermis de mult pentru un meci acasă, iar arbitrii au luat unele decizii cu unități de măsură diferită. Dacă Mîneran merita roșu, sigur același lucru trebuia să se întâmple și cu Mariș. Am avut impresia la un moment dat că noi jucăm în zece, iar ei în 12. În fine, ne bucurăm că – totuși – juniorii care au apucat să joace azi mai mult nu au făcut-o rău” , a punctat Cristi Sculici, antrenorul Ineului.

La rândul său, Călin Dehelean a apreciat evoluția jucătorilor care au suplinit absența „greilor”. „Victoria e pe deplin meritată, chiar dacă știu că antrenorul adversarilor nu e de acord cu acest lucru. Ocazii am avut și noi și ei, eu zic că ale noastre au fost și mai multe și mai clare. Faultul de penalty a fost și el evident, cei 12 jucători ai mei chiar au respectat tot ce am vorbit înainte de meci și au dat totul pe teren. Îi felicit, mă bucur și pe juniorul Belc, care a intrat bine într-un meci greu”, a spus Călin Dehelean după succesul echipei sale în Țara Zărandului.

 

Formații:

Ineu: Pușcaș – Voștinar, Karmanoczky, Iaroș, Hulbăr – S. Balaci (81 Ciurdaru), M. Ponta, Spătaru (67 B. Mașniță), Dragoș (46 Denis Mâneran) – Belei (78 R. Șerban), Păcurar.

Glogovăț: P. Vîrtaci – Danciu, Al. Mariș, Ruja, Neag (58 Belc) – Doboș, S. Popa – Coșa, Negrea, A. Gornic – Albulescu.

Arbitri: Alin Deac – Andrei Pantea, Tudor Groșan.

Observatori AJF: Doru Herțeg, Andras Mako

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button