UTA Arad

După (re)debut, Dan e pregătit de primul său derby UTA – Poli: „Murim pe teren dacă e nevoie”





Probabil, UTA, Foresta și Luceafărul vor lupta până la final pentru recordul celor mai mulți jucători utilizați de-a lungul campionatului ligii secunde.  Într-un moment sau altul al sezonului, cele trei formații și-au cam cam schimbat loturile de jucători, ajungând – astfel – să utilizeze în jur de 35-40 de fotbaliști.

Cu ocazia deplasării de la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, „Bătrâna Doamnă” a mai prezentat un nume nou pe lista de debuturi stagionale. Este vorba despre Daniel Dan, care – însă – după Bodea, Manea și Polgar, este fotbalistul din actualul lot care a îmbrăcat cel mai devreme tricoul „alb-roșu”  în eșalonul secund. Se întâmpla în primăvara sezonului 2013-2014, când UTA SA se apropia de finalul existenței ei, iar Adrian Marțian a apelat la grupa de juniori 1996-1997 pentru ultimele meciuri oficiale. Căpitanul acelei echipe pregătite de Sandu Gaica a fost chiar Dan, care ulterior fusese descoperit și de Ionuț Popa la Șoimii Pîncota tot în Liga 2-a. „În special pentru Mister m-am întors la UTA, dânsul m-a dorit mult pe un post pe care am jucat la Pîncota un an și jumătate, cel de fundaș dreapta. Altfel,  mi-era greu să accept să revin la un club care în sezonul trecut m-a utilizat doar la echipa a doua din Liga 3-a. Dar, ceea ce a fost a fost, acum vreau să mă concentrez doar pe ceea ce am de făcut la UTA acum. Am început să mă antrenez de ceva timp cu actualii mei colegi, am avut și o mică pauză din pricina unei dureri la gleznă, dar acum sunt bine și vreau să-mi ajut echipa. După ce UTA II a renunțat la mine în vara anului trecut nu am mai jucat niciunde, dar am rămas cât de cât în formă prin antrenamentele conduse de nea’ Sandu Gaica la UTA Under 17, dar uneori dânsul a lucrat doar cu mine”, ne-a mărturisit fotbalistul de 21 de ani, încă variantă de junior în Liga 2-a.

Așadar, Daniel Dan a fost titular și integralist pentru „roș-albi” sâmbătă pe postul de fundaș dreapta. „După accidentarea lui Polgar, care s-a și operat de menisc, nu am mai avut un fundaș dreapta de meserie în lot și astfel am apelat la Dan. El nu a mai jucat într-un meci oficial de aproape un an de zile, dar îl cunoșteam de la Pîncota și aveam încredere în el. De fapt, am improvizat puțin pe ambele benzi, căci l-am forțat puțin și pe Burlă, care nu a jucat deloc în acest an și mai are și câteva kilograme în plus”, a spus Ionuț Popa, după confruntarea cu Pandurii.

Ieri, la revenirea în „alb-roșu”, Dan l-a avut adversar direct pe Șut, care nu a reușit mare lucru pentru gorjeni. „Era destul de rapid, dar cred că m-am descurcat în fața sa. Am jucat tot meciul și chiar nu am simțit oboseala, deși îmi făceam mici probleme având în vedere că era primul meu meci oficial după 10-11 luni. Chiar dacă ne-am fi dorit să câștigăm, cred că și un punct e bun având în vedere că multe dintre echipele de sub noi au pierdut, iar distanța față de Pandurii a rămas aceeași”, a mai spus tânărul fotbalist născut la Sintea Mare.

În mod normal, Daniel Dan va fi titular și în primul său derby al Vestului din carieră. Mai rămâne de văzut și postul pe care va evolua, ținând cont de suspendările lui Tănase și Petra și de faptul că proaspăta achiziție a „Bătrânei Doamne” e de formație „închizător”, post pe care – de altfel – a și fost utilizat la UTA II, în Liga 3-a. „Nici nu mai contează unde o să joc, sunt foarte decis să fac un meci bun, să dau totul. Ar fi primul meu derby cu Poli la seniori, după ce l-a juniori i-am bătut mereu cu generația 1996. Murim pe teren dacă e nevoie pentru cele trei puncte foarte importante pentru situația noastră din clasament, dar și pentru a ne face suporterii fericiți”, mai afirmă utistul.









3 comentarii

  1. Va fi un meci foarte ,foarte greu cu timisenii, care vor veni sa scoata maxim din acest meci cu UTA., un meci foarte important pt. UTA. in care nu are voie sa piarda pt. ca, atunci va fi si in mai mare pericol sa retrogradeze, deci, atentie mare baieti la cum jucati, si egalul pana la urma este bun , dar eu sper sa castigati pt. a va mentine cat mai sus de locurile retrogradabile !!! Sper din toata inima sa ma bucur pt. victorie . UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. Probleme mari pt. UTA. in alcatuirea primului 11 pe teren cu timisenii, nu joaca doi titulari de baza, Tanase si mai nou, Petra !!! Va greu, greu, foarte greu pt. ca timisenii la ora asta, au un lot mai bun ca al nostru si va veni la Siria sa castige din orgoliu si sa o bage pe UTA., mai rau in hora retrogradarii, si pt. asta baietii , trebuie sa dea 300 la suta pt. a obtine victoria ,daca nu, si egalul este bun pana la urma, sa fie bine si la cat mai putine greseli in aparare !!! HAI BAIETII, UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button