Fotbal juniori

Sârbii de la Duel Krusevac și Academia Brosovszky merg în finala Champions Trophy Under 10 de la Viena! + FOTO





Cea mai importantă competiție globală rezervată fotbaliștilor născuți în anul 2008 și mai mici și-a consumat unul dintre turneele de calificare la Arad. Pe arena „CPL”, Champions Trophy Under 10 a fost onorat de 12 formații, care s-au bătut pentru accesul în finala de la Viena din luna iunie. Au rezultat partide extrem de încinse, cu surprize plăcute și mai puțin plăcute, pentru ca trofeul să meargă – în cele din urmă – la singura formație sosită de peste hotare.

După meciurile din grupe au rezultat următoarele partide de clasament:

Locul 11: Academia Brosovszky (roșu) – Șoimii Lipova 3-0

Locul 9: Viitorul Arad – Progresul Pecica 5-0

Locul 7: Atletico 2009 – UTA 2008 3-2 (după penalty-uri)

Locul 5: UTA 2009 – Viitorul 2009 0-2

Semifinale:

Academia Brosovszky (verde) – Luceafărul Oradea 2-1 (Au marcat Nyari și Ioniac pentru arădeni)

Juventus Timișoara – Duel Krusevac 4-5 (după penalty-uri)

Finala mică: Juventus – Luceafărul 2-1

Finala mare: Duel Krusevac – Academia Brosovszky (verde)  3-0

Organizatorii au oferit și două premii speciale pentru P. Szabo (Academia Brosovszky ) – cel mai bun jucător și Durkovic (Duel Krusevac) – cel mai bun portar.

Până la urmă, ambele finaliste merg braț la braț la turneul final de la Viena. Duel Krusevac ca și câștigătoare a turneului de la Arad, iar Academia Brosovszky, ca și club organizator. Szilveszter Nyari – Patrick Szabo, Kevin Mercea, Nicholas Cibi, Raul Ioniac, Luca Farago, Albert Igrit, Raul Amza, Aron Nagy, Vlad Drapac și  Albert Ardelean a fost lotul vicecampionilor de ieri, care va reprezenta România la întrecerea finală din vară.

 

Georgiu: „Pentru turneul final încercăm să selectăm cea mai bună echipă”

Chiar dacă rămân cu dezamăgirea a două finale pierdute, Academia Ladislau Brosovszky va juca între 15 și 17 iunie în capitala Austriei ca și club organizator al unui turneu de calificare. „Suntem foarte mulțumiți de ce s-a întâmplat astăzi. Noi, ca și organizatori, oricum mergeam la turneul final, dar am reușit să jucăm finala. Din păcate, am pierdut cu echipa Duel Krusevac din Serbia, trebuie să recunoaștem că au fost mai buni. Am înscris două echipe în competiție, căci avem copii atât la Arad, cât și la Ineu. Mulți dintre ei sunt legitimați deja, fiecare în felul lui are calități. Unii au viteză, alții au tehnică, dar cu toții mai au de lucrat și progresat, timpul lucrează în favoarea lor dacă se țin de fotbal. A fost frumos, legăm și prietenii, mâine dimineață vom juca revanșa cu sîrbii (n.a. aceștia din urmă s-au impus din nou, dar cu 5-1) ce ne-au bătut în finală. Pentru turneul final încercăm să selectăm cea mai bună echipă și să reușim o comportare onorabilă având în vedere nivelul ridicat al competiției”, a spus Vasilică Georgiu, cel care se ocupă de grupa de vârstă 2008 a „alb-verzilor”, alături de Marius Ciubăncan și Adrian Rădac.

Szabo: „Să reprezentăm cât mai bine România la Viena!”

De azi, orașul Arad a intrat oficial pe harta Champions Trophy Under 10 prin implicarea Academiei Ladislau Brosovszky. „Am reușit să organizăm cu succes acest turneu, în premieră pentru Arad, după ce anul trecut s-a ținut la Brașov. Am avut parte și de o prezență internațională, echipa din Serbia ce a și câștigat competiția și cred că a ieșit bine. Sunt peste 70 de turnee în Europa, echipele se orientează și geografic. Copiii și însoțitorii lor s-au simțit bine. În ceea ce privește echipa noastră, am ajuns din nou în finală, dar am pierdut ca și la Graz. Nu e nimic, mergem cu optimism înainte, iar la turneul final de la Viena vrem să reprezentăm cât mai bine România. Aș vrea să le mulțumesc și partenerilor noștri, OTP Bank, care au oferit premii și pentru cel mai bun portar și cel mai bun jucător, Giscad, Rava, Sailing Pass și bineînțeles Monicăi Broșovszky”, a spus la final Rolland Szabo, cel care s-a zbătut pentru aducerea Champions Trophy Under 10 în orașul nostru.

În fine, președintele Academia Ladislau Brosovszky a vorbit și despre stadiul proiectului, dar și planurile de viitor. „Academia noastră crește încet dar sigur, chiar dacă la Ineu avem întârzieri cu infrastructura din diverse motive. Dar,  se vor rezolva și acestea și voma avea o bază deosebită și acolo. Apreciez că față de ce am plănuit în urmă cu trei ani când ne-am înființat, am realizat cam 70% din ce ne-am propus. Acum avem grupe începând de la 2011 în ambele centre, participă separat și în campionate. Creștem jucători pentru cluburile din primele ligi și, de ce nu, chiar pentru echipele de afară. Academia o are acum CS Ineu în Liga 4-a între primele 4-5 în clasament și credem că în curând ne vom putea gândi să jucăm din nou mai sus având în spate juniorii noștri mai mari. Vrem să le dăm continuitate după ce termină junioratul”, a mai punctat Szabo.

Galerie foto de la premiere

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button