UTA Arad

Suporterii utiști, solidari cu marii rivali în chestiunea accesului la derby: ”Ieșim și noi de pe stadion, dacă suporterii timișoreni cu bilete sunt ținuți la ușă!”





Având, la rândul lor, experiențe legate de rămânerea în afara stadioanelor din România, fiindcă nu au putut prezenta un buletin de Arad, suporterii UTA-ei au taxat decizia conducerii grupării fanion în „speța” fanilor timișoreni, ce și-au anunțat prezența în număr mare la derby-ul de la Șiria pe bază de bilete. Astăzi, într-un punct oficial prezentat pe site-ul oficial al clubului, s-a precizat că numărul suporterilor timișoreni care vor avea voie pe stadion va fi limitat la doar 70 de locuri, însemnând 5% din capacitatea stadionului. Și s-a mai făcut o referire la buletinele spectatorilor, semn că accesul pe arena „Otto Greffner” se va face și pe baza acestora.

Arătându-se solidari cu marii rivali din Vest, după principiul ”UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor”, galeria arădeană amenință cu părăsirea stadionului în cazul în care „tifosii” de pe Bega, cu bilete la purtător, vor fi ținuți la poartă.

Iată și comunicatul emis de către SCU în urmă cu câteva minute:

”Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare. Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.

Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II-a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii echipei Poli, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut.

Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul.

Suporter Club UTA

23.04.2018”









29 comentarii

  1. Nu îmi vine să cred!! Daca stadionul din Șiria nu permite mai mulți suporteri unde să stea? Exact în locul „Galeriei”…cu ei sau fara ei tot acolo suntem.
    Din pacate asta e capacitatea stadionului si nu cei din conducerea UTEI sunt vinovați si pentru asta!!!
    Forza UTA

    0
    0
    1. Conducerea clubului este vinovata de altceva si anume ca nu a verificat la sange cine cumpara biletele, poate chiar a fost complice la vanzarea biletelor catre timisoreni. Avand in vedere ca au facut rost de bilete in mod legal, normal ar fi sa intre pe stadion in loc sa creeze probleme pe stradutele din Siria, ca de venit sigur vin. Suporter Club UTA a procedat corect sa ia atitudinea asta.

      0
      0
      1. Sa fim seriosi, cum se poate verifica la sange atata timp cat ei pot trimite orice aradean platit sa le cumpere bilete? terminati cu prostiile.
        Au facut rost de bilete in ”’mod legal”? Defineste ”mod legal” , atata timp cat organizatorul le-a spus public ca au un numar de maxim 70 de bilete disponibile! Au facut rost in mod smechereste, fentand uta si scu, care le sunt acum solidari.
        Nu se creeau probleme daca isi luau doar acele 70 de bilete care le erau repartizate! Nu ne mai credeti pe toti prosti.

        0
        0
  2. Mai bine le dadeam noi din prima 500… oricum multi isi amintesc de UTA doar acum!!! Au fentat clubul, normal care nu a fost in stare sa isi ia masurile necesar. Foarte bine, sa intre si sa fie un duel frumos intre peluze!!!

    0
    0
  3. Mai bine le dadeam noi din prima 500… oricum multi isi amintesc de UTA doar acum!!! Au fentat clubul, normal ,care nu a fost in stare sa isi ia masurile necesare.. Foarte bine, sa intre si sa fie un duel frumos intre peluze!!!

    0
    0
    1. E mai bine sa iesim de pe stadion, macar cu fanii polisti sa fim solidari daca meciul si uta nu ne intereseaza.

      0
      0
  4. Probabil s-au referit ca poate sa intre oricine,dar cu buletin de Timisoara nu!Nu cred ca ar fi sunat tocmai bine!
    Daca SCU nu are cu cine sa se rafuiasca in stadion,peste capetele celor care merg sa vada meciul,nu au decat sa-si cedeze locurile lor de la peluza 1,poate se si infratesc pana la urma.
    Daca doresc sa se bata,nu au decat sa foloseasca poalele cetatii si sa se joace de-a turcii si austro-ungarii pana isi sparg capetele…
    I-auzi…SCU da dovada de coloana vertebrala si iese din stadion…..Oare toti din SCU trebuie sa execute ceea ce le dicteaza vre-o doua minti luminate?
    Ce tare……….

    0
    0
      1. Macar de la el sa ai ce invata, ca vad ca mult nu prea te duce mintea dupa ce aberatii scrii pe sportarad.

        0
        0
      1. Stati „listiniti”!Din partea mea nu trebuie sa invatati absolut nimic!Invatati doar ca abnegatia si dragostea pentru o echipa si culorile ei,nu este impusa si contine si critici uneori,in speranta ca sunt constructive.Poate ca unii nu le gusta si au alte pareri.Nu trebuie sa sarjam dictonul „pana la moarte”!Este o aberatie fara sens…
        Pentru mine,UTA va ramane mereu UTA!Asa am fost crescut si asa imi cresc copiii!
        Nu stiu cum se face,dar se pare ca reusesc pe deplin!Nu concepem sa nu fim prezenti la meciurile de acasa,dar atunci cand putem si in deplasari!
        De asemenea,nu imi penalizez copiii pentru o nota proasta la scoala,intamplatoroare,dar daca ii trezesc noaptea din somn,trebuie sa-mi recite istoria UTA-ei!
        Sa nu intelegeti ca ii indoctrinez!Nici pe departe!Isi doresc si stam de multe ori si vorbim despre Kapas,Peci,Hristos,apoi despre Gornea,Tarlea sen.,Domide,Brosi,etc…
        Am inlocuit de foarte multi ani „Punguta cu doi bani” sau Pupaza din Tei”!
        Eu imi adormeam copiii cu amintirile despre UTA!Si va jur ca in loc de „Povestea porcului”,cel mic astepta „desertul”:tati dar ai promis ca mai spui ceva despre UTA!
        Si o luam din nou de la capat,pana adormea.Din ce cauza a fost Kukla fundas?
        Cine este Coras?Cum a ghicit nenea Helmuth colturile?
        Asa evoluam!Asa visam mai mult!

        0
        0
  5. haideti macar de data asta recunoasteti ca galeria a luat atitudinea potrivita! ne-am facut de ras in toata tara in 2016 cand timisorenii nu au putut intra pe stadion si ne-au aratat cu degetul. nu poate fi derby fara ei, sincer!

    0
    0
    1. Ok, deci atitudinea potrivita este sa nu iti sustin nici acum echipe in derby si sa iesi cu marii rivali afara de pe stadion ca sa ii susti pe cei de care te plangeai ca ti-au furat biletele. Asta da atitudine, bravo scu! Ne doare fix undeva de meci si de echipa, important e sa fim solidari cu altii care ne fac pe la spate.

      0
      0
      1. Daca am fi noi in situatia celor de la timisoara cu biletul in mana si nu am putea intra la meci …cum ar fi ??? Daca lasam asa si nu facem nimik vor fi mult mai multe abuzuri decat sunt acum

        0
        0
        1. Daca am fi noi in situatia timisoarei am fi naivi (Ca sa nu folosesc alti termeni jignitori), din moment ce s-a pus negru pe alb cifra de 70 de bilete, nu ai ce sa fortezi nota, altfel iti asumi sa nu intri, punct.
          Adica ”furam” bilete (pentru ca asta e termen cand ti se spune clar un lucru prin comunicate oficiale) cu sutele in plus si tot noi ne dam victime ca nu suntem lasati pe stadion?? asta e comportament de femeie care trece prin perioada tipica a lunii. Deci eliminam partea cu cum ar fi, ar fi la fel de penibil din partea noastra precum e penibil din partea lor pentru ceea ce au facut.
          Nu poti sa zici ca e abuz atata timp cat tu ai vrut sa faci abuz si ai luat mai mult decat ti s-a dat! Nu putem pricepe nici acum ca jucam pe un stadion limitat dintr-o comuna uitata de lume? Sigur, intotdeauna situatia e in defavoarea echipei, solutia e mereu aceea de a NU sustine echipa prin orice mijloace. De a NU merge la antrenamentul oficial, de a NU fi pe stadion la derby, de a NU sustine echipa deoarece injuram popa etc etc. Bravo!

          0
          0
          1. Este o greseala de interpretare la tine. Clubul organizator este obligat sa dea 5% din bilete la adversari daca vor sa vina prganizat, cu galerie. In rest, pot merge la meci orice persoana din orice oras si sa stea oriunde, practic asta se si intampla la un meci de fotbal. Daca ai bilet fara loc fix si nu esti pe lista neagra de interzisi, ai dreptul sa intri si sa stai unde vrei, civilizat, si chiar sa-ti incurajezi echipa favorita, nu ar trebui sa te temi ca-ti da cineva in cap.

            0
            0
          2. Lucian, ti se pare ca UTA – POLI a fost (macar in ultimii ani) un meci civilizat pe stadion si inafara lui? Despre ce vorbim? Civilizatie?! Este previzibil ca ar urma un macel aidoma celui de la CSA-RAPID in cazul in care timisorenii intra unde vor pe stadion, poate chiar mai grav.
            Conducerea probabil isi doreste sa evite astfel de lucruri, asa ca isi asuma inclusiv despagubirile care trebuie platite in cazul in care e actionata in civil – caci altfel oricum ar plati amenzi pe la FRF si pe la cei de la Siria pentru pagube produse de suporteri. Cred ca e o decizie cat se poate de asumata, caci despre civilizatie NU poate fi vorba..

            0
            0
          3. eu am explicat in general cum se face, nu am scris nimic de meciul cu poli

            0
            0
        2. Mai @UTA,matematicianule…..Tu compari stadionul Paltinisanu cu 30000 locuri pe scaune cu Siria?Oare reusesti sa calculezi 5% din 30000?Ultima data,cu indulgenta am fost 600 aradeni in peluza,neluand in considerare ceilalti aradeni din tribune….
          ASU,ca organizator,chiar si-ar fi dorit sa epuizeze calupul de bilete de drept,pt suporterii UTA-ei,pentru incasari.Dar atati am considerat ca trebuie sa insotim echipa la Timisoara.Daca UTA nu ar asigura transportul cu autocare,ar fi o mana de oameni in alb-rosu(pardon,si negru)….

          0
          0
  6. Trebuia de la inceput o organizare „mai buna” din partea clubului sa nu se ajunga la situatia asta ….acum degeaba incearca sa repare ce au gresit ca e in zadar …

    0
    0
  7. Felicitări SCU!!! Dacă se ajunge la asa ceva va rog opriți-vă pe la tribuna și luați câțiva din oficialii echipei cu voi. Sa nu uitam nici de Drăgan și Codruț care nu ar face fata nici la Citizens. Și-au bătut joc tot sezonul de noi.

    0
    0
  8. Va spune Spionu de unde au suporterii timisoreni bilete !! Au da 500 de bilete ca au relatii si prieteni din conducerea UT-ei..!! ca sa isi vanda biletele sa nu ramana cu ele..!!! Meciul acesta e afacere pentru ei !!! De aia au si pus la pachet 3 bilete..ca sa vanda…sa faca bani..!!! va dati seama daca raman cu ele…!! Conducerea sa raspunda acuma..!!!

    0
    0
  9. Felicitari galeriei pentru initiativa! Este atitudinea corecta. Sper doar ca aceeasi atitudine sa domine si in timpul meciului. Eu, unul, m-am saturat sa „traduc” copilului tot felul de cuvinte sau de expresii tipice marilor derbiuri…

    0
    0
  10. In 2002, la acel meci memorabil Poli-Uta 3-4, au fost in jur de 40000 de oameni pe stadion. Din acest numar, pe langa cele 2000 de bilete repartizate aradenilor, In tribune au mai fost cel putin 3000 de aradeni. Cum era ca la momentul respectiv, toti acestia sa nu fi fost pe stadion…pentru ca sa recunoastem, ar fi fost mult mai multi timisoreni dornici sa vada acest meci care din pacate au ramas pe dinafara… Un derby este derby din cauza atmosferei, nu din cauza a 22 de ciumpalaci pe care-i doare fix in cot de istoria clubului..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button