UTA Arad

Todea admite: „Poli e în fața noastră din punct de vedere sportiv, poate că derby-ul nu va fi la nivelul celor cu care am fost obișnuiți”





Fără sprijin financiar din partea autorităților locale, dar cu contribuția masivă a suporterilor lor și a unor oameni de afaceri și firme din oraș, ASU Poli a ajuns să aibă, cel puțin pr hârtie, un lot mai competitiv decât marea sa rivală din Vest. Iar asta înseamnă și un buget de salarii ceva mai mare.

Exemplul lui Cristi Scutaru este elocvent în acest caz. După adoptarea politicii low-cost, UTA nu și-a mai permis să-l plătească pe experimentatul fundaș central care acum apără culorile lui ASU Poli și – probabil – va fi printre adversarii arădenilor mâine.  „Bugetele echipelor nu le știu exact, ce sume sunt la mijloc, până la urmă faptele contează. Într-adevăr, Scutaru a fost la noi, acum este la Timișoara. Este profesionist, este acasă, poate acolo se simte mai bine. Nu a acceptat micșorarea salariului și s-a dus la Timișoara, unde – probabil – s-au făcut sacrificii pentru a fi mulțumit. Altfel, din câte am auzit, și la ei salariile sunt normale de Liga 2-a, nu sunt peste medie”, consideră Cristian Todea.

Pe de altă parte, antrenorul principal al „roș-albilor” admite faptul că: „De când am început acest drum cu UTA, de trei ani de zile, este prima dată când Poli e în fața noastră din punct de vedere sportiv. Deși, din păcate, ambele echipe au eșuat în obiectivele lor. Noi am făcut în vară achiziții de promovare, ei visau la locul 3 în iarnă. Așadar, ei pornesc favoriți, dar la un astfel de meci se echilibrează valorile, iar noi vom avea mai mulți spectatori alături de noi. În plus, punctele sunt mai importante pentru noi, decât pentru ei”.

Și tot „Dulăul”, fost căpitan al UTA-ei în derby-uri ale Vestului, mai recunoaște că „factorul” stadion contează și nu în sens pozitiv. „Poate că acest derby nu va fi la nivelul celor cu care am fost obișnuiți cei care am prins meciuri cu 10 mii de oameni în tribune la Arad și 30 de mii la Timișoara. Cum am mai spus, primul lucru când se afișa țintarul ne uitam când jucăm cu Poli. Am văzut și derby-ul din Liga 4-a, dintre Steaua și Rapid și impactul creat plecând de la stadionul ce oferea condiții pentru atmosfera creată de peste 30 de mii de fani. Cu tot respectul pentru gazdele de la Șiria, care au făcut mereu eforturi să ne creeze toate condițiile și au și reușit, nu este totuna să jucăm acolo sau la Arad. Altul va fi spiritul pe noul stadion sau chiar și pe Motorul”, mai crede Todea.

4 comentarii

  1. Băi dar ce știe Todea să umble la mentalitatea propriilor jucători…. Sau poate declarația asta e doar o plasă de siguranță în eventualitatea unui eșec! Și se mai plângea marele A1 că juniorii nu au mentalitate de învingătorii…. Mister A1, ești într-adevăr un mare mistér!

    0
    0
  2. Nu te-am atacat nici o data Todica dar daca te dai batut deja de azi, maine mai bine nici nu vi pana la Siria!!! Nu poti sa ai mentalitatea asta la UTA… asta e mentalitate de gaz metan, voluntari, chiajna… NU de UTA!!! Daca asta ai invatat de la nea popica i-al de mana si cand pleaca dute cu el!! Aici esti la UTA!! Nu conteaza pe ce loc suntem, pe cimisoreni trebuie sa batem!!! Bafta baieti maine si cine nu se simte in stare mai bine sa ramane acas!!!

    0
    0
  3. Todea da ce mai îi incurajezi tu pe băieți spunindule că sunt ei mai buni. SINCER DISCURSUL UNUI ANTRENOR CARE SE RESPECTĂ ÎNAINTE DE UN MECI CU POLI TREBUIE SĂ SUNE CAM AȘA NU SUNT DE NE INVINS TREBUIE SĂ INVINGEM SUNT O ECHIPĂ DE PLUTON NU NE SUNT SUPERIORI CU NIMIC FORTA UTA MÎINE VOM CÂȘTIGA CU SIGURANȚĂ

    0
    0
  4. Todea nu e antrenor. Il tin astia la Uta ca sta ca fraierul pe gratis. Daca aveam bani luau antrenor bun nu panarame de astea.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button