Fotbal judetean

Derby tranșat în primul sfert de oră, Cuedan îi urează baftă la baraj trupei lui „Știli”: Unirea Sântana – Crișul Chișineu Criș 0 – 3





Dacă mai exista o urmă de îndoială în jurul campioanei județului Arad la fotbal, aceasta a fost înlăturată în intermediara de azi. Crișul nu le-a dat nicio șansă celor de la Sântana și în curând și matematica va da verdictul.

Liderul a început în forță disputa și a deschis scorul încă din minutul 3 prin Nicu Modan. Oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă din marginea careului advers, lateral dreapta, Piț a centrat până la șase metri, Cigan a recentrat, iar Csurka a boxat până la 7 metri de unde golgheterul Crișului a împins mingea în plasă. „Uniriștii” au încercat să facă un joc de posesie, încercând să împingă jocul cât mai aproape de poarta oaspeților, dar a fost nevoie de un moment de neatenție pentru ca scorul să se majoreze. Era minutul 13, Modan a interceptat un balon la mijlocul terenului, a trimis o minge de urmărire pentru Piț, iar acesta l-a executat pe Csurka de la marginea careului. După alte 5 minute, Modan a scăpat singur în careu, dar șutul său de la 12 metri ușor lateral dreapta a fost respins de Csurka în corner. Sântana a avut mai mult posesia balonului, dar nu a reușit să se apropie periculos de poarta adversă. Șuturile de la distanță ale lui Mateiu sau Capătă nu l-au pus cu adevărat în pericol pe Mucha și nici cele patru cornere nu au modificat tabela.

Formația gazdă a ieșit mult mai hotărâtă de la cabine, iar Martin a fost oprit în ultimul moment de Florin Lazăr, la o fază la care „decarul” gazdelor putea să rămâne singur cu Mucha. Și, la fel ca în prima parte, a fost nevoie de o eroare a defensivei „roș-negrilor” pentru ca tabela să se modifice din nou. Bodea a ratat intervenția la o minge lungă trimisă de Clej, iar Csurka l-a faultat în careu pe Modan, care trecuse de el și dorea să înscrie. Cristian Cigan și-a asumat responsabilitatea execuției și a stabilit scorul de 0-3 încă din minutul 52. Trei minute mai târziu scorul putea să capete proporții și mai mari, dar șutul lui Tomuț din 8 metri, în urma unui corner.  Sântana a controlat în restul timpului jocul, a avut o posesie mai bună, multe cornere, dar toate au rămas fără rezultat. Singura ocazie mai periculoasă a fost o reluare a lui Capătă din 6 metri, blocată însă de Lazăr.

Așadar, Crișul s-a impus cu scorul de 3-0 chiar în „fieful” formației clasate locul 2, care a îmbrăcat în premieră un tricou „roș-negru”, asemănător cu cel al lui AC Milan, pe care s-au putut vedea imprimați și doi sponsori noi, Curen Group și Fildo Starcons.

Formații:

Unirea Sântana: Csurka – Ginghină, Peia, Istin (min. 50 – Paven), Bodea, Mateiu, Avrămuțiu, Martin (min. 68 – Olteanu), Prică (min. 58 – Stanciu), Parlapan (min. 73 – Marc), Capătă.

Crișul Chișineu Criș: Mucha – Lazăr, Pavel, Tomuț (55 – Drăgan), Ciornei, Ember, Clej, Gâlcă (min. 55 – Maghici), Piț (min. 62 – Covaci), Cigan, Modan (min. 72 – A. Mihai).

Arbitri: Alexandru Gornic – Paul Ardelean, Andrei Pantea

Observatori: Corneliu Tiulea, Andraș Mako

Cuedan; „E greu de remontat un astfel de deficit împotriva primului loc, le urez succes celor de la Criș, merită promovarea!“

Partida de miercuri după-amiază a dus confirmarea că în acest sezon formația din Criș merită cu prisosință locul 1 din clasament și prezența la barajul de promovare, lucru recunoscut cu fair-play și de Dan Cuedan. „Acest meci a fost confirmarea a ceea ce se știa dinainte și anume că cei de la Criș sunt o formație care trebuie doar să își pregătească barajul. Campionatul este încheiat, ei trebuie să se gândească doar la baraj, eu le doresc succes și le urez să promoveze, pentru că merită acest lucru. Au demonstrat asta și astăzi, pe terenul nostru, chiar dacă noi am fost formația din spatele lor. Ei au de partea lor experiența, plusul de valoare și o organizare a jocului mai bună. Aceste lucruri au fost de partea lor, iar pe noi ne-au făcut să pierdem disputa. Am avut și noi momente bune de joc, ocazii, un număr mai mare de cornere, dar ei ne-au taxat la fiecare ocazie pe care au avut-o și practic a fost un meci fără istoric”, a spus antrenorul Unirii Sântana.

Gazdele s-au văzut conduse după primul sfert de oră la două goluri diferență, lucru ce a contat mult pentru deznodământul derby-ului: „Eu am spus-o, când iei două goluri atât de devreme pe teren propriu în fața celor de pe locul întâi, e greu să revii. Am sperat la pauză, am schimbat atitudinea, am intrat mai hotărâți de la vestiare, dar pe o minge ce nu anunța nimic am primit golul trei. Asta este, mergem mai departe, luăm fiecare joc în parte și încercăm să facem cât mai multe puncte în acest retur și să descoperim jucători cât mai buni. Locul 2 este un obiectiv ce vine de la sine, având în vedere că am avut șase victorii consecutive până acum. Sunt la Sântana jucători care evoluează bine, iar cu puțină organizare în plus, atenție și concentrare va trebuie să câștigăm fiecare partidă. Astăzi nu am reușit acest lucru, îmi pare foarte rău pentru băieți. I-am văzut supărați acum la sfârșit, dar le-am spus să ridice capul, căzi azi am pierdut în fața unei echipe foarte bune“, a mai punctat Cuedan.

Abrudean: „Felicitări băieților, sunt serioși și au respectat tot ce le-am cerut. Până la baraj vom arăta și mai bine!“

Liderul Ligii a 4-a nu a avut emoții în confruntarea de miercuri după-amiază, teoretic cea mai dificilă rămasă până la finalul sezonului. Cei de la Criș au arătat o maturitate dezarmantă, punctând la primele două ocazii și terminând practic disputat în minutul 13, după al doilea gol marcat. „Vreau să îmi felicit jucătorii pentru felul în care au tratat acest joc, mă bucur pentru rezultat, pentru felul în care am evoluat. Pe mine mă interesează să creștem de la meci la meci, deoarece avem șanse mari să ajungem la baraj și ca tot ce discutăm la antrenament să punem în practică la joc. Sigur, punctele de astăzi nu au o mare importanță pentru noi deoarece diferența de puncte era deja una considerabilă, dar am vrut să ne testăm potențialul împotriva unui adversar bun. Până acum am avut adversari mai mult decât abordabili și am văzut că suntem pe drumul cel bun. Victoria este fără discuții, meritată, dar mă mulțumește faptul că băieții au fost foarte serioși, avem o formație închegată, care până la baraj va arăta și mai bine“, consideră Adrian Abrudean, antrenorul celor de la Criș.

Acesta nu-și face probleme nici pentru concentrarea din partidele ce urmează, acum că primul loc e 99% adjudecat. „Nu vor fi astfel de probleme, îi știu bine pe băieți și reusesc să îi țin în priză. Toți știu că avem de îndeplinit obiectiv de promovare. Trebuie să fim modești, să muncim din greu la antrenament și astfel nu va scădea nivelul concentrării. Obiectivul este de a promova și la baraj trebuie să arătăm bine din toate punctele de vedere, iar jucătorii știu asta. La orice echipă mai sunt aspecte de joc de corectat, dar eu sunt mulțumit de lot și împreună cu ei avem timpul necesar să îmbunătățim puținele aspecte negative ce apar în timpul unui joc. Dar, repet am băieți de mare caracter, foarte receptivi, care nu se dau la o parte de la muncă și respectă tot ce ne propunem la antrenamente”, a adăugat „Știli”.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button