UTA Arad

UTA începe seria meciurilor fără presiune pe terenul Luceafărului, vicegolgheterul campionatului pariază pe orădeni





Odată cu sosirea punctelor din derby-ul cu ASU Poli și având în față și victoria la „masa verde” cu ASA Târgu Mureș, UTA este salvată de la retrogradare cu cinci etape înainte de finalul stagiunii de Liga 2-a. Cu ocazia conferinței de presă de ieri, „secundul” Cristian Păcurar susținea că motivația pentru partidele ce urmează până la vacanță va fi găsită în dorința de afirmare sau confirmare a jucătorilor arădeni, dar în primele de joc oferite în continuare de conducerea clubului.

Până una alta, sâmbătă, la cocheta bază de la Sânmartin, de lângă Oradea, „roș-albii” dau piept cu o formație Luceafărul ce încă are emoții în partea inferioară a clasamentului. Prin urmare, e de așteptat ca „luceferii” să fie ceva mai deciși să încheie și ei socotelile cu lupta pentru supraviețuire și au și un „argument” important în cel de-al doilea golgheter al seriei.  „Cred și sper că va fi un meci frumos, între două echipe bune ale Ligii a II-a. Știu că este și o tradiţie veche în fotbal între Oradea şi Arad, sperăm să ne impunem. Jucăm acasă, avem mare nevoie de puncte şi sunt convins că le vom obţine. Ne-am pregătit bine aceste ultime zece zile și suntem motivaţi să câştigăm”, spune Vlad Rusu, care două dintre cele 19 goluri ale campionatului le-a înscris chiar la Șiria, în tur, pentru succesul echipei sale cu 3-2.

Într-adevăr, cam de la acel eșec din toamnă, cu orădenii, UTA a început să privească mai degrabă sub ea decât sus și în final și-a schimbat obiectivul, dar și, în proporție mare, și lotul de jucători. Odată cu preluarea echipei de către Ionuț Popa, lucrurile au decurs din ce în ce mai bine și arădenii nu mai au presiunea rezultatelor când a mai rămas aproape o lună până la finalul stagiunii. „Ne așteaptă un meci dificil la Oradea. Am fost acum o lună și i-am văzut pe Luceafărul live, era Dulca antrenor atunci și am realizat că avem de-a face cu o echipă individual și colectiv foarte bună, cu jucători cu experiență care au jucat și în Liga 1. Locul din clasament nu-i reprezintă și în special în atac, au jucători care pot face oricând diferența. Jucăm și în deplasare, de această dată pe un teren bun, poate printre cele mai bune din serie. Sperăm să facem un meci bun, mai ales că nu avem probleme de lot, exceptând capitolul portari. Manea a mai acuzat niște dureri, dar până la ora jocului cred că va fi ok”, a spus Cristian Păcurar, antrenorul secund al Campioanei Provinciei.

Fiecare formație are câte o absență certă pentru jocul de mâine, de la ora 11, de la Sânmartin. Gazdele nu pot conta pe mijlocașul ofensiv Roșu, în timp ce UTA nu-l are la dispoziție pe portarul Barna. Și celălalt goal-keeper senior din lot, Roberto Bodea, acuză dureri din ce în ce mai mari la genunchi, iar dacă nu va juca între buturi va apărea, cel mai probabil, juniorul Marinel Creța.

Formații probabile:

Luceafărul: Goia – Torişte, Tânc, A. Mutu, Trif – Feher, Ţegle – Antohi, Neacşa, Rocha – Vl. Rusu.

UTA: Bodea – Dan, Manea, Roșca, Burlă – Tănase, Petra – Curtuiuș, Buia, Hlistei – D. Popa.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Joszef Peter (Sfântu Gheorghe), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj)

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Mircea Bucur (Târgu Mureș)

Sportarad.ro vă ține la curent cu cele mai imporante evenimente de la Sânmartin în timp real, în format live-text.

Primele au ajuns în buzunarele jucătorilor, printre ele și cea cu Poli.

Așa a promis, conducerea clubului le-a virat  jucătorilor utiști  cele patru prime de joc aferente partidelor ce au conturat îndeplinirea obiectivului fixat în iarnă, salvarea de la retrogradare. Este vorba despre meciurile cu Pandurii Târgu Jiu, ASU Poli, Știința Miroslava și Foresta Suceava. După cum se observă, „roș-albii” au încasat bonusul normal pentru un succes acasă și contra timișorenilor, chiar dacă partida a fost câștigată la „masa verde”, ca urmare a retragerii de pe teren a „alb-violeților”. Conform „secundului” Cristi Păcurar, jucătorii arădeni vor fi premiați și în continuare, cu toate că punctele nu mai au o utilitate precisă.

2 comentarii

  1. Daca banii de televizare de la Liga nu ar fi impartiti in mod egal ci dupa locul ocupat in clasament la finalul campionatului, atunci si ultimele etape ar fi mai cinstite. Asa cu siguranta vor fi multe meciuri trucate. Din pacate nu observ la UTA dorinta de a castiga tot ce se poate. Sa terminam pe 15, chiar peste linia rosie si totul e bine. Ei..mentalitatea asta proasta sigur nu caracteriza UTA anilor ’50-’70. Pana cand nu o schimbam nu vom ajunge mari niciodata

    0
    0
  2. Nu stiu exact,poate ca memoria ma inseala!In campionatul 1968/1969,Aradul avea 2 reprezentante!UTA era clar campioana,deci cu un ochi radeam,dar Vagonul(fosta Amefa),a trecut in pozitia de lanterna rosie,cu celalt ochi plangeam!Prima si ultima!
    UTA lua campionatul si Vagonul retrograda,dupa doar un an de prezenta in divizia A!
    Domnul Ionel Meches,ne-ar lamuri probabil,dar vad ca a disparut,dupa ce ne-a atatat!
    Gresesc oare?Florin Halagian,(focul la ei) si Ioan Igna?In lotul Vagonului,care invingeau marile echipe ale timpului,inclusiv pe UTA,in acel campionat?
    Oare am visat urat?
    Eram copil si imi aduc aminte,ca si cum ar fi fost ieri,ca actualul Banu Maracine era o garla de Muresel,pe care ne intorceam de la antrenamaente,lovind cu pietre in broaste!.Existau 2 poduri de trecere,unul de fier peste Ekaterina Varga si celalalt exact la intrarea spre stadionul Vagonul,unde stateam cate o ora sa trecem,ca sa intram pe stadion!
    Noi copiii,mai treceam peste tevile de aburi,peste Muresel,locatia actuala OMV,mai fentam!Mai si saream gardul de pe partea strazii Voluntari,unde este acum Casa de Pensii!Apoi ne tupileam printre spectatorii platitori de bilete,cinstiti!Atat de fierbinti erau tevile respective,incat baschetii Chinezesti,sau de Dragasani,cam ce aveam in dotare,,se topeau.
    Adevarul ca nu prea ne bagau in seama nici cei de la punctele de intrare,angajati ai fabricii de vagoane,mai inchideau ochii.
    Ce zile,ce vremuri…!Nu se vor mai intoarce niciodata!Pacat!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button