UTA Academie

„Tăvălugul” și calificarea în finala cu Gazul au venit după paradele lui Creța: UTA Under 19 – CSS Drobeta Turnu Severin 5-0





Echipa de tineret a UTA-ei și-a atins scopul în penultimul act al turneului final de la Șiria, însă după ce a trecut prin mari emoții în prima repriză a disputei cu Drobeta. Venit de la Oradea, portarul Marine Creța și-a ținut echipa în joc prin paradele sale, după care a urmat descătușarea „roș-albă”

Partidaa început cu două ocazii ale severinenilor, Florea și Mangu finalizând peste poartă din poziții bune. UTA a replicat printr-o execuție a lui Cocian ce a trecut puțin peste vinclul porții, însă până la finalul primei jumătăți de oră meciul a fost echilibrat. Apoi, Creța s-a evidențiat în fața lui Dănoiu, scăpat singur cu el, dar și la un șut al lui Talpă, din 9 metri lateral dreapta. Arădenii s-au trezit din pumni și au deschis scorul cu un minut înainte de odihnă. Toma a executat un corner de pe dreapta, iar Onuțan a reluat cu capul în plasă din 5 metri: 1-0, scor la pauză.

În partea secundă, pe teren a mai existat o singură echipă, cea pregătită de trioul Bogoșel, Petcuț, Țamboi. După ce Toma a tras puternic de la 20 de metri pe lângă vinclu, pe un contraatac purtat pe dreapta, Stahl a pasat  în fața porții și Cocian (foto) a marcat de la colțul lung: 2-0 (min. 60). După doar două minute, Toma a combinat cu Gruiescu la o lovitură liberă pe stânga, primul a centrat pentru Sabău, care a marcat din careu. Doar de un alt minut a mai fost nevoie pentru ca scorul să ia proporții. Stahl a făcut o cursă pe stânga, i-a așezat în careu lui Cocian, care a realizat „dubla” cu un șut la colțul lung: 4-0. Perioada magică a UTA-ei s-a încheiat în minutul 66. Toma i-a pus pe cap o minge lui Gruiescu în 6 metri și acesta nu putea ierta.

Pe final de meci, oaspeții au rămas în zece oameni, UTA a mai marcat de două ori, dar de fiecare dată a fost semnalizată în offside. „Am riscat puțin pe fondul unui început mai slab de meci, dar și al unei prime reprize destul de slăbuțe, dar în a doua parte nu s-a pus decât problema scorului. Adversarul a căzut din punct de vedere fizic, iar valoarea noastră individuală și ca grup a ieșit în evidență. Ne așteaptă o finală grea, împotriva unei echipe Mediaș, ce a revenit de la 0-2 și a egalat la trei în zece oameni. Ne va ajuta și Jorza, sperăm să fim mai lucizi și mai concentrați ca astăzi”, a spus Mihai Petcuț după disputa cu oltenii.

Arădenii se întâlnesc mâine, de la 17, cu Gaz Metan Mediaș, care s-a impus la lovituri de departajare, în fața celor de la FC Kiss Baia Mare. După 90 de minute, scorul era egal, 3-3. La loteria penalty-urilor, sibienii au câștigat cu 5-4. Învingătoarea joacă finala campionatului de juniori de republicani, de peste o săptămână, la Alba Iulia.

Formații:

UTA: Creța – Savin, Sabău, Onuțan, Frai – Stahl (65 Nagy)  Lezeu (65 Lezeu), Cocian, Gruiescu – D. Toma (65 Țuța), R. Petcuț (70 Laza). Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Sandu Țamboi.

Drobeta: Răceanu – Mitroi, Bohoru, Albei, Rupa – Talpă, Mangu, Rupa, Florea – Dănoiu, Răducăniță. Antrenor: Marian Brihac.

Arbitri: George Roman – Alin Botaș, Alexandru Filip (toți Timiș).

FOTO: UTA Media Design









2 comentarii

  1. Felicitari ! Sa mergem si sa ridicam cu totii trofeul saptamana viitoare de la Alba Iulia !si sa-l ducem la Arad !

    0
    0
  2. Câștigătoarea campionatului la republicani ar trebui să joace supercupa in trei alaturi de campioana de la elite și câștigătoare cupei..poate îi propune cineva asta lui burleanu

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button