UTA Academie

Bogoșel: „Deși – poate – Mediașul a avut un mic plus, e dureros când pierzi la penalty-uri o calificare în finală”





UTA Under 19 rămâne cu un singur meci pierdut în tot sezonul 2017-2018, iar acela a fost decisiv pentru rămânerea în afara Ligii Elitelor. A urmat un parcurs perfect (14 victorii din 14 meciuri) în seria a 8-a a campionatului județean și un loc la unul dintre cele două turnee finale, organizată de gruparea fanion la Șiria.

Ieri, în penultimul act, „roș-albii” au trecut clar, cu 5-0, de Drobeta Turnu Severin, iar astăzi a terminat la egalitate (1-1) finala cu Gaz Metan Mediaș. Fiindcă trebuia să existe o finalistă, s-au bătut penalty-uri, iar sibienii au greșit mai puțin și merg la Alba Iulia peste o săptămână. „Meciul a fost, în general, echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Poate, Mediașul a avut un mic plus la capitolul prospețime și forță fizică și asta pentru că, din câte am înțeles, o parte dintre jucătorii lor au jucat constant în Liga 3-a. A fost un avantaj pentru ei, atâta timp cât majoritatea băieților au evoluat doar sporadic în Liga 4-a, ceea ce nu e același lucru, și în campionatele de juniori. E  clar că suntem supărați și dezamăgiți că nu ajungem în finala de la Alba Iulia, dar – până la urmă – a fost o loterie, la care medieșenii au avut noroc și ieri, în semifinala cu Baia Mare”, a spus Costel Bogoșel, antrenor al UTA-ei Under 19, alături de Mihai Petcuț și Sandu Țamboi.

Jorza, Toma și Stahl au fost ajutoarele de la prima echipă utistă, însă ultimul a fost nevoit să abandoneze lupta după numai 33 de minute. „Albert a fost călcat pe față de un adversar, urma de crampoane e vizibilă și acum. Totul se întâmpla după numai 5 minute de joc, dar l-am ținut pe teren cu speranța că își va reveni. Nu s-a întâmplat asta, iar fără Stahl randamentul echipei pe faza de atac a scăzut. Cum ne-a ajutat ieri cu două pase de gol, sunt sigur că ne ajuta și azi”, a mai remarcat Bogoșel.

Fără competiții la nivelul juniorilor în acest sezon, probabil, UTA Under 19 va evolua în ultimele patru etape ale Ligii a 4-a Arad. „Rămânem cu un parcurs bun în decursul anului. Sigur că nivelul nu a fost cel mai ridicat, anul trecut fiind în Liga Elitelor, însă cred că, în cazul în care măcar doi-trei jucători vor ajunge să joace la un nivel bun, atunci munca noastră va fi încununată”.









3 comentarii

    1. Arbitrii gresesc, dar nu stiu cum se face , ca totdeauna o fac in defavoarea echipei aradene( sau şiriene, prin adoptie). Culmea ,daca ii intrebi pe reprezentantii echipei adverse, iti vor spune ca ei au fost defavorizati.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button