UTA Arad

„Mister”, preocupat de soarta „satelitului” utist: „Ar fi ideal să joace în Liga 3-a, nu am mai fi nevoiți să ne împrumutăm tinerii”





Manifestându-și încă odată dezamăgirea față de unii juniori, care, din punctul său de vedere nu au progresat în ultimii doi ani la Liga 2-a, Ionuț Popa a vorbit și despre echipele de juniori, dar și cea „satelit”, din Liga 4-a.

Din punctul de vedere al experimentatului tehnician, lucrurile ar trebui organizat mult mai mult bine, în așa fel încât fiecare grupă (echipă) să aibă o identitate bine stabiltă. „Ceea ce am găsit la UTA vis-a-vis de juniori și restul. De exemplu, echipa a doua e formată de la o zi la alta din jucători ce cad de la prima echipă, plus rezervele grupelor de juniori de sub 19 și sub 17 ani. La ce te poți aștepta de la o astfel de echipă, ce nu se antrenează – practic – deloc împreună și e pusă să joace într-un campionat de seniori? Bineînțeles că e ciuca bătăilor. De când am venit, mă bucur că am putut stabili baza de pregătire a primei echipe terenul Motorul II. Așa ar trebui să aibă și grupele mari de juniori una, ICRTI, respectiv Sânnicolau Mic, dar și la echipa satelit trebuie fixate niște repere. Deși sunt costuri importante la mijloc, ideal ar fi ca aceasta să evolueze din nou în Liga 3-a. Ar fi o emulație, o piramidă ce ar constrânge jucătorii să progreseze în propriul nostru angrenaj. Nu am mai fi nevoiți să ne împrumutăm tineri, cum sunt Costin, Copaci, Vasiu și alții la alte echipe, le-am oferi noi un cadru bun de a crește în valoare și experiență. Am avea, astfel, un fond mai bun, lărgit și pentru prima echipă, dar, repet, din punct de vedere financiar lucrurile se împotmolesc și aici”, a menționat Popa.

Acesta nu a agreat nici împrumutul intempestiv al juniorilor Creța și Jorza echipei de juniori, care, sâmbătă și duminică, au jucat la Șiria pentru calificarea în finala campionatului „republicanilor”. „Pe Creța l-am trimis sâmbătă de urgență la Șiria, după ce am ajuns de la Oradea, Jorza a jucat duminică după ce evoluase o repriză cu Luceafărul, lucrurile nu se fac așa. S-a mai accidentat și Stahl în meciul cu Mediașul, fără a fi  – bineînțeles – vina antrenorilor de la juniori”, a mai punctat directorul tehnic al „roș-albilor”.

6 comentarii

  1. Popa are dreptate , conducerea ar trebui la sfirsitul campionatului sa faca o conferinta de presa si sa explice FOARTE TRANSPARENT pe ce s-a cheltuit bugetul !!! Pentru ca sunt echipe in liga 1 , si nu putine care nu au avut bugetul UTE-i in ultimii 2-3 ani ! Si atunci sa nu ai o „orinduiala,, la echipele de copii si juniori , sau sa nu mai ai echipa satelit in liga 3 pare MANAGEMENT DEFECTUOS !!! (termen blind , ca sa nu zic alte cuvinte ………..ptiu .) Avem in fruntea clubului trei „scule ,, mari si late: meszar , gradinariu si dragan , domniile lor cui dau seama ????.Pe surse se vorbeste ca la echipele de copii parintii suporta aproape toate cheltuielile , echipament, transport , etc , inclusiv banalele baxuri de apa .Plus melanjul UTA -Atletico , care e mai incurcat ca labirintul lui Minos .Performanta sportiva nu vine decit atunci cind clubul e stabil , organizat , eficient !!!Da de unde preformanta cind lucrurile amintesc de grupele de muncitori de la turnul Babel !!! Si la toate astea se adauga preaiubitorul de sport falca (se vede privind infrastructura sportiva ) ,acest Mecena al sportului de la inceput de mileniu 3 si secol 21 !!!

    0
    0
    1. Pe surse se vorbeste ……Invata sa intelegi o propozitie daca tot o poti citi ! Pe de alta parte sunt fericit ca detinatorul adevarului absolut , piatra filosofala a Terrei traieste in Arad !Anul viitor de Paste spune-ne unde stai pentru ca Ierusalimul e departe si cu probleme , ca sa luam lumina !

      0
      0
  2. Pardon ultras@StrongRed!Esti prost informat si vorbesti din burta,fara sa ai habar!La Atletico-UTA,parintii nu platesc ABSOLUT NIMIC!Nu echipament,nu cotizatii,nu deplasari,cazari,vizite medicale.Gresit total baiete!
    Daca totusi apar niste turnee organizate,pe la Resita,Cluj,Hateg,Lupeni,Severin,peste conducere,ei sustin total,neavand bratul legii.Totusi platesc transport,cu autocare moderne si se implica in obtinerea unor facilitati de reducere la cazari.
    Una ti-o pot spune sigur!Conducerea nu accepta sub nici o forma implicarea parintilor in sustinere,ca sa nu fie loc ulterior de discutii fara sens!
    Nu mai vorbi prostii!Nu cumva sa te si creada lumea neinformata!
    Ca exista cluburi in care parintii platesc tot?Da!Viitorul,Brosovsky….Taxe,cotizatii,echipament,transport…..
    Dar la Atletico&UTA nu!

    0
    0
  3. Gresit Mister Moustache Popa!Totusi 20% adevar graiesti!Ma refer la imprumutul si exodul juniorilor spre alte echipe,care nu ar fi necesar,daca ei ar evolua in propria curte in formatii constante,in ligi inferioare sub UTA II sau III!
    Ar fi niste nuclee inchegate,in care nu s-ar simti 2-3 absente,rocade,din necesitate sau acordarea unei sanse la echipa mare.
    Dar asa,degeaba vine Toma,Stahl,,Creta,la nevoie si apoi pe ei sunt tunurile critice,pentru ca de la ei se asteapta cel mai mult.!
    Riscurile exista!Iata acum pe Stahl,cu copci pe frunte,calcat pe cap,cu acest arbitru Haidiner care ne blagosloveste,alergic la numele UTA si in loc sa-si reia locul la echipa mare,va sta,daca nu se repara!Mai mereu l-am criticat pe Stahl,dar atat de mila mi-a fost de bunicul sau,duminica,stand pe banca,afara pe alee,incat nu am cuvinte!Atat a putut sa spuna:1-0 pentru ei.
    Anul trecut,prin aceleasi faze finale,pe Toma l-au dezosat,de i se vedea clavicula si coastele.
    Intr-adevar ar exista ceva mici cheltuieli in plus.Dar nu mai trebuie juniorii imprumutati!
    Sub nici o forma!
    La penalty-uri,in momentul cand a executat Jorza,nu am mai avut putere sa ma uit!M-am intors cu spatele,
    L-am privit pe tatal sau imediat apoi,aflat in tribuna 1,calm si fara reactie,resemnat!Oare ce a fost in sufletul dansului?Nimeni nu cred ca vrea sa stie sau sa simta!
    Capul sus copii!Trenul vostru nu a trecut,nici pe departe!
    Pe parcursul jocului,mai ales in repriza a 2-a,nea Tamboi a fost la limita infarctului,mai mereu readus inapoi de catre arbitrul de rezerva,in zona bancii de rezerva!
    Eram deasupra dansului,in tribuna!Am crezut ca face atac de cord la 2 henturi cat barajul Bicaz,in careu ale mediesenilor!Dar arbitra Haidiner!Asa ca…..
    Cat despre Creta,la loviturile de departajare,nu l-a ajutat talia!A fost pe coltul sau drept,de 2 ori la 15-20 cm,de o eventuala respingere,executate perfect,direct in plasa laterala,de catre medieseni.
    Capul sus baieti!Sa nu fiti suparati.
    Va rog sa nu comentati cei care ii puneti la zid si nu ati avut macar bunavointa sa mergeti la meci!
    Oare galeria nu ar fi putut sa-i sustina si pe ei?Oare?Oare?

    0
    0
  4. Ar fi ideal sa avem si echipa in liga treia dar sa fie si platitit copii nu cum au fost platiti data trecuta cu 500 lei si aia cand dadea domnul . Acum stiu ca toti ati vrea ca ei sa joace dar sa nu le mai dati bani dar va trebui sa-i stimulati cumva . Si inca ceva sar putea ca jucand tot ei impreuna unii sa nu progreseze deloc. Unora chiar le prinde bine schimbarea aerului . Cel mai bun exemplu Costin, Copaci, Mager sau fratii Bodri de la Cermei si chiar si Deta de la Lipova . Cu ce ar progresa Toma sau Iuga sau Lazar daca ar juca intr-o echipa cu multi copii de 2000 sau 2001. Cu nimic . Ar ajunge in 2 ani sa nu mai auzi deloc de ei . Asa ca nu este chiar o varianta …..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button