Fotbal judetean

Zăbraniul râvnește Cupa după 36 de ani de secetă, Sântana vrea să joace a doua finală consecutivă!





Dacă în cealaltă semifinală a Cupei, Crișul și Pecica sunt despărțite de nu mai puțin 27 de puncte în campionatul Ligii 4-a și „alb-albaștrii” pornesc cu prima șansă, Unirea Sântana are doar un punct peste Victoria Zăbrani, partenerul său de întrecere de mâine.  Mai mult, în urmă cu două săptămâni, cele două formații au terminat la egalitate (3-3), așa că e greu de identificat o favorită. Cu atât mai mult cu cât combatantele se confruntă cu importante probleme de lot ce ar putea fi decisive în economia semifinalei ce se dispută mâine, de la ora 17,30, pe terenul din Sânnicolau Mic.

Unirea Sântana forțează pentru al doilea an consecutiv calificarea în ultimul act al competiției KO. Anul trecut au trecut în semifinală de CS Beliu, iar în finală a pierdut în fața Lipovei. „Abordăm partida cu seriozitate, vrem să ne calificăm în finală și chiar ne propunem să și câștigăm anul acesta, ca o încununare a evoluției bune din acest campionat, un meritat loc 2. Zăbraniul are o echipă bună, cu un antrenor debutant pe bancă, dar neînvins de zece etape în campionat. Sunt buni, dar îi putem bate. Din păcate, trebuie văzut pe cine putem conta miercuri, căci sunt jucători cu probleme medicale și mă refer la Parlapan, Istin, Capătă și Prică, iar Peia nu este sigur că va ajunge la meci. Dar, chiar și așa, cu juniorii promovați de la echipa a doua, sper să facem față. Sunt sigur că Dan Cuedan va găsi soluții pentru o formație competitivă. Mai sperăm să plouă puțin la Sânnicolau Mic, să nu fie atât de tare gazonul pentru un fotbal de calitate”, a menționat Cătălin Puia, managerul „roș-negrilor”.

Alături de liderul din Chișineu Criș, Victoria Zăbrani e cealaltă formație din primul eșalon județean neînvinsă în această stagiune de primăvară. Așadar, moralul și încrederea elevilor lui Cristi Irimia ar trebui să fie la cote înalte pentru un loc în finala Cupei. „Avem speranțe mari și de la Cupa României, după ce în campionat avem un parcurs de excepție pentru noi. Sunt 36 de ani de când clubul din Zăbrani nu a mai câștigat Cupa și încercăm să încheiem această lungă așteptare. Avem jucători cu foarte mare experiență care pot face diferența, mai ales pe un teren bun cum este cel din Sânnicolau Mic. Am jucat recent cu cei din Sântana, puteam să-i învingem pe final de partidă, acel meci ne dă speranță pentru întâlnirea din Cupă. Ne bucurăm că Irimia a progresat rapid în cariera de antrenor, am încercat să-l ajutăm și noi cu câțiva jucători buni, dar este meritul lui pentru acest parcurs din retur. Avem 12 partide fără înfrângere în cele două competiții, campionat și Cupă”, a menționat Eugen Miculiț, secretarul grupării din Zăbrani. Goț și Ungur sunt accidentați, iar Hodan – incert.

Formații probabile:

Sântana: Csurka – Ginghină, Paven, Bodea, Peia – Martin, Mateiu, Avrămuțiu, Stanciu – Pasăre, Capătă.

Zăbrani:  Șoltesz – Cl. Filip, Francescu, Edu, Topai – Simion – Gherghel, Fl. Pavel, Zele, Măgulean – Băd.

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Sebastian Pantea.

Observatori AJF: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button