Șoimii Lipova

Deși nu mai are obiective de clasament, Lipova vrea să încheie stagiunea cu victorii: „Nu contează cu cine jucăm, toate partidele sunt la fel de importante”





Șoimii Lipova e una dintre cele patru formații din seria a IV-a a Ligii a 3-a ce nu e implicată în luptele ce încă se dau la vârful și subsolul clasamentului. Revenită după trei decenii în eșalonul trei al fotbalului românesc, formația de pe Mureș știe că și la anul va juca aici, dar – până una alta – își dorește să termine în forță sezonul.

Premize sunt, atâta timp cât echipa lui Sabău dă piept cu „lanterna roșie” și junii de la Centru Național de Pregătire. „A fost o săptămână de muncă într-o atmosferă foarte bună, după egalul de la Reșița. Ne-am pregătit cu seriozitate pentru a câștiga și ultimele două partide. Nu contează că vom juca cu echipe din subsolul clasamentului, pentru noi toate partidele sunt la fel de importante.  Suntem în priză, conectați și ne vom relaxa doar după ultima etapă. Cu Becicherecu Mic sper să închidem bine poarta, să nu luăm gol, iar de marcat, sunt sigur că vom marca destule goluri”, spune Bruno Vasiu, care și-a relansat cariera în „alb-albastru” după ce s-a confruntat cu probleme de ordin medical la revenirea în fotbalul arădean, de la Viitorul Constanța.

După o operație grea la tiroidă și o ruptură musculară, tânărul fundaș central nu s-a putut impune la UTA și a semnat din postură de jucător liber cu Lipova. „Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit aici, chiar nu mă așteptam să fie asemenea condiții. Antrenorul Flavius Sabău a avut încredere în mine și multă răbdare. În tur am jucat mai puțin ca să-mi reintru în mână, iar acum, în retur, am jucat aproape meci de meci și mă simt foarte bine. Am auzit că m-a urmărit domnul Ionuț Popa la meciul cu Sebiș, sper că a fost mulțumit de mine. Eu încerc să fac tot ceea ce pot pentru a juca cât mai bine și, bineînțeles, mi-aș dori să o fac cât mai sus posibil. Nu știu dacă voi fi căutat de UTA, dar dacă este o ofertă bună pentru club și pentru mine, nu aș zice <<nu>>. Deocamdată, eu sunt recunoscător acestor oameni deosebiți de la Lipova, îmi văd de treabă și mă pregătesc. Flavius Sabău este un antrenor foarte bun, tânăr și dedicat și are tot respectul meu pentru modul cum s-a purtat cu mine. Totodată, avem un președinte ce are grijă să nu ne lipsească nimic, e foarte atent mereu să fim mulțumiți pentru a ne putea gândi doar la ceea ce avem de făcut pe teren”, mai spune Vasiu.

Lipovanii joacă la Jimbolia, cu Becicherecu Mic, vineri seara, fără Dobrean (accidentat), Dulap (suspendat) și Tiponuț și Rusu (învoiți), astfel că primul „11” ar putea arăta astfel: Iliescu – Iova, Calvin, Vasiu, Kocsis – Duță, Poiană, S. Popa, Filimon – Vasinc, Trabalka.

Arbitri: Alexandru Șuvar (Sibiu) – Vasile Duță (Avrig – Sibiu), Andrei Buda (Hunedoara).

Observatori FRF: Ioan Pirtea (Oradea) – Adrian Copăcean (Oradea)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button