Alte sporturi

Arena „Gloria” își deschide porțile pentru elevii arădeni de Ziua Copilului! ”1 iunie Junior Atletism” – o competiție școlară cu premii în bani



Înființată pe 12 octombrie 2017, Asociația Proactivi pentru Viitor s-a remarcat deja prin diferite acțiuni rezervate tinerilor, respectiv elevilor. Crosul de la Chișineu Criș, Cupa UAV junior, acțiunea „Ne mișcăm împreună” de la Școala Gimnazială Pilu, sau Școala de Vară de la Căsoaia au implicat sute de copii din tot județul și municipiul Arad. Povestea merge mai departe, iar peste zece zile, cu începere de la ora 10, stadionul „Gloria” va deveni neîncăpător pentru micii atleți cu ocazia primei ediții a ”1 iunie Junior Atletism”.

Punctual, pe 1 iunie, de Ziua Copilului, școlile din județul și orașul sunt invitate să-și prezinte la start cei mai talentați (viitori) atleți, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani. „Am ajuns în zeci de școli din oraș și împrejurimi și le-am făcut personal invitații domnilor directori și profesorilor de educație fizică și sport. Prin Inspectoratul Școlar nu ajung întotdeauna la ei informații despre astfel de competiții și s-au arătat interesați să participe. Am mare încredere în prietenii mei de la <<Asociația Proactivi pentru Viitor>>, în principiile și acțiunile lor pentru sportul școlar, de masă și-i voi susține ori de câte ori voi avea ocazia”, a spus Silviu Turc, om de afaceri arădean, implicat și în alte ramuri sportive, ca judo sau fotbal.

Figura centrală a Asociației Proactivi pentru Viitor este Sorin Mâneran. Multiplu campion național și balcanic la maraton, sportivul legitimat la CS Universitatea Arad e încântat să-și poată pună în practică unul dintre proiectele sale. „Împreună cu colegii mei din Asociație, Mircea Crișan și Mircea Pința, acordăm un rol important sportului de masă. Acesta e leagănul performanței pe care, sperăm noi, copiii Aradului să o atingă peste câțiva ani. Noi îi ajutăm să-și descopere abilitățile, talentul, abnegația și de aceea îi așteptăm în număr cât mai mare pe 1 iunie pe stadionul Gloria din Arad. În funcție de vârsta lor, vor fi curse de 300, 400, 600, 800 și chiar și 1000 de metri. Fiecare câștigător va fi premiat și cu o sumă de bani, respectiv 100 de lei, iar locurile 2 și 3 vor lua și ele câte 50 de lei. Bineînțeles, se vor împărți și medalii, dar și diplome de participare. Totodată, unitatea de învățământ ce va capacita cel mai mare număr de elevi pentru  acest concurs va fi răsplătită cu 1000 de lei”, spune cunoscutul maratonist.

Practicant de arte marțiale, profesorul Mircea Crișan are multe idei și proiecte de pus în practică. „Împreună cu colegii mei, Sorin și Mircea, am reușit să organizăm deja destule evenimente sportive, dar suntem motivați să mergem mai departe și să trecem barieră după barieră. Ne cunoaștem de mult timp, ne-am constituit în această Asociație și sub moto-ul <<Conduși de pasiune, uniți în echipă>> vrem să promovăm stilul de viață sănătos în rândul elevilor. Într-o eră a tehnologiei, când tentația telefoanelor, calculatoarelor sau tabletelor e mare avem datoria să le arătăm tinerilor că sportul trebuie să rămână parte importantă a vieții lor. Nu e o misiune deloc simplă, dar, având sprijinul financiar și logistic al unor oameni care rezonează cu noi, suntem convinși că ne vom atinge obiectivele sau măcar o bună parte din ele. Sigur, aproape totul depinde de bani în ziua de azi, e normal că proiectele noastre au nevoie și sprijin financiar, însă vrem ca cei care ne susțin să ne susțină din suflet și din convingere că fac ceea ce trebuie”, susține Crișan.

La rândul său, Mircea Pința e foarte implicat în Asociația Proactivi pentru Viitor, dar și într-un alt organism, Asociația Activi și mai puternici împreună, partener și el al concursului de pe 1 iunie. „Ideea ne-a venit după o discuție amicală cu Sorin (n.a. Mîneran), din care am realizat că nu prea vine nimeni în urma sa. Atletismul arădean trebuie să propună nume în continuare, iar descoperirea viitorilor campioni o putem face și prin astfel de competiții de masă. Pe lângă evenimentele organizate deja și incluse într-un calendar anual, ca să spun așa, lucrăm și la Triatlonul de la Ghioroc, iar Școala de Vară pro sănătate, pro sport, va fi activă și în această vară la Căsoaia. În perioada 2-15 iulie, vor fi serii de câte șase școli, numărul maxim de elevi pe școală fiind 7”,a menționat Pința.

Așadar, având ca parteneri „Laura Flowers”, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, UCECOM, Primăria Arad și ISJ Arad, Asociația Proactivi pentru Viitor și Asociația Activi și mai puternici împreună îi așteaptă pe elevii între 9 și 14 ani la prima ediție a ”1 iunie Junior Atletism”. Alte detalii, precum și formularul de înscriere îl găsiți pe pagina de Facebook a Asociației









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button