UTA Arad

În ziua în care fanii UTA-ei „inaugurează” stadionul „Francisc Neuman”, constructorul Tehnodomus îi solicită cu tupeu Primăriei decalarea termenului de finalizare





Mai sunt câteva ore până la întâlnirea suporterilor celei mai titrate grupări fotbalistice din România în fața arenei „Francisc Neuman”, pentru inaugurarea acesteia. Arădenii au luat de bună termenul de finalizare al lucrărilor, respectiv ziua de 21 mai 2018 și se întorc acasă în această seară.

Bineînțeles, realitatea din teren e cruntă, iar sfidarea autorităților locale, mare. Arena nu e finalizată nici în proporție de 60%, primarul Gheorghe Falcă se plimbă prin Japonia și nu pare curios de urările de bine el susținătorilor „roș-albi”, iar firma constructoare oferă presei un punct de vedere halucinant. În ceasul al 12-lea, SC Tehnodomus SRL, abonată la lucrări din banii publici ai arădenilor, cade în genunchi în fața Primăriei, solicitându-i prelungirea termenului de finalizare a arenei.

Iată mai jos și comunicatul, așa cum l-am primit de la firma arădeană:

”Societatea S.C. Tehnodomus SRL în calitate de câştigător al contractului de proiectare şi execuţie am solicitat Primăriei Municipiului Arad decalarea termenului de finalizare a lucrărilor cu 6 (şase) luni din următoarele motive: neeliberarea amplasamentului prezentei investiţii, respectiv clădirile ce trebuiau să fie demolate Turn Radio, Clădirea Spălătoriei şi Creşa UTA, pe de o parte şi condiţiile meteo nefavorabile inregistrate de la inceputul lucrărilor şi până în prezent, pe de altă parte. Numai sistarea lucrărilor pe timp friguros a generat o întârziere de 186 de zile a termenului de finalizare a acestei Iucrări. În plus, a fost necesară o reproiectare a acoperişului tribunelor pentru a corespunde noilor reguli privind protecţia împotriva incendiilor. În aceste condiţii ţinem să subliniem faptul că nu putem vorbi despre nerespectarea duratei de execuţie a lucrărilor aşa cum este prevăzută ea în contract în contract, ci despre o decalarea a termenului de finalizare a lucrărilor de mărire a capacităţii peluzelor stadionului UTA”.

Pe românește, tupeu nemărginit din partea unei societăți ținută în brațe de administrația locală și conducătorul acesteia, măritul Ghiță Falcă. Se știe foarte bine că pentru ”neeliberarea amplasamentului prezentei investiţii, respectiv clădirile ce trebuiau să fie demolate Turn Radio, Clădirea Spălătoriei şi Creşa UTA” termenul de finalizare a fost prelungit deja odată cu un an de zile. Adică s-a corectat din pix pe tăblița ce a stat la căpătâiul șantierului din Calea Aurel Vlaicu și care a dispărut de două zile. Din 2017 s-a făcut 2018. 21 mai. Într-adevăr, în ultimii patru ani au fost zeci de uragane, plus temperaturi de incubator, vara și siberiene, iarna, ar fi fost inuman să se muncească în aceste condiții. Dar ne amintim și zile bune, cu temperaturi ideale. Nici prea frig, nici prea cald, nici ploaie, nici soare și o medie de 2-3 muncitori pe zi la fața locului. În fine, noile reguli privind protecţia împotriva incendiilor au fost impuse de ISU după tragedia de la Colectiv. Adică în urmă cu vreo doi ani și jumătate, timp suficient pentru a reproiecta și de zece ori, dacă era nevoie, acoperișul.

Prin ceea ce susține Tehnodomus în comunicatul de mai sus sfidează practic inteligența și memoria arădenilor și știe și ea acest lucru. Și ce motive ar avea să se comporte altfel, când însuși Falcă a dat vina mereu pe orice altceva numai pe ea când a fost întrebat, periodic, despre stadiul lucrărilor de la arena „Francisc Neuman”. Fie a fost de vină vremea, fie PSD-ul sau chiar zilele libere din calendar. Numai Tehnodomusul a ieșit mereu basma curată. Chiar în urmă cu o lună și jumătate, Falcă susținea sus și tare că firma constructoare își va respecta înțelegerea din contract. Care înțelegere, primare, asta prin care ți se cere decalarea termenului de finalizare a lucrărilor cu 6 luni de zile?

Așteptăm un punct de vedere oficial și din partea Primăriei cu suma cu care Tehnodomusul va fi penalizată pentru că nu și-a respectat contractul. Păi nu erați dumneavoastră chibzuitorul banilor arădenilor, domnule Falcă?









21 comentarii

  1. Tupeu fara margini. Minciuni peste minciuni. Scuze cu duiumul, iar ritmul in care se ridica noul stadion e unul ,,ametitor”. Aradul lucrului incet si de mantuiala facut! Stati linistiti ca se vor gasi si alte scuze, iar in 2020, pe un cal alb, la inaugurare va aparea si printul ( primarul adica)care va taia panglica.

    0
    0
  2. Na bun., da peste 6 luni in 21 noiembrie atunci ce-o mai fi? E dureros ce se intampla. Mi-e greu sa cred ca va fi gata si in 6 luni de aici inainte. La bataia asta de joc, realistic vorbind, sa fie gata Motorul acuma in iulie si stadionul UTA macar undeva prin primavara lui 2019.

    0
    0
  3. Cat de nesimtiti pot sa fie….Cata aroganta si sfidare fata de noi,simpli platitori de impozite,din care aceasta firma(si alte doua) ciuguleste de cativa ani buni prin diverse proiecte „marete”…

    0
    0
  4. Si inca un lucru. De terminat acuma in 21.05.2018 stiam de acuma 6 luni ca nu va fi gata, eu sincer asi fi bucuros sa stiu ca se va taia panglica peste 6 luni dar sunt ferm convins ca nu va fi asa. Am fost pe la stadion azi si in ultimele luni sa facut foarte putine.

    0
    0
  5. Iși permit să facă ce vor…de ce? pentru că aproape nimeni nu-i deranjează….presa locală-i moale, dacă nu aproape inexistentă, suporterii nu sunt uniți.
    Rezultatul? minciuni grosolane servite de ani de zile de această șleahtă de impostori.

    0
    0
    1. Protestul de azi ar trebui să fie primul pas. Ar trebui deranjaţi cât de des se poate. UTA este cel mai vizibil exponat din vitrina Aradului. Dacă edilii n-au înţeles asta, nu poţi trage decât o concluzie: n-au ce căuta în fruntea oraşului!

      0
      0
  6. noi, inca din iarna tot spunem pe aici ca am trecut pe la stadion si am vazut 2-3 muncitori, pentru ca acuma in al 12-lea ceas sa fim luati iar la misto…sa le fie rusine.

    0
    0
    1. Cea mai mare greșeală posibilă, să crezi că astfel de forme de viață au bun simț, că știu de rușine….ăștia știu numai de frică, nimic altceva.

      0
      0
  7. Bătaie de joc!! Ar trebui să fie luați toți de DNA , incredibil asa ceva …ne vedem la stadion pentru UTA, pentru ARAD!

    0
    0
  8. Ii rog pe cei de la sportarad sa ne tina la curent in timp real cu imagini de la protestul de azi. Multi utisti sunt plecati din localitate si sunt interesati de acest eveniment. Multumim!

    0
    0
  9. Traim intr-o tara in care cei care ne conduc indiferent de la ce nivel ( Guvern , Parlament, Primarii, Consilii Judetene si Municipale ) ar trebui alungati cu pari , furci si topoare !!! Inclusiv marele patron de la Tehnodomus ar trebui inclus in aceasta categorie !!! Si el ar merita niste pietri in cap si o coada de topor pe spinare !!!Sa vedeti cum de rapid ar urgenta lucrarile. Gheorghe Maxinan cred ca-l cheama !!!

    0
    0
  10. Trist ce se face în Arad….adică nimic. Cel mai trist este că unele personaje l-au votat pe Falcă pentru că are suflet bun cică……în ce lume trăim????

    0
    0
  11. Nu cred că Falcă le mai accepta încă un termen, e. prea bătător la ochi și știe și el că va fi tras la răspundere ! Oare tehnodomus de ce ai este frică, daca avea sprijin nu dădeau ei nici un comunicat ci tăceau din gură !Se nasc niste penalizări sau chiar retragerea licenței acestei firme????

    0
    0
  12. Un atac la bunul simt, asta este acest Comunicat Tehnodomus. In cardasie cu Primaria, ei oricum isi primesc banii, poate sint si „corectii suplimentare”, adica mariri de costuri. Dar sa vii sa vorbesti de vreme proasta,de „sistarea lucrarilor pe timp friguros” ne arata cit de neprofesionisti si de superficiali sint constructorii. Problema acoperisului era de la inceput, dar ei nu au capacitatea de a rezolva ceva, doar cea de a cere. Aceasta firma se umple de penibil !

    0
    0
  13. Pina la sfirsitul anului 2019 nu au cum sa il termine (si asta in caz fericit ), asa ca au cerut la misto probabil . Oricum cererea a fost incuviintata de falca , pentru ca fara stirea lui nu misca aia . Da pe falca il intereseaza fix 0, el uraste sportul in general , nu e vreun idealist aiurit , iubeste lucruri concrete si palpabile care pot fi ale lui (de exemplu sa zicem banii si femeile !?!?, ptiu drace , daca am gresit si ma insel , no luati de buna ca poate nu e asa )

    0
    0
    1. am auzit ca si sa traga pe nas….asa se barfeste pe la colturi, ori cum Aradul e un oras mic tot ce se poate, dar va ajunge la faliment in final, daca a luat-o pe aceste cai, degeaba sa pocait…

      0
      0
  14. Firma o avea în birouri și patronat 40 de oameni dar ,,, executanți”” vreo …6 !! Ei au fost văzuți în zilele cele mai bune. Așa că pt.ei ar fi o performanță !!

    0
    0
  15. Pentru ca au darimat stadionul e foarte bine dar pentru ca au construi alt stadion nu e bine, acolo trebuia sa fie „moscheia dracgnea” sau tot se cauta loc pentru …..statui……….de ce nu…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button