Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

De acum e sigur: Crișul va lupta cu Bustuchinul pentru un loc în Liga 3-a! Ambii antrenori prevăd un duel echilibrat: „50-50% șanse!”





În etapa de duminică, în județul Gorj, a fost derby între locurile 1 și 2. Liderul Petrolul Bustuchin a jucat în deplasare la ocupanta locului 2, Știința Turceni, pe care a învins-o cu scorul de 2-0. Partida a venit la câteva zile după ce Turceniul se impusese cu 3-0 în semifinala Cupei României.

În campionat, în acest moment, ecartul dintre primele locuri este de 8 puncte și mai sunt doar trei etape de jucat. Așadar,  în proporție de 99%, Petrolul Bustuchin va câștiga campionatul județului Gorj și va adversarul  Crișului în barajul de promovare în Liga 3-a.

Dinu: „Pregătiți de Liga 3-a, nu vom face greșelile Băleștiului”

Comunitatea din Bustuchin se pregătește intens pentru a asigura condiții Liga 3-a în cazul unei promovări. Astfel, pe lângă un gazon bun și o tribună decentă, în aceste zile se renovează vestiarele, în care va încăpea și o saună, dar și alte facilități. Edilul șef al comunei gorjene a promis că echipa va avea toate condițiile tehnice și financiare pentru a putea participa cu succes în liga a treia.

De acum și gândul vestiarului se îndreaptă spre barajul cu Crișul. „Acum putem vorbi într-adevăr de baraj, am reușit să câștigăm în deplasare la contracandidata noastră și ne putem gândi la dubla cu Crișul. Chiar dacă am avut un campionat atipic, cu cinci echipe care nu s-au prezentat la meciurile de la Bustuchin, dându-ne peste cap ciclul de pregătire ce trebuia să se finalizeze cu joc cu miză. Apoi, pe parcurs din 23 de jucători am rămas doar 18, motivele sunt legate de seriozitate și participarea la antrenamente. Eu cred că nivelul ligii a patra din Gorj este la nivelul celui din Arad, cu câteva echipe bune ce se pregătesc și au jucători și antrenori valoroși și ceilalți, care sunt mai mult amatori. Dovadă stau scorurile mari din cele două campionate”, spune Mihai Dinu, antrenorul Bustuchinului.

La rândul său, acesta și-a studiat viitorul adversar. Am văzut pe viu echipa arădeană la două partide, apreciez ce a făcut colegul meu Adrian Abrudean, se vede un joc elaborat, trasee de joc, linii bine puse la punct și scheme de joc. Au fotbaliști buni, experimentați, care au valoare și sunt bine motivați. Dar, eu cred că avem șanse 50-50%, mai ales că jucăm primul meci în deplasare, iar, în retur, acasă, nu ne bate nici Benfica. La partida de la Criș vom avea 2-300 de susținători, oameni serioși și iubitori de fotbal, nu cred că vor fi probleme cu cei ai gazdelor. Vom colabora cu colegii noștrii arădeni pentru a putea oferi condiții bune tuturor suporterilor, mai ales că sunt sigur că și arădenii vor veni în număr mare la noi la Bustuchin. Eu le promit tuturor susținătorilor noștri că vom da totul pe teren, vor fi două finale adevărate, cu fair-play și fotbal adevărat, iar cine va fi mai bun, mai motivat și își va dori mai mult, va promova!”, a mai spus Dinu.

Tehnicianul oltenilor e convins că Bustuchinul nu avea soarte echipei ce a promovat stagiunea trecută din județul Gorj. „Am văzut greșelile pe care le-au făcut anul trecut Băleștiul, care a avut un parcurs bun în județ, au câștigat barajul, dar nu au fost susținută pentru Liga 3-a. Noi, dacă vom promova, vom avea atât o bază materială de Liga 2-a chiar, dar și o susținere financiară pentru a face față eșalonului superior. Nu ne temem nici de integrarea juniorilor sub 19 ani, echipa noastră de juniori mari este și ea campioană județeană și mai îl avem ca jucător pe Alex Stoica, fiul celebrului Ștefan Stoica. Acesta e antrenorul unor grupe de juniori la Craiova și vom putea să luăm și de acolo câțiva copii talentați”, a încheiat tehnicianul Petrolului.

 

Abrudean, după ce a asistat la derby-ul județului Gorj: „I-am felicitat, șansele sunt 50-50% pentru promovare”

Antrenorul celor de la Crișul a fost prezent la partida ce a decis defintiv campioana județului Gorj, văzându-și la lucru viitorul adversar în derby-ul cu Turceniul. „Au o echipă bună, echilibrată în toate compartimentele, dar excelează la mijloc cu jucători tehnici. În plus, apărarea este destul de sigură. Nu degeaba domină în acest an campionatul județean, fiind neînvinsă. I-am felicitat după meciul câștigat cu locul 2, acum sunt practic campioni județeni, așa este normal să ne respectăm între oameni de fotbal. Este clar și pentru noi și pentru ei că șansele sunt 50-50% și ne vom bate pe teren pentru o promovare dorită de ambele cluburi. Voi analiza la rece împreună cu Remus Lung, care a fost și el cu mine la Bustuchin, ce am văzut și ne vom pregăti bine pentru a câștiga acest baraj și a ne îndeplini obiectivul. Fără o promovare tot ce am realizat în acest campionat nu mai valorează nimic” a menționat Adrian Abrudean.

Într-un scurt video, sărbătoarea celor de la Bustuchin după finalul meciului cu Turceniul:

3 comentarii

  1. Se pare ca Sorine ca tu esti gica contra peste tot . Vrei sa te dai mare smecher si agheti in toti . In Uta in Lipova in Cris . Cred ca cel mai indicat ar fi sa te lasi de a mai fi ghibit si un fel de gica contra tuturor.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button