UTA AradzTOP ARTICOLE

UTA „onorează” cu Primavera duelul fostelor campioane, cu FC Argeș: „Nu ne interesează scorul la Pitești!”





Sorții au vrut ca ediția 2017-2018 să se încheie cu duelul a două foste campioane, care au dat în perioade diferite doi dintre cei mai reprezentativi fotbaliști români, Nicolae Dobrin, respectiv Iosif Petschovschi. Astăzi, de la nivelul ligii secunde, FC Argeș și UTA doar tânjesc după „zăpezile” de altădată, cu piteștenii având ceva motive în plus să fie optimiști. Dacă îi bat, mâine,  pe arădeni, „alb-violeții” vor termina campionatul pe locul 4, iar obiectivul echipei lui Săndoi va fi – fără doar și poate – promovarea în Liga 1 în vara anului 2019.

Pornind de aici, Argeșul ce încheie stagiunea în fața propriilor fani are ideile mult mai clare decât partenerul său de întrecere și va face totul să câștige cele trei puncte. Va intra pe teren cu echipa titulară și pleacă, evident, cu prima șansă. „Sper ca şi la acest joc evoluţia întregii echipe să fie una bună şi să câştigăm. Ştim că întâlnim o echipă de mare tradiţie a fotbalului românesc. Sunt convins că vom avea o evoluţie bună şi în meciul de vineri. Toţi băieţii merită felicitări pentru felul cum s-au pregătit. Au arătat că sunt fotbalişti profesionişti, că îşi doresc să facă performanţă. Este o ultimă etapă şi am vrea să ne luăm la revedere de la iubitorii fotbalului din Piteşti cu un rezultat pozitiv. Contez încă o dată pe profesionalismul băieţilor. E foarte importantă ultima impresie, având în vedere că avem acest ultim joc acasă. Trebuie să facem o partidă bună. Garanţii nu poate oferi nimeni în viaţă şi în sport, pentru că pot să apară şi momente neprevăzute. Sper să nu se întâmple în această ultima partidă”, spunea, ieri, în conferință de presă Emil Săndoi, „principalul” piteștenilor.

Dincolo, UTA pare să-i fi dat drumul pe tobogan pe acest final de sezon. După obținerea matematică a salvării de la retrogradare, „roș-albii” au mai câștigat doar la „masa verde” cu ASA-ul, în timp ce partidele cu Luceafărul, Ripensia și Dacia Unirea Brăila au fost pierdute, încasându-se 11 goluri, față de cele 5 marcate. În concluzie, Ionuț Popa a decis să nu mai conteze pe fotbaliștii seniori care au dus greul în mini-retur (cu excepția lui Manea) și să le dea șansa fotbaliștilor tineri să arate ceea ce pot. „Ca și antrenori nu ne interesează scorul de la Pitești. În schimb, ar trebui să-i intereseze pe tinerii care vor juca și vor dori să demonstreze că merită să joace la UTA și anul viitor. Atât mă interesează, să-i văd pe juniori la joc iar dacă voi mai rămâne la echipă să știu pe câți dintre ei mai pot conta și în campionatul ce urmează. Despre adversar nu are rost să mai vorbesc, ne interesează doar ce vor face juniorii noștri pe teren vineri seara”, a punctat antrenorul interimar al Campioanei Provinciei, care a decretat vacanță imediat după ultimul fluier al disputei din Trivale.

Formații probabile:

FC Argeș: N. Grecu – Tofan, Vişa, Şerbănică, Ct. Stan – R. Costin, I. Şerban – Rob. Grecu, M. Martin, I. Năstăsie – Buhăescu.

UTA: Barna – Dan, R. Iuga, Manea, Dinculescu – Jorza, Tănase – Stahl, Prună, A. Iuga – D. Popa.

Arbitri: Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) – Florian Vișan (Galați), Daniel Vlase (Slobozia Conachi – Galați). Rezervă: Omar Dumitrică (Craiova)

Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași) și Eduard Dumitrescu (Pitești)

Partida începe mâine seară, la ora 18 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1. În tur, la Șiria, FC Argeș s-a impus cu 1-0, după reușita lui I. Năstăsie, din  minutul 30, în condițiile în care oaspeții au evolaut în zece oameni după eliminarea lui Vișa, după 6 minute de joc.

FOTO: UTA Media Design









13 comentarii

  1. Ar fi fost interesanta formula cu doua virfuri Toma și Popa. Și așa formula mai mult de închidere cu un Virf nu ajuta la ideea de atac .Asta în perspectiva de a aduce 2 ,3 apărători. E curios cum într-un oraș prosper totuși după anii 90 sa nu găsești 4,sau 5 milionari care sa adune 1 milion de euro pt. echipa. Ori milionarii nu sunt. arădeni ori sunt milionari dintre aceia care așteaptă să le dai o cafea !!

    0
    0
    1. Tu ai da milionul de euro, sau măcar 10000 anual să își bată joc de ei Grădinaru cu Drăgan? Eu daca as avea banii aia, mai bine as reînființa amefa sau gloria , că tot e la modă readucerea echipelor de tradiție în fotbal! Nimeni nu va da bani niciodată la UTA, iar falcă sa aibe pretenția să își bage nasul! Și dacă nu îi lași să se , atunci vei plăti chiria mai mare la teren, că stadion propriu în oraș nu ai unde sa faci!

      0
      0
      1. In primu rand , daca reinfintezi amefa sau gloria nu au unde sa joace :)) , + ca UTA e brandul numarul unu al Aradului , oriunde mergi si spui ca esti din Arad oamenii se gandesc in primu rand la UTA , nu la Amefa . Credeam ca de atatia ani de cand e el la conducerea acestui oras , ai putut invata cum ii caraterul lui ( infect , il intereseaza doar interesul sau pentru el nu conteaza Aradul atat de mult ). Faptele vorbesc de la sine , insa asta e dorinta cetateniilor , a fost votat si a castigat si trebuie sa mergem inainte . Totusi e bine ca mai exista cativa oameni despteti care au curajul sa ii se opuna , chiar si inaugurarea a fost ceva bun , pentru comunitate nu numai pentru noi Uti-stii ! E bine sa nu lasi sa faca chiar cum vrea el , sa nu uitam ca poate face si mai mult rau UTA-EI asta nu inseamna ca trebuie sa stam precum caprele fiindca asa vrea nesimtitu .

        0
        0
        1. O idee bună cu reînființarea măcar a unei echipe, dacă citizen s-a înființat pt a lovi lopta primarul când are chef, de ce nu am reinfiinta gloria sau vagonul? Nu înțeleg de ce o fabrica de talia lui takata sau leoni, de ce nu își fac echipe de fotbal sau alt sport nu neapărat fotbal, stiindu-se că dacă investesc in sport, li se deduce din impozit, deci practic nu-i costă nimic, fiindcă banii aia oricum îi dau!

          0
          0
  2. Bine ca te-a interesat scorul cu Snagov si Braila. Pe noi ne intereseaza cat ai dumneata prima de salvare si cat dai inapoi…

    0
    0
  3. Despre ce salvare vorbim domnilor? El i-a salvat pe Poli anul trecut dar aici a gasit echipa pe 12 si termina pe 13 deci unde e salvarea? Daca lua echipa de pe ultimul loc era altceva, asa e doar un pretext pentru a lua o prima din banii aradenilor…

    0
    0
    1. Multi spun ca daca nu era el UTA azi rotrograda , hai sa vedem ce s-a schimbat la echipa de cand a venit el ? Absolut nimic acelasi joc ca si cu Todea . Nu zic infractoru are mai multa experienta decat Todea , asta e clar . Dar nu poti spune ca el a salvat UTA de la retrogradare asta e prostie curata . Asa sunt oamenii majoritatea care isi dau cu parerea poate ca nici nu au vazut meciuriile UTA-EI doar sustin UTA aici in acest mediu virtual . S-au dat prime iar jucatorii au fost cu salarii restante , ma intreb de unde au venit acei bani , chiar nu inteleg rostul primelor bani aruncati aiurea sau poate o manevra ? Am castigat la masa verde de aia ne-am salvat . Iar la final de campionat specific mustaciosului , a vandut cateva meciuri .

      0
      0
  4. Din pacate expesia ,, nu ne intereseaza”” reflecta cel mai bine si atitudinea conducerii si a Primariei.. Asa e, chiar nu ii intereseaza, nu are decat sa se aleaga praful.

    0
    0
    1. Conducerea e una delasatoare , pur si simplu nu au chef de nimic . Nu exista un marketing aboslut nimic , sunt zero toti . Ei asteapta sa fie gata stadionu si directive de la falcos atat . Pana atunci ei nu misca un deget ! Arunca banii total aiurea , nu au gandire de fotbal mare si nu stiu cum sa gestioneze lucruriile .

      0
      0
  5. Conducerea , tot cu demisia pe masa sunteti? Te pomenesti ca si cautati petitori pt echipa si pregatiti lada de zestre.

    0
    0
  6. Reţineţi D.ul Falcă este primarul arădenilor,sau mai pe larg un primar ptr. ardelani. Voi cu păr pe talpă merdgeţi înapoi la strămoşii voştrii. Dincolo de munte

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button