Alte sporturizTOP ARTICOLE

Peste 200 de elevi de la zeci de școli din Arad și Timiș au alergat pentru glorie și…premii la prima ediție a „1 Iunie Junior Atletism”





Stadionul „Gloria” din Arad și-a deschis larg porțile de Ziua Copilului. Aici, Asociaţia Proactivi pentru Viitor și Asociaţia Activi şi Mai Puternici Împreună, sprijinite de omul de afaceri Silviu Turc si Direcția Județeană de Tineret si Sport, au organizat prima ediție a întrecerii „1 Iunie Junior Atletism”, rezervată elevilor între 8 și 14 ani. Popularizarea acțiunii în rândul școlilor a avut efect și asta pentru că la start s-au prezentat concurenți de la zeci de școli din municipiu, județ și chiar din Timiș. Surpriza plăcută a constituit-o prezența copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, Adrian Kasany chiar alegându-se cu argintul la „8-9 ani”.

Şcoala Generală Patriche Popescu din Bata a fost chiar aproape să stabilească recordul de participanți la competiție, însă a fost întrecută la limită de Școala Generală Mihai Eminescu Arad. Prin urmare, profesoara Manuela Dincea a fost cea care a primit în numele „Generalei 1” premiul cel mare de 1000 de lei. Apoi, fiecare concurent a plecat acasă cu câte o medalie și o diplome de participare, iar la fața locului au primit fructe, apă și dulciuri din partea organizatorilor.

Cei mai buni atleți la fiecare categorie de vârstă au fost „răsfățați” și cu trofee și bani. Locurile 2 și 3 au primit câte 50 de lei, iar cei 6 campioni câte 100 de lei, după cum urmează

Fete 8-9 ani (300 de metri)

1. Teodora Lăzăruțiu (Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara)

2. Maria Dincea (Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Țichindeal Arad)

3. Miriam Covaci (Liceul Tehnologic Stefan Hell Sântana)

Băieți 8-9 ani (400 de metri)

1. Tudor Cijevschi (Școala Generală Regina Maria Arad)

2. Adrian Kasany (Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad)

3. Brando Gridijac (Școala Generală Mihai Eminescu Arad)

Fete 10-12 ani (600 de metri)

1. Maria Cornea (Colegiul Național Moise Nicoară Arad)

2. Erica Atanasiu (Colegiul Național Elena Ghiba Birta Arad)

3. Ștefana Bejan (Colegiul Național Moise Nicoară Arad)

Băieți 10-12 ani (800 de metri)

1. Alexandru Blidar (Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn Arad)

2. Laurențiu Enache (Scoala Gimnaziala Cornesti)

3. Ștefan Crișan (Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Țichindeal Arad)

Fete 13-14 ani (1000 de metri)

1. Ana Olteanu (Liceul Moise Nicoară)

2. Susana Sîrcă (Şcoala Generală Patriche Popescu Bata)

3. Larisa Muntean (Liceul Tehnologic Stefan Hell Sântana)

Băieți 13-14 ani (1200 de metri)

1. Bogdan Jurcă (Liceului Național de Informatică Arad)

2. David Pop (Liceul Tehnologic Stefan Hell Sântana)

3. Adelin Bogatu (Școala Gimnazială Pilu)

Una peste alta, marea satisfacție a organizatorilor, Mircea Crişan, Mircea Pinţa, Sorin Mîneran şi Silviu Turc, ajutați de voluntari de toate vârstele, a fost aducerea pe pista de atletism a peste 200 de copii. Chiar de ziua lor, aceștia au făcut mișcare și au învățat ce înseamnă să fii competitiv. Majoritatea participanților, în special cei veniți din județ, au fost la primul lor concurs oficial, iar medaliile, trofeele, diplomele și chiar banii au fost și ele un factor mobilizator.

Organizatorii au regretul că Primăria și Consiliul Județean nu s-au mai implicat în cele din urmă, fiindcă – probabil – câștigul de imagine ar fi fost prea mic.

 









Un comentariu

  1. Cu asta s-a ramas, ca 200 de copii au vazut o pista de atletism. Nu a fost un concurs atletic, a fost, mai mult o pledoarie pentyru sport in aer liber. Atletismul aradean, desi are conditii excelente este foarte slab,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button