CM Rusia 2018

Cupa Mondială se joacă pe 12 stadioane din Federația Rusă





Cupa Mondială din 2018 se joacă în federația Rusă, o țară mare care are o infrastructură fotbalistică veche  dar și reînnoită special pentru acest eveniment. Astfel, s-au ales 12 stadioane mai apropiate ca distanță de Moscova, unele fiind mai vechi dar renovate iar altele fiind nou-nouțe, ridicate special pentru acest Campionat Mondial.

1. Stadionul Luzniki din Moscova, inaugurat în 1956, cel mai mare ca și capacitate, are 81.000 de locuri

Interiorul clădirii Luzhniki a fost demolat și refăcut din 2013, dar acoperișul, care a fost adăugat abia în 1996, și fațada exterioară iconică au fost păstrate și încorporate în noua structură.
Capacitatea sa a crescut la 81.000, prin eliminarea pistei de atletism. Aici se vor juca partide din grupe: Rusia – Arabia Saudită, Germania – Mexic, Portugalia – Maroc, Danemarca – Franța dar și un meci din șaisprezecimi, o semifinală și finala.

2. Stadionul din Saint Petersburg, terminat în 2017, are 68.000 de locuri

Al doilea stadion ca mărime, în care s-a mutat Zenit în aprilie. A găzduit finala Cupei Confederațiilor și aici se vor juca partide din grupe: Maroc – Iran, Rusia – Egipt, Brazilia – Costa Rica, Nigeria – Argentina, un meci din șaisprezecimi și finala mică.

 

Pentru a vedea toate stadioanele vă rugăm să accesați linkul http://profan.ro/stadioanele-de-la-cupa-mondiala-rusia-2018/









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button