Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Soltesz, eroul Zăbraniului în finala Cupei: „Băieții mi-au ușurat misiunea în poartă, sper ca Damian să fie mândru de mine de acolo, de Sus”





Victoria Zăbrani a produs una dintre marile surprize ale ediției 2017-2018 în fotbalul județean, trecând cu 2-1 în finala Cupei României de Crișul Chișineu Criș. Determinarea a fost maximă în tabăra „alb-roșiilor”, care s-au dăruit din primul până în ultimul minut și au adus, după 36 de ani, trofeul din nou la Zăbrani.

Deși a vorbit despre echipă în ansamblul ei și a remarcat forța ei, antrenorul Cristian Irimia s-a oprit puțin și la portarul său. Paul Șoltesz a fost bătut o singură dată jucătorii campioanei județene, care aveau o medie de 4 goluri înscrise pe meci în stagiunea de primăvară. Fostul goal-keeper al Sebișului a fost chiar decisiv în fața lui Gâlcă, Modan, Cigan și mai ales Alin Mihai, spre finalul partidei. „Crișul este o echipă bună, dar noi ne-am ambiționat, ne-am dăruit și am câștigat meritat în cele din urmă. Nu doar eu mi-am făcut treaba, ci toată echipa a jucat bine. Băieții au jucat perfect, mi-au ușurat misiunea în poartă în fața unei echipe ce și-a creat și a valorificat foarte multe ocazii în acest retur. Numai nouă ne-au dat 5 goluri în urmă cu aproape o lună de zile, dar ne-au și ambiționat pentru această finală”, spune goal-keeperul de 25 de ani.

În urmă cu trei sezoane, Șoltesz era punct fix în echipa de Liga 3-a a Sebișului, antrenată de Adrian Abrudean. „Nu am avut ambiții contra fostului antrenor, ci doar mi-am făcut datoria pentru echipa la care evoluez acum. M-am înțeles mereu bine cu <<Știli>>, e un antrenor foarte bun și preocupat,  chiar vreau să-i urez multă baftă la baraj. Le doresc din tot sufletul celor de la Criș să promoveze și să ne facă județul mândru. În ceea ce mă privește, nu mai sunt tentat să mai apăr la un nivel mai înalt. Puteam să ajung și mai sus, dar acum am familie, copil, servici și e bine așa. Fotbalul nu mai oferă siguranță, sunt, însă, mulțumit cu ceea ce am întâlnit la Zăbrani. Sunt oameni de cuvânt aici, în frunte cu domnul primar Toader și le mulțumim pentru asta”, a mai spus apărătorul buturilor celor din Zăbrani, care mai recunoaște că are avantajul de a lucra cu un fost portar și încă unul cu destule meciuri inclusiv în Liga 2-a: „E important că antrenorul echipei provine din portar. Cristi (n.a. Irimia) îmi spune mereu ce să fac, iar odată pe săptămână mă pregătesc serios cu el, se ocupă doar de mine”. 

În urmă cu doi ani și jumătate, Paul și familia sa trecea prin momente cumplite. Fratele său, Damian Șoltezs, s-a stins fulgerător din viață la numai 31 de ani. „Fiindcă i-a plăcut și lui fotbalul și chiar a jucat la echipe din județ, de câte ori intru pe teren mă gândesc și la fratele meu. Astăzi, cu atât mai mult, sper ca Damian să fie mândru de mine de acolo, de Sus”, încheie, vizibil emoționat, Paul Șoltezs.









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button