CM Rusia 2018

Apele încep să se împartă la Mondiale: Belgia și Mexicul văd optimile, Germania reintră în cărți după un gol „galactic” în prelungiri





Favoritele încep să se încălzească la Mondialele rusești, iar tabloul optimilor de finală se conturează din ce în ce mai mult. Belgia e și ea pe acesta de astăzi, Mexicului îi mai lipsește un punct, iar „Panzerul” german se salvează în prelungiri cu Suedia și e la mâna lui înainte de ultima rundă, când întâlnește reprezentativa Correei de Sud.

Grupa G: Belgia – Tunisia  5-2

Au marcat: Eden Hazard (6, penalty, 51), Romelu Lukaku (16, 45+3), Michy Batshuayi (90), respectiv Dylan Bronn (18), Wahbi Khazri (90+3)

Moscova, Stadionul Spartak

Jucătorul meciului: Romelu Lukaku (Belgia)

Formații:

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco – Mertens (Tielemans 86), R. Lukaku (Fellaini 59), E. Hazard (Batshuayi 68). Selecţioner: Roberto Martinez.

Tunisia: Ben Mustapha – Bronn (Nagguez 24), Ben Yousseff (Benalouane 41), Meriah, Maalaoul – Khaoui, Skhiri, Sassi (Sliti 59) – Ben Yousef, Khazri, Badri. Selecţioner: Nabil Maaloul.

Arbitru: Jair Marrufo (SUA); arbitri asistenţi: Corey Rockwell (SUA), Juan Zumba (El Salvador); arbitru de rezervă: Andres Cunha (Uruguay); arbitru asistent de rezervă: Nicolas Taran (Uruguay)

Cartonaş galben: Sassi (13)

Romelu Lukaku a reuşit încă o dublă în partida cu Tunisia, încheiată cu scorul de 5-2, după cea din prima etapă cu Panama, scor 3-0. Vârful lui Manchester United nu a putut terminat partida pe teren, fiind schimbat în minutul 59 cu Fellaini.

Selecţionerul Roberto Martinez a lămurit situaţia atacantului, şi spune că acesta ar fi lovit la ligamentul extern al gleznei: „A fost o greşeală că a forţat în prima repriză, a încercat să joace şi nu a putut. O să fie examinat şi vom afla mai multe în 48 de ore”, a spus selecţionerul spaniol, citat de TheGuardian.

Lukaku a marcat jumătate din golurile belgienilor la acest turneu final, patru, iar reprezentativa ţării sale este, matematic, calificată în optimile CM2018, şi aşteaptă duelul din ultima etapă cu Anglia, pentru primul loc, care ar asigura un culoar mai uşor pentru accederea în finală.

Grupa F: Correa de Sud – Mexic  1-2

Au marcat: Son Heungmin (90+3), respectiv Carlos Vela (26 penalty), Javier Hernandez (66).

Rostov pe Don, Stadion Rostov Arena

Jucătorul meciului: J. Hernandez (Mexic)

Formații:

Coreea de Sud: Cho – Lee Yong, Jang Hyun-Soo, Kim Young-Gwon, Kim Min-Woo – Moon Seon-Min (Jung Woo-Young 77), Ju Se-Jong (Lee Seung-Woo 64), Hwang Hee-Chan – Lee Jae-Sung, Son Heung-Min. Selecţioner: Shin Tae-yong.

Mexic: Ochoa – Alvarez Velazquez, Salcedo, Moreno, Gallardo – Layun, Herrera, Guardado (Marquez 68) – Vela (dos Santos 77), Chicharito, Lozano (Corona 71). Selecţioner: Juan Carlos Osorio.

Arbitru: Milorad Mazic; arbitri asistenţi: Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (toţi din Serbia); arbitru de rezervă: John Pitti (Panama)

Cartonaşe galbene: 19. Kim Younggwon (58), 2. Lee Yong (63), 10. Lee Seunwoo (72) 15. Jung Wooyoung (80).

Javier Hernandez a fost ales de FIFA omul meciului Coreea de Sud – Mexic 1-2 la Campionatul Mondial 2018. Atacantul lui West Ham United a marcat al doilea gol al mexicanilor şi a adus calificarea în optimile de finală ale turneului final din Rusia.

Fotbalistul de 30 de ani a marcat, în minutul 66, cu un şut din interiorul careului după un contraatac condus de Herving Lozano. În afara golului, Javier Hernandez a fost un pericol constant pentru poarta apărată de Hyun-Woo Cho.

Hernandez a marcat al 50-lea gol pentru naţionala pregătită de Juan Carlos Osorio. Din 2009 şi până în prezent, atacantul de 30 de ani a strâns 104 selecţii pentru selecţionata mexicană.

GRUPA F: Germania – Suedia 2-1

Au marcat: Marco Reus (48), Toni Kroos (90+5), respectiv Ola Toivonen (32).

Soci, Stadionul Fişt: 45.000 spectatori

Jucătorul meciului: Toni Kroos (Germania)

Formații

Germania: Neuer – Kimmich, Rudiger, Boateng , Hector (Brandt 87) – Rudy (Gundogan 31), Kroos – Muller, Draxler (M. Gomez 46), Reus – Werner. Selecţioner: Joachim Loew.

Suedia: Olsen – Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz 74), Larsson, Ekdal , Forsberg – Berg, Toivonen (Guidetti 78). Selecţioner: Janne Andersson.

Arbitru: Szymon Marciniak; arbitri asistenţi: Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (toţi din Polonia); arbitru de rezervă: Ryuji Sato (Japonia); arbitru asistent de rezervă: Toru Sagara (Japonia)

Cartonaşe galbene: Ekdal (52), Boateng (71, 82), Larsson (90+7).

Cartonaş roşu: Boateng (82).

Marco Reus (29 de ani), fotbalistul naţionalei Germaniei, a marcat primul său gol din carieră la un Campionat Mondial. Căpitanul Borussiei Dortmund a punctat în meciul nemţilor cu Suedia, din Grupa F.

Reus a egalat pentru nemţi în minutul 48, după ce Toivonen a deschis scorul în minutul 32. Pentru Reus, acesta a fost primul meci disputat în postură de titular la un turneu mondial. Accidentările l-au ţinut deoparte de precedentele două turnee finale.

De fiecare dată, 2014 şi 2016, acesta a avut parte de accidentări grave, chiar înainte de competiţii. Ultima dată când Reus a înscris pentru nemţi a fost în 2015, la un meci cu Georgia din calificările pentru Euro 2016, câştigat cu 2-0. În naţionala Germaniei, Marco Reus a strâns 32 de selecţii şi a marcat de 10 ori.

Numele eroului a fost, însă, Tony Kroos, care a transformat o lovitură liberă în ultimul minut de prelungire, cu un şut care care nu i-a dat drept la replică goalkeeper-ului nordic. Neamțul e doar unul dintre „galacticii” Realului în mare formă în Rusia, alături de Ronaldo sau Modric, marcatori și ei la turneul final.

Programul de duminică, 24 iunie:

Ora 15: Anglia – Panama (Grupa G), TVR 1, TVR HD

Ora 18: Japonia – Senegal (Grupa H), TVR 1, TVR HD

Ora 21: Polonia – Columbia (Grupa H), TVR 1, TVR HD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button