UTA AradzTOP ARTICOLE

Curtuiuș își încheie aventura la UTA după trei ani: „M-am simțit acasă, senzațiile de după golul de la Timișoara rămân unice”





Aventura lui Marius Curtuiuș la campioana Provinciei a început, oarecum, din întâmplare. În vara anului 2015, atacantul bistrițean ar fi trebuit să semneze cu  Șoimii Pîncota, cealaltă divizionară secundă arădeană, dar a fost „deturnat” peste noapte de conducerea utistă. Avea să fie începutul unui povești speciale ce a durat trei sezoane, cu Marius Curtuiuș mereu printre titularii „Bătrânei Doamne”. A pus și el umărul la afirmarea lui Man și Petre, plecați pe bani frumoși la FCSB, respectiv Esbjerg (Danemarca), dar a schimbat și alți colegi de compartiment, precum: Szekely, Rus, Piccioni sau Florea.

Întâmplător sau nu, după fiecare sezon petrecut pe scena ligii secunde, UTA s-a despărțit de căpitanii ei. În 2016, de Sorin Botiș, un an mai târziu de Alin Gligor, iar acum a venit rândul lui Marius Curtuiuș. Experimentatul vârf dorește să rămână doar cu momentele frumoase petrecute la Arad, ce i-a devenit casă în ultimii trei ani. „Închei un ciclu de trei ani, o perioadă frumoasă din viața și cariera mea, în care am încercat să mă ridic mereu la așteptările utiștilor. Când evoluezi pentru cel mai titrat club din afara Bucureștiului nu există jumătăți de măsură, scuze sau motive pentru zile proaste, ci trebuie să dai totul indiferent de împrejurări. Asta mi-am propus mereu, nu mi-a ieșit chiar tot timpul și-mi pare rău. Bineînțeles, marile dezamăgiri rămân cele două baraje de promovare ratate, aș fi dat orice să pot juca cu UTA în Liga 1. Nu a fost să fie, dar le urez din inimă foștilor colegi, dar și celor care vor îmbracă tricoul UTA-ei începând cu această vară să ducă această echipă acolo unde îi este locul”, a menționat atacantul de 28 de ani.

În cele trei sezoane au fost și destule satisfacții, momente de pus în ramă trăite alături de colegi și suporteri, dar topul lui Curtuiuș e clar: „Senzațiile de după golul de la Timișoara rămân unice. Am câștigat 3-0 atunci, rămâneam în cărți pentru promovarea directă, iar o sărbătoare alături de fanii noștri pe stadionul marii rivale nu poate fi comparată cu nimic. Au fost și alte clipe memorabile, precum returul barajului cu Dunărea Călărași, dar și seria de succese de pe <<Motorul>>, unde am avut o lungă serie fără înfrângeri. Voi păstra aceste amintiri mereu în mintea și inima mea și le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au oferit posibilitatea să joc la UTA. M-am simțit cu adevărat fotbalist, m-am simțit acasă, voi reveni de fiecare dată cu plăcere la Arad unde am cunoscut oameni deosebiți și am legat prietenii frumoase”.

Marius Curtuiuș încheie „trienalul” său în „alb-roșu” cu 35 de goluri în campionat (între care și tuturor echipelor promovate în Liga 1, Gaz Metan Mediaș, Juventus, Sepsi, Călărași și Hermannstadt) și  și patru în Cupa României.În ultimul sezon a purtat banderola de căpitan, declarându-se onorat de alegerea vestiarului utist.

FOTO: UTA Media Design









8 comentarii

  1. Mariuse, iti doresc multa bafta si noroc la urmatoarea ta echipa si totodata mii de multumiri si respect pt. tot ce ai facut pt. UTA., un adevarat lider si un utitist adevarat !!!

    0
    0
  2. Vin momente când trebuie schimbat ceva. Tipul virfului cu realizări pe muchie de cuțit a părut din ce in ce mai singur în ,, tranșee „. Viața de fotbalist e scurta și când apar frământări și nerealizări colective e și mai scurta . Îl vom invoca in meciurile tensionate cu nevoia unui gol izbăvitor. Drum bun și o viață plină alaturi de familie !!

    0
    0
  3. Refuzul transmisiei televizate a jocului în conformitate cu dispoziţiile ROAF coroborate cu prevederile contractelor încheiate între FRF şi partenerii media ai acesteia se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait, scăderea a 6 puncte şi penalitate financiară conform prevederilor art. 83 alin. 15

    0
    0
  4. Curtuius-cit a stat la UTA- a fost un jucator bun, de tinut minte. Fie ca a marcat, fie ca , linga el, au crescut si altii , Curtuius lasa in urma regrete si amintiri frumoase, mai ales ca , deocamdata, UTA nu are de pus nimica in locul sau. Ii voi urmari cu placere cariera su ii urez sanatate si impliniri in sport si in toate celelalte

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button