UTA Arad

Senegalezul Benga are ideile clare în „alb-roșu”: „Un ambient ce-mi poate oferi multe, atât la nivel fotbalistc cât și uman”





În special în partea a doua a stagiunii trecute, UTA a avut destule probleme la nivelul fundașilor centrali. Markovic și Roșca nu au dat randamentul scontat, iar echipa arădeană nu le-a mai prelungit contractele.

Prin urmare, Ionuț Popa a căutat încă din start unul-doi apărători cu talie lângă Alex Manea, care – din câte se pare – va fi unul dintre puținii seniori care vor continua în „alb-roșu”. Așa, utiștii au ajuns la Seynabou Benga Samba, un fundaș senegalez de 1,92, care a evoluat în ligile inferioare din Italia. Cea mai cunoscută dintre ele este Pisa, formație cu care a evoluat în Serie C.

Fotbalistul de culoare este de două săptămâni la Arad și pare să fi devenit punct fix al unui prim „unsprezece” gândit de Popa la această oră. „Am venit aici pentru a juca și a încerca să fac lucruri mari cu această echipă. Sunt încă tânăr și cu siguranță îmi doresc o carieră importantă în fotbal. Sunt la Arad pentru că sunt sigur că e un ambient ce-mi poate oferi multe. Atât la nivel fotbalistc, cât și uman. Mă înțeleg bine, cu Mister și colegii, sper să nu-i dezamăgesc. Vreau să joc cât mai bine, poate chiar mai mult decât atât și să avem cu toții un parcurs bun”, a spus Benga.

Fotbalistul a fost atras și de numele celei mai titrate grupări din Provincie, pe care ar dori să ducă din nou în Liga 1. „M-am informat înainte de a veni aici și știu că Aradul e un oraș important, cu o echipă mare, glorioasă. Așa că, îmi dau seama ce mă așteaptă aici și ce așteaptă lumea de la mine. Am întâlnit jucători buni Arad, cu multă calitate. Majoritatea sunt tineri, dar de valoare. E adevărat că nu am văzut și alte echipe din ligă, dar eu cred că putem face lucruri importante împreună și să ne batem cu la primele locuri”, a mai spus senegalezul de 21 de ani.

Oe lângă Samba Benga, „Mister” are dispoziție alți doi fundași centrali noi în lot, ambii la fel de tineri, Robert Gheorghe și Vlad Opriș.

FOTO: UTA Media Design









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button